Anuncia't al Descobrir

5 llocs que no podeu deixar de visitar aquest juliol

Història, estanys, cales i un pantà per gaudir intensament de l’estiu

A ple estiu, les hores solars infinites, la sensació de tenir més temps i sobretot les vacances, fan del juliol un gran mes per fer totes les escapades possibles. Quin millor pla que aprofitar un cap de setmana per conèixer racons del país? Amb la calor sempre es busca la frescor de la platja o dels rius, però hi ha més opcions per gaudir de l’estiu. Us mostrem cinc llocs que no podeu deixar de visitar aquest juliol.

Pantà de la Torrassa del riu Noguera Pallaresa (Catalunya)

Pantà Torrossa El pantà de la Torrassa envoltat de naturaGettyimages
Els pantans a l’estiu s’omplen de vida, i no és estrany si pensem en la quantitat de coses que es poden fer al seu entorn. El pantà de la Torrassa, situat entre la Guingueta d’Àneu i Espot, neix gràcies a les aigües del riu Noguera Pallaresa. El seu nom prové de l’antiga torre de guaita de grans dimensions que va existir durant dècades en aquest indret. El pantà està envoltat de senders, dels quals podreu gaudir en una ruta molt agradable ja sigui a peu o en bicicleta. A més, hi podreu practicar la pesca de la truita de riu, o fer una excursió a cavall o activitats aquàtiques de tota mena, com caiac o piragüisme. Una bona opció per estar en contacte amb la natura en un entorn fresc per fer passar millor la calor.

L’Ametlla de Mar, de cala en cala

Ametlla de mar Antigament, les cales de l’Ametlla servien de refugi als pescadorsSergi Boixader
A territori tarragoní, trobem l’Ametlla de Mar, un conegut municipi costaner que ofereix als visitants una gran quantitat de cales per fer un bon capbussó. A més de sol, mar i platja, el poble ofereix un camí de ronda amb unes vistes increïbles. Però, una ruta a ple sol? Tranquils, us podreu banyar a cales de pel·lícula per agafar forces, com la cala Bon Caponet o la platja del Bon Capó. L’itinerari de 16 km comprèn l’Ametlla de Mar, el Perelló i l’Ampolla, i és un dels senders més ben protegits i poc alterats de Catalunya. El GR 92 serà l’encarregat de guiar-vos per la costa, descobrint llocs amagats per fer un bany i paisatges idíl·lics, tot això acompanyat de l’olor de mar. És una ruta fàcil, apta per fer amb nens i de gran bellesa. Què espereu?

Les Coves de Vinromà, un lloc ple de secrets i història

Coves de Vinromà Les Coves de Vinromà, un lloc ple de secrets i històriaWikicommons
Ens allunyem de la platja, i marxem cap a l’interior del País Valencià, a les Coves de Vinromà. Amb el pas dels anys, aquest municipi ha anat sorprenent habitants i historiadors, ja que ha estat el bressol de diverses civilitzacions al llarg de la història. Prehistòrics, àrabs, cristians i, fins i tot, templers han habitat aquest peculiar municipi, del qual avui trobem testimonis materials que en corroboren l’estada. Al barranc de la Valltorta i a la cova del Mas d’Abat s’han trobat restes prehistòriques de l’edat del bronze. A la zona de la Moreria, un lloc de natura impressionant, descansen pintures rupestres i jaciments àrabs. En el mateix poble, encara es pot visitar la casa fortificada dels templers i les muralles, totes dues catalogades com a Bé d’Interès Cultural; a part de l’època cristiana, que recorden les diferents esglésies repartides pel poble i la llegenda de la cova de la Campana que encara recorre pels carrers.

Punts estel·lars de Menorca (Illes Balears)

menorca estels Nens observant la Via Làctia des de cala TurquetaManel Soria
Les platges de Menorca són un paradís al Mediterrani, però molts s’obliden que aquesta petita illa és considerada un dels millors llocs d’Europa per fer astroturisme. Per aquest motiu, és un dels altres indrets que us proposem visitar aquest juliol. Concretament, tres indrets per observar les estrelles d’una manera inoblidable i, si sou valents, a més a més, banyar-vos sota les estrelles. Sa Punta Rotja és un dels punts més alts per observar les estrelles i, fins i tot, la Via Làctia. A mitja hora caminant des de l’aparcament d’Algaiarens i després d’una forta pujada, s’arriba a un terreny de roca vermella i porosa, rodejada de roques, amb la platja de la vall a l’horitzó i una cúpula brillant sobre el cap. Un espai per somiar despert. Cala Turqueta, una de les platges més espectaculars de Menorca, es converteix en un altre punt clau per poder observar els estels. La seva situació geogràfica idíl·lica, dins d’un barranc i rodejada de natura, fa que aquest indret sigui molt bona elecció per badar durant hores mirant el cel. I finalment, Santa Àgueda, el segon punt més alt de l’illa després del Toro, és un lloc tranquil i un dels millors observatoris astronòmics naturals.

Els llacs de Tristaina i el mirador del Roc del Quer (Andorra)

Estanys de Tristaina Vistes dels estanys de Tristaina, que emulen un paisatge de fantasiaWikicommons
Andorra implica natura, paisatges impressionants i activitats, tres coses que fan de l’estiu un bon record. Si escolliu aquest petit país per fer la vostra escapada de juliol, recordeu-vos d’aquests dos noms: Tristaina i Quer. A les terres andorranes hi ha un mirador que deixa sense alè a qualsevol que s’hi apropi: és el mirador del Roc del Quer a Canillo. Aquest lloc màgic ofereix una vista panoràmica i infinita de les muntanyes i prats, però el que fa única l’experiència és el fet que estigui suspès a l’aire. El mirador fa la sensació d’estar flotant sobre quilòmetres d’altura i envoltat d’unes vistes aclaparadores. Seguint amb els punts alts, un altre indret màgic d’Andorra són els llacs de Tristaina. La ruta completa dels estanys és un traçat circular de 4,4 km, que es pot enllestir en unes tres hores, durant el qual podreu meravellar-vos amb la natura de la vall i els tres estanys d’aigua gèlida. Tots tres es troben a diferents altures, i el de Més Amunt (2.500 m) és l’últim i el que posa fi al recorregut.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació