Anuncia't al Descobrir

El turisme de proximitat català fa una crida a quedar-se a Catalunya aquest estiu

DESCOBRIR i les confederacions de turisme rural presenten la campanya “Finestra o passadís? Si tries Catalunya, ho tens tot”

Les confederacions d’agroturisme, DESCOBRIR i els impulsors del “Manifest Descobrir per un turisme al servei del país” han llançat aquest dijous una campanya publicitària que crida la ciutadania a fer turisme de proximitat aquest estiu. Després d’un 2020 de grans pèrdues per al turisme rural, la gran esperança del sector és que aquest 2021 es puguin assolir bones xifres d’ocupació que permetin compensar els mesos complicats, i és per això que necessiten l’aposta conscient i decidida de la ciutadania per ajudar a remuntar el sector.

Finestra o passadís? A Catalunya ho tens tot
La campanya juga amb una de les preguntes que més es formulen als aeroports durant la temporada turística: “finestra o passadís?” I la respon amb un: “Si tries Catalunya, ho tens tot”, acompanyada d’una imatge gràfica que convida a canviar l’estretor d’un passadís d’avió per bucòlics camins a l’aire lliure i per les finestres i balconades de les cases rurals del país. “Aquest estiu, fem costat al turisme de casa”, rebla la campanya.

La presentació s’ha fet aquest dimecres a Barcelona, i ha comptat amb la participació del director de la revista Descobrir Catalunya, Joan Morales; el president de la Confederació del Turisme Rural i l’Agroturisme de Catalunya (TURALCAT), Carles Barcons; Conxa Jufresa en nom de la Confederació Catalana d’Agroturisme i Turisme Rural (CONCATUR); i la gerent de l’Associació Turisme Rural Girona, Costa Brava i Pirineu, Teresa Vilà. Es tracta de les tres entitats de referència del sector del turisme rural que agrupen, sumades, 1.250 allotjaments rurals d’arreu del territori.

La campanya de suport al turisme català la difondran de manera desinteressada un bon nombre de mitjans de comunicació d’arreu del país, gràcies a un acord entre els impulsors de la campanya i l’Associació de mitjans d’informació i comunicació (AMIC), que compta amb 365 capçaleres al Principat entre mitjans digitals i de paper. El diari Ara també fa una aposta per contribuir a la difusió d’aquesta campanya, i la reproduirà a les seves pàgines desinteressadament, amb l’únic objectiu de contribuir a la remuntada del sector turístic català. Tant l’AMIC com l’Ara han signat aquest migdia un acord de difusió amb els impulsors.

D’altra banda, també difondran la campanya les revistes del grup cooperatiu Som*: Descobrir, Sàpiens, Cuina, Arrels, El Món d’Ahir, Petit Sàpiens i els diferents mitjans de premsa comarcal del grup. No és la primera vegada que la revista Descobrir i el grup Som* participen en campanyes que apel·len a la col·laboració i la solidaritat ciutadana per fer front a les dificultats provocades per la pandèmia; al mes d’abril de l’any passat va ser impulsora del projecte Llibreries Obertes, al qual es va sumar Òmnium Cultural, i que va suposar una injecció de mig milió d’euros per a les llibreries del país mentre tenien la persiana abaixada.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació