Anuncia't al Descobrir

La ‘reial’ Ruta del Cister per només 15 euros

Patrimoni Cultural promou per a aquest estiu un carnet que inclou les visites als tres monestirs

Des de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural s’ha impulsat ‘El carnet de la Ruta del Cister’ amb l’objectiu de promoure les visites turístiques durant l’estiu als tres únics monestirs reials de tot Catalunya: Santa Maria de Poblet (Conca de Barberà), Santa Maria de Vallbona (Urgell) i Santes Creus (Alt Camp). L’objectiu és poder visitar per només 15 euros aquests tres tresors històrics, i de bellesa incalculable, que es troben dins la Ruta dels Cister, molt importants per a la Corona d’Aragó.

La iniciativa va acompanyada de l’eslògan ‘Com una reina, com un rei’, una campanya que al·ludeix al fet que als tres monestirs, d’estil cistercenc, hi són enterrats els reis de la Corona, fet que els converteix en un triangle patrimonial únic. L’objectiu, a part de fomentar les visites, és donar a conèixer el relat històric entre la Corona d’Aragó i els tres monestirs en qüestió.

El carnet inclou l’entrada als tres monuments. En el cas de Santes Creus, comprèn també un audiovisual, i en el de Santa Maria de Vallbona, la visita és guiada. L’entrada, que té una validesa de dos anys a partir de la primera visita, es pot adquirir als tres monestirs i també es pot comprar en línia al portal web de Patrimoni Cultural.

Santes Creus, el panteó de Pere el Gran i Blanca d’Anjou
El Reial Monestir de Santes Creus és el panteó de Pere el Gran i Blanca d’Anjou, els únics reis de la Corona d’Aragó dels quals s’han conservat les restes. És l’únic monestir de la Ruta del Cister en què, actualment, no existeix la vida monàstica, i a més, té el primer claustre d’estil gòtic de la Corona.

Santa Maria de Vallbona, on descansa la reina Violant d’Hongria
Des del segle XII, el Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona sempre ha estat habitat per monges, de manera que és el monestir cistercenc femení més important de Catalunya. Durant la visita, podreu apreciar una de les seves joies, l’altar, on, encara avui dia, es troba el sarcòfag amb les restes de la reina Violant d’Hongria, muller del rei Jaume I el Conqueridor.

Poblet, el panteó per excel·lència de la Corona
El Reial Monestir de Santa Maria de Poblet forma part de la llista de Patrimoni Mundial per part de la UNESCO i, a més, és el conjunt monàstic habitat més gran d’Europa. D’altra banda, és considerat el panteó reial per excel·lència de la Corona d’Aragó, i hi podem trobar les restes d’Alfons I, el seu fill Pere I el Catòlic, Jaume I el Conqueridor, Pere III i molts dels reis posteriors.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació