Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

4 rutes per descobrir el Paisatge dels Genis

Itineraris en cotxe per la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre que us portaran a conèixer els llocs que van inspirar Gaudí, Picasso, Miró i Casals

La Ruta del Paisatge dels Genis és una bona excusa per conèixer els secrets de Reus, Mont-roig del Camp, Horta de Sant Joan i el Vendrell. Quatre municipis que van ser la inspiració de quatre grans genis: Gaudí, Miró, Casals i Picasso. Què us semblaria una ruta en cotxe per descobrir aquests indrets segons els vostres gustos? És la proposta que ha ideat el Paisatge dels Genis aquest estiu. Quatre rutes temàtiques per apropar-vos millor a la manera de pensar i d’entendre la vida d’aquests quatre personatges que avui en dia considerem genis. Una aventura de 140 km dividida en quatre etapes que combina la vista als museus dels artistes (Gaudí Centre, Mas Miró, Museu Pau Casals, Casa Nadiua de Pau Casals i Centre Picasso) amb activitats molt diverses. Teniu quatre opcions depenent dels vostres gustos. Trieu gastronomia, família, natura o inspiració?

Genis i ‘foodies’

Horta de Sant Joan Una parella tastant l’oli d’oliva Identitat, de les terres d’Horta de Sant JoanAdriana Abella. Wisconsin. El Paisatge dels Genis.
El Touring per a Foodies visita els quatre municipis vinculats amb els genis des d’un punt de vista gastronòmic. En la primera etapa, podreu descobrir els secrets del vermut en una localització immillorable, Reus, la capital del vermut i ciutat natal de Gaudí. L’endemà, és el torn de Mont-roig del Camp, on podreu comprovar per què Joan Miró hi estiuejava; una descoberta que acompanyareu amb el tast de l’oli d’oliva extra verge, l’or líquid d’aquesta terra. Després, arriba el viatge en el temps a Horta de Sant Joan a través de la gastronomia típica dels pastors; una localització molt bonica, que va ser inspiració directa per als quadres de Picasso, que també gaudia de l’oli de la zona i de la garnatxa blanca. Finalment, la ruta troba el seu final a la quarta etapa, a la vila marinera de Pau Casals, el Vendrell; un indret per tastar el vi i els dolços casolans i típics, que anys enrere van delectar el paladar d’aquest geni musical.

Els genis en família

Mont-roig Joc visual que permet gaudir la perspectiva que Joan Miró tenia quan va pintar “La Masia”, a Mont-roig.Adriana Abella. Wisconsin. El Paisatge dels Genis.
Aquesta ruta també es pot fer amb tota la família, una oportunitat perquè els més petits coneguin la història d’aquesta zona i siguin testimonis de com els grans genis hi van passar una part de la seva vida. La ruta també s’inicia a Reus, on podreu visitar les obres arquitectòniques del modernisme a la ciutat, a més de formar part d’un joc d’escapada o ‘escape room’ molt entretingut per descobrir un gran tresor. Per a la segona etapa, les rutes de senderisme i els tallers familiars a Mas Miró seran els fils conductors per descobrir Mont-roig del Camp, la seva natura, el seu patrimoni i, sobretot, qui era Miró i què va fer. El tercer dia, Picasso serà el geni per descobrir, per a la qual cosa haureu d’anar fins a Horta de Sant Joan, on us esperen la cova de Picasso, rutes pel poble i vies verdes, entre altres grans experiències. Per posar punt final a aquesta emocionant aventura, al Vendrell us espera Pau Casals amb la seva dolça melodia. Activitats tan variades com rutes en bici, capbussades a la platja, visites pel poble o caminades sobre els arbres, tancaran la ruta dels genis pensada per a famílies.

La natura dels genis

Mont-roig del Camp Parella passejant per una ruta envoltada de vegetació a Mont-roig del CampMont-roig - Miami Turisme
Si el que us agrada de veritat és passar temps connectats amb la natura, la Ruta del Paisatge dels Genis també té una opció per a vosaltres. Una experiència molt màgica per descobrir per què la natura d’aquests indrets va servir d’inspiració per a aquests artistes. Reus és l’etapa més urbana dins l’itinerari, però, tot i això, és una ocasió única per meravellar-vos de l’arquitectura. Mont-roig del Camp és la segona etapa, moment per descobrir el territori a través de rutes de senderisme o bicicleta i fins i tot fer una escapada en caiac o ‘paddle surf’, que us permetrà entendre per què Miró s’hi quedava tot l’estiu. La tercera parada d’aquest viatge és Horta de Sant Joan, indret d’inspiració de Picasso i on podreu banyar-vos a les piscines naturals i sentir adrenalina visitant els barrancs dels Ports, entre altres activitats. Finalment, l’últim geni per visitar és Casals, que descansava al Vendrell, un indret ple de rutes per descobrir la natura, com ara l’espai protegit de les Madrigueres.

A la recerca de la inspiració

Paisatge dels Genis Una parella fa la ruta per descobrir el Paisatge dels Genis.Adriana Abella. Wisconsin. El Paisatge dels Genis.
Si no us podeu decidir entre la cultura o la natura, aquesta és la vostra ruta. Un itinerari que us mostrarà perquè Reus, Mont-roig del Camp, Horta de Sant Joan i el Vendrell van servir d’inspiració als quatre genis i us servirà també a vosaltres com a font d’inspiració. Un recorregut on hi ha tota mena d’activitats, tot depèn de la inspiració que busqueu. Des de la descoberta gastronòmica dels productes tradicionals fins a les visites culturals plenes d’històries i dades curioses, passant per la recerca d’espais naturals únics a través de rutes. Com en la resta de les propostes, el viatge comença a Reus i acaba al Vendrell, però vosaltres escolliu de quines activitats l’ompliu. L’aventura està servida!
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació