Anuncia't al Descobrir

Nova ruta de senderisme transfronterera a la Cerdanya

Un recorregut per l’Alta Cerdanya, la Baixa Cerdanya i el Capcir posa en valor la història, la natura, la gastronomia i el benestar

No hi ha millor manera de conèixer els indrets que connectant de forma propera amb el seu patrimoni històric i natural. Experiències que s’aconsegueixen gràcies, en part, a les rutes de senderisme. Per aquest motiu, i per apostar per un turisme sostenible, Turisme Cerdanya ha creat, de manera participativa, una nova ruta que recorre l’Alta Cerdanya, la Baixa Cerdanya i el Capcir.

Aquest sender posa en valor la història, la natura, la gastronomia i el benestar, tot buscant un impacte positiu tant per al territori com per a l’usuari. Prop d’un centenar de persones han participat en la seva creació. D’aquesta manera s’ha convertit en el primer producte de turisme regeneratiu transfronterer dissenyat en el marc del projecte EpirEMed (Experiències Pirinenques, Emocions Mediterrànies).

Una ruta a mida, que es podrà fer per etapes a través de camins plens d’història patrimonial i natural. Una proposta que espera acollir amants de la natura, que tinguin ganes de conèixer el territori d’una manera respectuosa.

En la definició de la ruta, es destaca la característica ‘regenerativa’ per l’alta capacitat d’impacte positiu que aporta aquest projecte en tots els àmbits. Des del territori que l’acull, fins a la vivència dels usuaris, tot posant èmfasi en l’efecte de benestar que aporta gaudir d’una experiència sostenible.

A la tardor, es durà a terme la continuïtat d’aquesta primera fase de la creació, en què es produiran noves aportacions i la incorporació de serveis complementaris com guies especialitzades en flora i fauna, patrimoni, gastronomia i benestar, amb l’objectiu de crear una coordinació operativa i promocional de totes les activitats.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació