Anuncia't al Descobrir

4 propostes nocturnes d’estiu per descobrir el castell dels templers de Gardeny

Visites dinamitzades, nocturnes i guiades, nits musicals i narracions d’històries acompanyaran les nits d’estiu a la fortalesa de Lleida

El Castell dels Templers es converteix en escenari de diverses activitats nocturnes per fer d’aquest estiu un record bonic. Experiències de tota mena, com visites dinamitzades, narracions d’històries o musicals, per gaudir de l’entorn del castell i descobrir el patrimoni templer de Gardeny fins al 4 de setembre. És una oportunitat per gaudir del conjunt monumental de Gardeny, un dels testimonis més destacats de l’arquitectura templera aixecada a Catalunya. Un espai delimitat per muralles i flanquejat per torres, a l’interior del qual es distribueixen els diferents edificis articulats entorn d’un pati central. Tot i les modificacions que van alterar l’antiga fisonomia del conjunt medieval, actualment encara es conserven aquests tresors arquitectònics.

Templer per una nit

La visita comença a les 20.30 h i és una de les activitats estrella, recomanada per a famílies. Els participants hauran de convertir-se en templers per conèixer millor la vida d’aquests personatges històrics. Un viatge en el temps inoblidable.

  • Dates: 22 de juliol, 5 i 19 d’agost i 2 de setembre.

Visites guiades nocturnes

Descoberta de la història de la poderosa comanda templera dels frares guerrers a través d’una visita guiada. A més, serà un moment ideal per aprofitar el capvespre i contemplar les vistes a la ciutat i a l’horta des del turó de Gardeny.
  • Dates: 10 i 24 de juliol i 14 i 28 d’agost, a les 20.30 h.

Vespres musicals a l’església de Gardeny

Visita al monument, amb la projecció de l’audiovisual on s’explica la història d’aquest misteriós orde acompanyada d’una actuació musical de KUNST DUO, que oferirà un repertori de jazz (17 juliol), bandes sonores (31 de juliol), pop rock i jazz (7 d’agost), jazz (21 d’agost) i pop-rock i bandes sonores (4 setembre).

Històries des del meu castell - narrador d’històries

Activitat per als més petits de casa, que podran ser testimonis de grans històries, llegendes i misteris, narrats amb l’objectiu que els infants coneguin d’una manera lúdica com es configuren els espais a través del temps.

  • Dates: 27 de juliol i 10 i 24 d’agost, a les 19.30 h.

Per gaudir de totes les activitats cal inscriure’s trucant al Centre d’Informació de Turisme de Lleida (973 700 319) o enviat un missatge a infoturisme@paeria.cat. Les places són limitades i el preu és de 5 euros per persona. A més del programa, el castell dels templers és obert per a totes aquelles persones que vulguin visitar-lo de dimarts a diumenge, de 10.00 a 14.00 h, i s’hi fan visites guiades cada dissabte i cada diumenge a les 12 h.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació