Anuncia't al Descobrir

Dansàneu, 30 anys apostant per la tradició i la cultura

Davant les noves mesures sanitàries, el festival ha ajustat els horaris de quatre activitats nocturnes

El Dansàneu, Festival de Cultures del Pirineu celebra aquest 2021 la seva 30a edició, un recorregut en què la protagonista és la tradició. Durant una setmana, el festival se centrarà en la dansa i la música populars per posar en valor la riquesa patrimonial i natural de les valls d’Àneu. Una edició molt íntima, per commemorar que any rere any el Dansàneu ha significat una cita ineludible per als amants de la dansa tradicional.

Per a aquesta ocasió tan especial, el festival ha preparat una programació molt rica i diversa. Des d’actuacions musicals, exposicions culturals, excursions per la natura, monòlegs i documentals, propostes que mesclen la creació contemporània amb la tradició. Un programa que també reforça el vincle amb els anys o les commemoracions oficials decretats per la Generalitat de Catalunya, com l’Any Tomàs, l’Any Cubeles i l’Any Gerhard als quals s’han dedicat diverses activitats, com conferències i exposicions.

Cada vegada més, el Dansàneu proposa als artistes actuacions que incloguin alguna especificitat en la seva representació a les valls d’Àneu. És el cas de l’espectacle inaugural a càrrec del ballarí Cesc Gelabert, qui repassarà la seva trajectòria i proposarà un diàleg obert amb el públic sobre l’evolució de la dansa tradicional. Enguany, també se celebrarà la presentació en directe dels projectes d’artistes reconeguts i premiats del panorama escènic i musical català, com ara el darrer treball de Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, que ha aconseguit el Premi a Millor Disc de Folk per l’Enderrock.

És un festival en què les experiències es reserven per al vespre, però ara, amb les noves mesures decretades pel Govern, s’han vist afectades. El Dansàneu ha hagut d’ajustar els horaris de quatre actuacions amb l’objectiu d’afavorir el compliment d’aquestes mesures. Aquest ajust implica l’avançament horari de mitja hora de les següents activitats:

El concert de Maria del Mar Bonet amb Borja Penalba, amb la participació de la ballarina Núria Guiu, estava inicialment previst a les 23 hores el dimarts 27 de juliol. Ara, es durà a terme a les 22.30 hores a l’església de Santa Maria d’Àneu. La nit d’homenatge a la cantautora i activista Teresa Rebull, programada el dimecres 28 de juliol a les 23 hores, passa a realitzar-se a les 22.30 hores al Jardí de Gallimó (Esterri d’Àneu). Aquest homenatge inclou l’actuació de la cantant Laura Simó i el pianista Joan Díaz, així com la reproducció del documental Ànim desterrada.

L’altre concert afectat és el de Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, previst al Recinte Firal d’Esterri d’Àneu, que passa de les 23 a les 22.30 hores. Finalment, Parelles (im)possibles, amb l’estrena de Tradere i el concert de Mishima, també començarà a les 22.30 hores per garantir la finalització de l’espectacle a les 00.30 hores.

Igualment, el Dansàneu modifica la seva activitat vinculada als tastos. Si bé s’eliminaran algunes accions puntuals, es manté la celebració del Tastàneu el dijous 29 de juliol, a les 22 hores, a la plaça Major de Borén. El tast se servirà en un espai exterior, de manera individual, en taules i amb els comensals asseguts.

A més, atesa la situació sanitària, la majoria d’aquestes activitats estan reservades per ser realitzades a l’aire lliure; per això s’han escollit escenaris a llocs emblemàtics com el recinte firal d’Esterri d’Àneu, l’excepcional castell de València d’Àneu o el jardí de Gallimó.

Si davant aquesta modificació horària, els assistents volen que se’ls retorni l’import de l’entrada, poden adreçar un correu electrònic a reserves@dansaneu.cat, sol·licitar-ho a la seu del Consell Cultural de les Valls d’Àneu o bé, contactar amb el Dansàneu a través de les seves xarxes socials.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació