Anuncia't al Descobrir

Sortides per descobrir el territori del Baix Ter aquest estiu

Visites guiades, tallers i activitats familiars per conèixer el patrimoni cultural i natural d’aquesta zona

El Museu de la Mediterrània ha programat per aquest estiu diverses sortides als municipis del Baix Ter. L’objectiu és descobrir el patrimoni cultural, històric i natural del territori a través de visites guiades, activitats familiars i tallers.

Les activitats estan programades tots els dissabtes de juliol i agost als municipis que formen part de l’entorn del Museu de la Mediterrània i ofereixen diferents propostes al públic general que permetran viure experiències úniques.

Visites guiades pel patrimoni natural

La flora i la fauna tenen un paper important en aquestes visites. Concretament, la flora i fauna a les Basses d’en Coll (24 de juliol), amb una excursió guiada pel Parc Natural, que s’iniciarà a Pals per reconèixer els éssers vius que formen aquest ecosistema mitjançant l’observació, el recurs de l’educador, les guies d’identificació i els binocles.

L’entorn i els ocells de Daró (7 d’agost) també es podrà conèixer amb una passejada per la vora del riu i els conreus on es veurà una representació de l’avifauna estival típica de la plana del Baix Ter. També es destacarà la importància de tenir zones humides tot l’any per a la diversitat de la fauna.

Visites guiades pel patrimoni històric i cultural

Si sou uns enamorats de la història, no us podeu perdre les visites Verges (14 d’agost) i Ullà (21 d’agost), uns indrets al costat del Mediterrani que amaguen un gran patrimoni cultural i històric. A Verges recorrereu la seva història a través d’un itinerari que us descobrirà els elements patrimonials més destacats i les tradicions que l’han fet més cèlebre. A Ullà podreu fer una visita guiada pel nucli històric de la vila que us ressaltarà els elements patrimonials i els edificis i els fets històrics rellevants.

Taller familiars

Si teniu fills, no us perdeu les activitats i tallers per a tota la família. A Palau-Sator (17 de juliol) podreu fer un viatge a la prehistòria, gràcies a uns materials trobats a una caixa misteriosa. Una experiència per convertir-se en antropòlegs experts i descobrir així la vida i els rituals dels primers pobladors del Montgrí. A Fontanilles (31 de juliol) un petit itinerari us permetrà descobrir els animals que viuen a l’espai natural d’aquest municipi. Petjades, excrements, molta paciència i observació us ajudaran a trobar-los!

Finalment, a Bellcaire d’Empordà podreu participar en el misteriós ‘cas de la desaparició del turó’. Un joc d’investigació per descobrir per què aquesta espècie de mustèlid està desapareixent. Un taller familiar on s’analitzaran les causes de l’extinció d’aquests animalons, i on també s’observarà la biodiversitat del territori, les espècies invasores i el canvi climàtic.

En cas de voler formar part d’aquestes experiències, que són gratuïtes, només caldrà inscriure-s’hi a través del Museu de la Mediterrània, per correu electrònic a l’adreça museu@torroella-estartit.cat o al telèfon 972 755 180.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació