Anuncia't al Descobrir

El Pirineu i les Terres de Lleida reben la certificació ‘Biosphere Destination’

Un territori compromès amb el model de turisme responsable i sostenible

El Pirineu i les Terres de Lleida han obtingut la certificació ‘Biosphere Destination’, títol que els reconeix com a destinació turística responsable i sostenible. Actualment, aquesta acreditació és una de les més reconegudes internacionalment en l’àmbit de la sostenibilitat.

El reconeixement és atorgat pel Responsible Tourism Institute (RTI, Institut de Turisme Responsable), amb l’objectiu de certificar aquells llocs arreu del món que estiguin compromesos amb la sostenibilitat en l’àmbit turístic. En el cas de Catalunya, la Vall d’Aran va rebre la certificació l’any 2014, i es va convertir així en la primera destinació de muntanya del món a rebre’l, i la ciutat de Barcelona va ser la primera destinació urbana a rebre-la, l’any 2011.

En aquest cas, el distintiu fa visible l’aposta d’ambdós territoris per un model de turisme responsable, ambientalment sostenible, socialment inclusiu i universalment accessible. Aquests criteris són els que regeixen i formen l’essència del distintiu de sostenibilitat ‘Biosphere Destination’.

Així mateix, aquest reconeixement confirma el compromís amb el model de turisme responsable que propugna el Pla Estratègic del Pirineu i les Terres de Lleida 2019-2022 impulsat pel Patronat de Turisme. La vicepresidenta del Patronat, Rosa Pujol, ha explicat que des de la Diputació i el mateix Patronat “creiem que aquest nou segell amb reconeixement internacional ens ha de servir per donar una major visibilitat al nostre territori i continuar treballant un full de ruta que aposti per la seva gestió sostenible”.

Per la seva banda, Tomás Azcárate, president de l’RTI, ha indicat que “Lleida destaca pels seus increïbles paratges naturals i un ric patrimoni cultural i humà, que permeten oferir experiències sostenibles durant tot l’any, basades en l’ecoturisme i el turisme de natura i d’aventura”. Característiques que també es valoren en el diagnòstic del certificat, en el qual es tenen presents les diferents certificacions de Patrimoni Mundial de què disposa actualment la demarcació de Lleida, en sintonia amb la UNESCO.

Per seguir desenvolupant un entorn sostenible i respectuós amb el medi ambient, el Patronat de Turisme, en col·laboració amb l’RTI, ha ofert a totes les empreses de Lleida vinculades amb el sector turístic una nova eina digital per crear el seu pla de sostenibilitat: la plataforma Biosphere Sustainable Lifestyle.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació