Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

8 cales que heu de conèixer al cap de Creus

Racons idíl·lics per gaudir del bon temps en un dels darrers paradisos de la Mediterrània

El cap de Creus, al nord de l’Empordà, és el Finisterre català, el punt més occidental de la Península. En aquest, però, és el contrari, ja que és el primer lloc on surt el sol. Gràcies al seu aïllament geogràfic, s’ha mantingut al marge de la brutal expansió turística d’altres indrets de la Costa Brava. Penya-segats, aigües transparents i paisatges de somni modelats per la tramuntana. Al litoral de Cadaqués, Roses o el Port de la Selva, us proposem descobrir o redescobrir la costa, arribant fins a les cales més recòndites i paradisíaques

Cala Tamariua

 Cala Tamariua Cala Tamariua, a la punta de la Creu, al Port de la SelvaWikimedia Commons (Jean-Pierre bazard)
A l’abric del turó de roca que forma la punta de la Creu, que protegeix el Port de la Selva dels vents del nord, es troba la cala Tamariua, formada per còdols i amb un petit quiosc de platja que funciona els mesos d’estiu. El nom li donen uns quants tamarius que la rodegen. L’accés es fa per una carretera que surt de l’extrem oriental del poble i arriba fins a una reduïda zona d’aparcament per completar l’últim tram a peu. Abans d’arribar a la cala es passa per les petites platges del Pas, les Clisques i les Violetes, totes elles força solitàries, de còdols arrodonits. L’entrada al mar presenta un desnivell pronunciat i les seves aigües són profundes i cristal·lines.

Cala Tavallera

Cala Tavallera Cala Tavallera, al cor del Parc Natural del Cap de CreusWikimedia Commons (Gas Mountain Team)
És una cala situada entre el Port de la Selva i el Cap de Creus, a l’extrem sud del poble. Cal fer una hora i mitja de camí a peu per arribar-hi. Per la dificultat del seu accés, és un indret poc freqüentat. Està rodejada de roques, és de còdols i sorra i les aigües són transparents, i sovint de color turquesa. Ajagut a la sorra no es veu més que roques, mar i, potser, alguna embarcació fondejada. Cap edificació a la vista!

Cala Culip

cala Culip El pla de Tudela i la cala CulipWikimedia Commons
Situada al “mar d’amunt” (la costa nord del cap de Creus) és l’última cala que trobareu si aneu del Port de la Selva al far del cap de Creus. O la primera si aneu del cap de Creus vorejant la costa cap al Port de la Selva. És una cala amb una història molt antiga, ja que s’hi han trobat restes de vaixells fenicis, grecs i romans. Hi podeu arribar des de la carretera de Cadaqués al far del cap de Creus. Aproximadament en el quilòmetre cinc, hi ha un rètol que assenyala el “pla de Tudela”. Aquest desviament porta a una caseta d’informació amb una zona d’aparcament. Per un camí asfaltat arribareu a la cala en una mitja hora. El paratge, ple de roques amb formes capritxoses, recorda alguns quadres del pintor Salvador Dalí.

Cala Fredosa

Cala Fredosa La Cala Fredosa només mesura 8 metres de longitudRicard Rigall
Una entrada del mar resguardada, a la qual s’accedeix en cinc minuts per un camí que fa baixada des del far del cap de Creus. No és el millor lloc si el que es busca és una platja de sorra fina, ja que és de còdols, però és un paradís d’aigua cristal·lina amb un fons marí molt apreciat pels afeccionats a l’‘snorkel’ o el submarinisme. S’hi arriba des de Cadaqués agafant la carretera local fins al cap de Creus, on es deixa el cotxe, i es baixa caminant a la cala. Caminant durant 15 minuts es pot accedir a un mirador des del qual es pot contemplar la cova de l’Infern, una cova marina a la qual es pot arribar navegant a bord d’una embarcació petita.

Cala Jugadora

Cala Jugadora Cala Jugadora, amb la caserna i el far del cap de Creus al fonsGetty Images
Situada als peus del far del cap de Creus, a tocar de cala Fredosa. La descobrireu si baixeu per les escales que hi ha a prop del restaurant Cap de Creus, ubicat a l’antiga caserna al costat del far; o bé si veniu des de Cadaqués, a peu pel camí vell del far. És de sorra, arrecerada pels ginebres i protegida del vent i les grans onades. Les seves aigües són transparents i el seu fons marí molt apreciat per submarinistes i afeccionats a l’‘snorkel’.

Cala Guillola

Platja de Guillola La platja de Guillola, situada al “mar d’avall”, entre Cadaqués i el far del cap de CreusMiguel Ángel Álvarez Alperi
Una petita i pintoresca platja de còdols i sorra, amb alguna barqueta varada, assolellada, refugiada del vent i amb un fons marí ideal per a fer ‘snorkel’, ja que està format per roques, sorra i algues. S’hi arriba o bé a peu des del camí vell del far del cap de Creus o bé en vehicle per la carretera de Cadaqués al far del cap de Creus. Quan arribeu a l’encreuament de l’hípica Mas Duran i la urbanització S’Alqueria, just on s’acaba aquesta urbanització al carrer de cap d’en Roig, cal aparcar. Allà trobarem un sender que porta a cala Guillola.

Cala Sa Sabolla

Cala Sa Sabolla Cala Sa Sabolla des del camí de ronda que va fins al far de cala NansRafael Lopez Monné
A tocar del far de cala Nans, aquesta petita platja és un petit paradís al qual podeu accedir caminant per l’antic camí del far de cala Nans des de Cadaqués. Haureu de caminar tres quilòmetres per arribar a aquesta platja verge, envoltada de roques, amb uns fons turquesa impressionants amb vista als illots amb forma de cresta de gall, coneguts amb el nom de ‘Es Cucucuruc de Terra’ i ‘Es Cucucuruc de Sa Sabolla’. Des de Sa Sabolla es pot arribar seguint el camí fins al far, situat sobre els penya-segats del puig de Simonets. Un caminet permet anar des del far a l’embarcador de cala Nans, on és possible arribar en barca. Una opció és encarregar a alguna barca de Cadaqués que ens vingui a buscar per fer la ruta de tornada navegant.

Cala Canadell

Cala Canadell La platja de còdols de cala Canadell, entre Roses i Cadaqués www.badiaderoses.com
Més enllà de cala Montjoi, entre Roses i Cadaqués, hi ha un seguit de cales d’ambient verge i salvatge. Una d’elles és cala Canadell, una petita entrada de mar que queda al nord de la península de Norfeu, molt solitària, lluny de qualsevol mena de servei. Accedir-hi és una mica complicat. Cal anar en cotxe fins a cala Montjoi i seguir per una pista de terra fins a deixar-lo a prop d’una cruïlla que porta cap al puig Norfeu. El sender està indicat i es triguen deu minuts a arribar-hi. Un cop allà, el premi és estar en una platja de còdols aïllada, en un paratge salvatge. Des d’aquí es veu la punta del Gat del cap de Norfeu, que duu aquest nom pel monòlit gegant en forma de gat que es pot veure des de l’aigua. És una zona idònia per fer immersions submarines i passejar en caiac.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació