Anuncia't al Descobrir

Gastronomia d’alçada amb la ruta de la tòfona del Lluçanès

Visites guiades, tasts, experiències estètiques per conèixer la tòfona

No és el primer cop que el Lluçanès aposta per una ruta agroalimentària. Després d’uns anys de promoure la Ruta de la llet i la Ruta del pa, el territori aposta de nou per aquesta manera tan interactiva de conèixer els productes de la zona. Aquest cop, ho fa amb la tòfona. La Ruta de la tòfona es presenta com una ruta turística agroalimentària lligada al coneixement al voltant d’aquest producte de gran valor gastronòmic i de propietats excepcionals.

Aquesta comarca natural reuneix les condicions climàtiques, les característiques del terreny i una vegetació idònies per al desenvolupament de la tòfona. Existeixen principalment dues temporades per a aquest producte al Lluçanès: la temporada d’estiu (per a la tòfona anomenada blanca o d’estiu, ‘tuber aestivum’), des de l’1 de maig, en plena primavera, fins a mitjans d’agost; i la temporada d’hivern, des de primers de tardor fins a finals d’hivern per a la tòfona negra o d’hivern, ‘tuber melanosporum’.

La tòfona és un producte molt preuat que creix en entorns naturals, però del qual se’n desconeixen moltes de les propietats. L’objectiu d’aquesta ruta és que, a través d’aquesta proposta d’activitats i per mitjà dels diferents agents del territori que en formen part, pugueu descobrir-ne la producció, conèixer-ne les qualitats i propietats, tastar les tòfones i experimentar-les a la pròpia pell amb tres propostes:

Visita guiada a una plantació

Els més curiosos podreu descobrir-ne la producció i conèixer-ne les qualitats i propietats amb els productors Noir et Blanc, que ofereixen una visita guiada a la plantació tofonera en la qual expliquen què són les tòfones i mostren com es busquen, com es guarden o com s’utilitzen. A més, hi ha l’opció de tastar les tòfones i els productes trufats de la mateixa plantació.

Tast i maridatge de tòfona

Si sou uns gurmets, aquesta activitat us permetrà tastar diferents tòfones fresques amb vins i destil·lats guiats per David Gomis (sommelier, maître i cuiner). Una experiència única i intensa al voltant d’aquest petit tresor de la terra, de propietats gastronòmiques molt valorades.

Tractament de tofonateràpia

Si us agrada experimentar, podreu gaudir d’un tractament de tofonateràpia per hidratar i nodrir la pell aportant-li una gran quantitat de minerals a través de productes estètics amb tòfona. Durant una hora i mitja us faran un tractament exfoliant, un embolcall amb fang i un massatge actiu per millorar la circulació i ajudar a regenerar teixits. Ideal per eliminar l’estrès!

Per a més informació, dates i preus, visiteu la pàgina oficial del Lluçanès.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació