Anuncia't al Descobrir

El Most Festival torna al Priorat per celebrar la seva 10a edició

Curtmetratges on el vertader protagonista és el vi

El Most —Festival Internacional de Cinema del Vi— torna al Priorat en la seva desena edició, després que el 2020 la pandèmia obligués a posposar-lo. És l’únic festival de l’Estat dedicat al cinema del vi, i un dels més importants d’Europa. Aquesta edició és la cinquena a la comarca, després que es fes la del Penedès.

Del 16 al 20 de juny, el Most aterrarà al Priorat —en concret, als municipis de Falset, Cornudella, Bellmunt i els Guiamets—, acció que demostra la consolidació del Festival a la comarca, on entitats, ajuntaments i amants del cinema i la cultura del vi segueixen apostant per la cultura.

L’edició començarà a la placeta de Cal Magrinyà (Falset), amb el Most a la fresca, en què es podran veure quatre històries de ficció amb el vi com a protagonista. S’hi projectarà el bloc ‘Històries del vi 2’, amb els curtmetratges ‘La proyección’, de Samira Karki; ‘Tierra de cenizas’, d’Ángel Enríquez; ‘Eucaristía’, de María Cuenca, i ‘Dolium Péplum’, de Theo Nodet.

Durant els següents dies, el festival anirà pels diferents municipis de la comarca amb activitats —algunes de gratuïtes i d’altres no—, on els assistents podran gaudir del vi i del cinema. El divendres 18, el Most es traslladarà als Guiamets i el dia 19, a Cornudella de Montsant i tornarà al vespre a Falset per celebrar la gala del Most al Priorat 2021.
El festival acabarà el diumenge 20 de juny a Bellmunt del Priorat. Per primer cop, es podrà gaudir d’una selecció dels millors treballs catalans del Most 2021, que faran descobrir el poder creatiu d’aquest format. ‘Cendra’, de Tariq Porter; ‘Els que callen’, d’Albert Folk, ‘Ni oblit ni perdó’, de Jordi Boquet, i Ca nostra, de Laia Foguet.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació