Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

7 rutes de refugi en refugi

Un recull de recorreguts circulars, per etapes i amb nom propi per descobrir a peu el territori

Diuen que pas a pas s’arriba lluny. I que el més bonic d’un viatge no és el destí sinó el camí que cal fer per arribar-hi. Us convidem a recórrer alguns dels espais naturals de mitja i alta muntanya més corprenedors del nostre territori, a peu, a través de set rutes per etapes. N’hi ha de diferents dificultats, desnivell acumulat, distàncies d’entre cinquanta i noranta quilòmetres i durades d’entre tres i set dies. Són propostes especialment pensades per oblidar-se de tot, dedicar-se en cos i ànima a un mateix i als qui ens acompanyen i poder gaudir a fons i sense presses de l’aire lliure i la natura.

La ruta dels 3 refugis

ruta dels 3 refugis L’estany de les Truites, un dels espais naturals de la ruta dels 3 refugiswww.t3r.cat
Els refugis d’Ulldeter, el de Coma de Vaca i el de Ras de Carançà són els protagonistes d’aquesta ruta circular de 52 quilòmetres que enllaça les valls del Freser, Bacivers, Carançà i Coma de Vaca. Una part de la travessa transcorre per França i l’altra, per territori català. Té un desnivell acumulat de 3.054 metres, amb una versió més llarga i difícil per als que vulguin pujar als cims més representatius (Balandrau, Bastiments, Gra de Fajol, Gallinàs, Torreneules i Puigmal). En aquest cas, el desnivell és de més de 6.000 metres. Es pot fer en quatre, cinc o sis etapes (segons la disponibilitat de temps i la condició física de cadascú).

La Porta del Cel

La Porta del cel Paisatges aclaparadors a la travessa de la Porta del Cel, al Parc Natural de l'Alt Pirineuwww.laportadelcel.com
Aquesta travessa d’alta muntanya transcorre pel Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Natural Regional dels Pirineus Ariejans. En aquest cas els refugis pels quals passa són els de Graus, Certascan, Pinet i Vallferrera, quatre espais rodejats dels paratges d’alta muntanya més aclaparadors dels dos vessants del Pirineu, a Catalunya i a l’Arieja. Alguns dels paisatges pels quals passa la ruta són l’estany de Certascan, els estanys Blaus, els de Romedo, el de Sotllo i el de Baborte, a banda de l’espectacular Pica d’Estats, que amb 3.143 metres és el sostre de Catalunya. El desnivell acumulat és d’11.000 metres en una distància de 65 quilòmetres i es pot fer en cinc etapes. Cal portar material tècnic per superar alguns dels trams i és una ruta només apta per a persones avesades a fer travesses d’alta muntanya.

Carros de Foc

Carros de foc El pic de Dellui, un dels cims de la travessa Carros de Focwww.carrosdefoc.com
És el clàssic de les travesses de muntanya. És una ruta circular que enllaça els nou refugis de muntanya que hi ha en el territori del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Necessitareu entre cinc i set dies per superar els 55 quilòmetres i els més de nou mil metres de desnivell del recorregut en una zona d’alta muntanya. Podeu escollir entre diferents modalitats de travessa, adaptada a la disponibilitat i la forma física de cadascú: la clàssica Open, la Plus, que incorpora dos refugis més, la Confort (amb trasllat d’equipatge i trasllat des del final de cada etapa en taxi fins a un hotel). Els nens també tenen la seva, la Kids, per a nens i nenes. En aquest cas poden segellar el seu forfet en un període de dos anys sense necessitat de fer les etapes, només anant a cadascun dels refugis.

Cavalls del Vent

Cavalls del Vent Refugi del Prat d’Aguiló, un dels allotjaments de la travessa Cavalls del Ventwww.cavallsdelvent.com
El Parc Natural del Cadí-Moixeró és l’escenari d’aquesta travessa que passa pels vuit refugis del parc. En total, recorrereu 84,20 quilòmetres i superareu un desnivell de 5.600 metres. Es pot fer en vuit etapes, per lliure o acompanyats d’una persona guia oficial de muntanya. Podeu reservar la vostra plaça a la web. En fer-ho rebreu un Welcome Pack, el Bàsic, de 24 €, amb un Buff®, un mapa Alpina, una caixa d’infusions Yogi Tea, una bossa de tortillas Zanuy, el passaport de ruta i suport telefònic les 24 hores; o el Plus, de 41 €, amb tot el que inclou el bàsic i, a més, una samarreta tècnica SportHG.

La Ruta dels Refugis

ruta dels refugis Una de les etapes de la Ruta dels Refugis passa pels gorgs de la Febrówww.larutadelsrefugis.cat
Un itinerari circular per descobrir les muntanyes de la Costa Daurada, és a dir, el territori del Parc Natural de la Serra de Montsant (Priorat) i les muntanyes de Prades (Baix Camp). Recorrereu noranta quilòmetres en quatre etapes, passant pels refugis de LoRefugi, la Mussara, Mont-ral i Prades Park. El recorregut permet conèixer alguns espais emblemàtics com el camí dels antics Cartoixans, els Gorgs del riu Siurana, el poble despoblat de la Mussara, el camí de les Tosques, el gorg del Niu de l’Àliga, el tossal de la Baltasana, Albarca i molts altres. El forfet inclou el mapa i la targeta de pas de la ruta, l’explicació de la ruta, la gestió de les reserves i estades a tots els refugis i la tovallola oficial si acabeu el recorregut.

Refugis del Torb

 Refugis del Torb El Canigó, un dels cims de la travessa dels Refugis del Torbwww.refugisdeltorb.com
Aquest recorregut de 73 quilòmetres uneix la vall de Núria, Ulldeter, la muntanya de Rojà i el massís del Canigó. Està dissenyat per poder fer-lo en cinc etapes naturals (Torb Standard) o en etapes més curtes (fins a tretze). També hi ha una versió per als amants de les ascensions (Torb Altitude), amb set etapes i set cims, entre els quals el Bastiments, el Canigó o el Puigmal. L’empresa A Pas d’Isard organitza la travessa, que inclou la reserva centralitzada a tots els allotjaments, mitja pensió, el mapa llibret de l’editorial Alpina, el ‘track’ de GPS, el tubular de coll exclusiu, la targeta de pas, una samarreta tècnica exclusiva i atenció telefònica 24 hores.

Estels del Sud

Estels del Sud La Font Ferrera, un dels espais naturals pels quals transcorre la travessa Estels del Sudwww.estelsdelsud.com
Aquesta travessa de 84 quilòmetres us portarà a gaudir de cinc dies de senderisme al Parc Natural dels Ports, envoltats de natura salvatge i d’un paisatge espectacular. Es tracta d’una ruta circular; per tant, es pot fer en els dos sentits de la marxa i començar i finalitzar en qualsevol dels cinc allotjaments que funcionen com a inici/final d’etapa: dos refugis, un hotel i dues cases rurals. El Morralet és el paquet per fer el recorregut i consta d’una targeta de pas, una braga de coll exclusiva i la guia de la travessa.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació