Anuncia't al Descobrir

‘L’estiu és diví’ proposa visitar el patrimoni cultural eclesiàstic

Catalonia Sacra aposta per la dinamització turística d’esglésies, monestirs i santuaris

‘L’estiu és diví’ és el nom amb el qual Catalonia Sacra convida a visitar el patrimoni cultural de l’Església durant les vacances. Amb la voluntat d’anar recuperant tant com sigui possible la normalitat, la Xarxa Catalonia Sacra proposa a la ciutadania gaudir de les vacances tot coneixent catedrals, monestirs, santuaris i ermites d’arreu de Catalunya, plens de valors artístics, històrics, espirituals i sentimentals.

Es tracta d’una campanya que promou les visites al patrimoni cultural religiós, monuments que atorguen una experiència de tranquil·litat, bellesa, reflexió i pausa. Dins la llarga llista de tresors patrimonials, trobem la basílica de la Sagrada Família de Barcelona, la basílica de Sant Feliu de Girona, el santuari de la Mare de Déu de Montserrat o la Seu Vella de Lleida, entre molts d’altres.

Dins dels programa hi ha diferents tipologies de visita per conèixer des de les grans catedrals fins a les petites ermites de muntanya, totes elles testimonis de l’arrelament del cristianisme al territori. Art medieval, barroc o modern que parla de l’evolució de la sensibilitat espiritual i de les capacitats tècniques i estètiques dels avantpassats. A més, també busca donar a conèixer joies de primer nivell que no són massa conegudes ni visitades, anant més enllà dels equipaments eclesiàstics més famosos de Catalunya, com el santuari del Miracle de Riner, l’església de Santa Maria la Romànica o la parròquia de Sant Esteve de Llanars.

Catalonia Sacra va ser creada el 2012 amb l’objectiu de dinamitzar el patrimoni cultural eclesiàstic d’una manera conjunta, per tal de posar-lo en valor i oferir-lo a la societat. Un treball que aposta per la divulgació cultural, la formació, el treball en xarxa i la dinamització turística.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació