Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

10 coses que no sabies de Cadaqués

Descobrim les curiositats d'un dels pobles costaners més evocadors, encantadors i visitats de Catalunya

El seu aïllament geogràfic ha estat clau per mantenir la imatge pintoresca i allunyada de la massificació d’altres poblacions de la costa. La carretera d’accés té disset quilòmetres, però sembla tenir-ne més per la quantitat de revolts. L’esforç paga la pena! Us espera un paradís mariner, allunyat físicament i metafòricament, del brogit d’altres zones de la Costa Brava, i amb un munt de sorpreses i indrets per conèixer.

Els primers a veure el sol

badia de Cadaqués Panoràmica de la badia de CadaquésGetty Images
És el poble més oriental de la península Ibèrica; per tant, és el lloc on es pot veure el primer raig de sol del dia. Al dormitori de la casa que Salvador Dalí tenia a Portlligat, orientat a llevant, hi havia un vidre des d’on el pintor podia veure l’albada sense llevar-se. Durant uns anys va ser, literalment, el primer habitant de la Península a veure sortir el sol.

Cent per cent natural

cap de Creus Paisatge costaner del cap de CreusGetty Images
El Parc Natural del Cap de Creus és l’àrea deshabitada més gran de la costa mediterrània d’Espanya. Està protegit des de 1998 i és un paradís per als amants de l’excursionisme. Des de Cadaqués surten un grapat d’itineraris per descobrir-ne tots els racons.

Salvem el far!

far de cala Nans El far de cala Nans, al sud de CadaquésGetty Images
El far de cala Nans es troba al límit sud del port de Cadaqués. L’any 1974, a causa del seu mal estat i el seu abandonament, es pretenia enderrocar-lo per fer-hi una nova torre i situar-la a la zona dels Caials, a l’altra banda de la badia de Cadaqués, però els habitants de Cadaqués van aconseguir aturar el projecte i van salvar el far. Avui dia és l’únic far del litoral català sense accés rodat. Hi podeu arribar a peu per una pista de tres quilòmetres des del centre de Cadaqués. El seu senyal està format per quatre llampecs més un cada vint-i-cinc segons.

Font d’inspiració

 casa de Cadaqués Detall d’una casa de CadaquésGetty Images
Diuen que és el poble més pintat de Catalunya. I és que els seus carrers han estat, des de finals del segle XIX, un pol d’atracció d’artistes. Dalí va ser un dels que en va exportar la fama arreu , i després el van seguir Buñuel, Picasso o Duchamp. No costa gaire encomanar-se de l’esperit del Cadaqués bohemi. Visiteu les seves galeries d’art o el seu Museu d’Art, amb obres dels artistes que hi han passat. Des de la platja central, aneu en direcció sud per la Riba Pitxot (que rep el nom d’un d’aquests artistes, Antoni Pitxot), a la vora del mar fins a la Platja Port d’Alguer o Portdoguer, amb els arcs que fan de porxo d’algunes de les cases, un racó famós pel quadre del mateix nom pintat per Salvador Dalí el 1924.

Els secrets de cala Guillola

 Cala Guillola Cadaqués Cala Guillola, al nord de CadaquésGetty Images
Cala Guillola, al nord de Cadaqués, és una petita i pintoresca platja de còdols i sorra, amb alguna barqueta varada, assolellada, refugiada del vent i amb un fons marí ideal per fer-hi ‘snorkel’, ja que està format per roques, sorra i algues. S’hi arriba o bé a peu des del camí vell del far del cap de Creus o en vehicle per la carretera de Cadaqués al far. Quan arribeu a l’encreuament de l’hípica Mas Duran i la urbanització S’Alqueria, just on s’acaba aquesta urbanització al carrer de ‘cap d’en Roig’, cal aparcar. Allà trobareu el sender que hi porta. També és un lloc ideal per fer-hi ‘snorkel’.

Del mar a la terra

carrers de Cadaqués Els carrers de Cadaqués, amb el paviment amb forma d’espigaGetty Images
És un plaer perdre’s pels carrerons del barri vell de Cadaqués. Si en comptes de mirar endavant, mireu a terra, quedareu ben sorpresos, especialment a la zona del carrer del Call. Aquest paviment en forma d’espiga es diu ‘rastrell’ i és l’antic terra de la vila. Per construir-lo es van extreure còdols de vora el mar i es van situar amb forma d’espiga, perquè absorbís la pluja i la gent no rellisqués.

El camí vell del cap de Creus

Cadaqués i el cap de Creus Línia de la costa, entre Cadaqués i el cap de CreusGetty Images
És una de les excursions clàssiques d’aquesta zona del cap de Creus. Uneix Cadaqués i el far del cap de Creus a través d’una drecera que ja comunicava els dos indrets abans de la construcció de la carretera. El camí passa per la cova de l’Infern, a uns quinze minuts del far. La cova està formada per un forat que penetra uns cent metres dins la muntanya. Les escales que pugen fins a la zona del far del cap de Creus són l’últim obstacle abans de finalitzar l’excursió. La ruta és de 8 quilòmetres, aproximadament, i es triga unes dues hores i mitja a fer-la.

El 'Sant Isidre'

Sant Isidre Podeu apuntar-vos a les rutes programades, reservar-lo per passar-hi mig dia o una jornada sencera o llogar el vaixell per a una celebració privada. www.chartersantisidre.com
El 'Sant Isidre' és un preciós llaüt construït a Mallorca fa gairebé cent anys. Ara el trobareu amarrat a la badia de Cadaqués. El podreu fotografiar i també pujar-hi i gaudir d’una estona o un dia sencer de navegació per la badia i més enllà, fins al cap de Creus o altres indrets de la Costa Brava. La tripulació, amb en Lluís al capdavant, us acompanyarà en totes les vivències marineres que imagineu: una jornada pràctica per aprendre a navegar, un bany a alta mar o en una caleta d’aigües turqueses, una nit de música en viu amb servei de bar i pica-pica, sopar i allotjament a bord…

El refugi de Salvador Dalí

badia de Portlligat La badia de Portlligat, amb la casa de DalíGetty Images
Quan Salvador Dalí va conèixer Gala, va partir peres amb la seva família de Figueres i es va traslladar a una caseta de la cala de pescadors de Portlligat, que es va convertir en el seu refugi quan no era als hotels de Nova York o París. Abans o després de visitar la casa, avui museïtzada, feu una passejada per la cala, amb barques de pescadors a la sorra, i el nucli, protegit des dels anys cinquanta. Al camí que surt des d’aquest punt en direcció a Cadaqués, hi ha l’ermita de Sant Baldiri, al costat del cementiri.

Pirates de Cadaqués

nucli de Cadaqués El nucli de Cadaqués, ple de racons pintorescosGetty Images
Al segle XVI el pirata Barba-rossa i el seu germà atemorien els habitants d’aquesta i d’altres viles de la Mediterrània. Encara resten vestigis dels diferents portals de la vila, que permetien tancar el poble quan calgués. L’empresa Rutes Cadaqués organitza visites guiades per descobrir aquesta i altres històries curioses, algunes especialment pensades per als més petits i petites de la casa.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació