Anuncia't al Descobrir

Un nou abonament cultural il·limitat per 30 euros a l'any

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural crea la targeta 'De Bat a bat' amb l’objectiu de fer accessible el patrimoni català

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural ha presentat ‘De Bat a Bat’, un nou abonament que permet accedir de manera il·limitada, durant un any, i a un preu assequible als 29 museus i monuments que gestiona.

Aquesta targeta obre les portes d’un gran nombre d’espais emblemàtics del patrimoni cultural que es troben repartits per tot el territori català. En el cas de les comarques de Barcelona, llocs com la Casa Museu Rafael Casanova (Moià), el Museu d’Història de Catalunya (Barcelona) o el castell de Cardona, es troben a la llarga llista. Si anem fins a terres gironines, el Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes (Port de la Selva), l’Antic Hospital de Santa Caterina (Girona), el Museu d’Art (Girona) o el Museu d’Arqueologia de Catalunya (Ullastret), són alguns dels espais disponibles.

A les Terres de Lleida obren les portes del Conjunt Rupestre de la Roca dels Moros (El Cogul) i el Convent de Sant Bartomeu (Bellpuig). Finalment, a les comarques de Tarragona es podrà gaudir del Reial Monestir de Santes Creus, el Conjunt Monumental de Centcelles (Constantí), la Vil·la romana dels Munts (Altafulla) o el conegut castell de Miravet, entre molts altres monuments.

Hi ha dues modalitats disponibles d’abonament, l’individual i la multipersonal, i cap de les dues no implica permanència. La primera té un preu de 30 euros i la persona titular pot accedir gratuïtament i les vegades que vulgui als espais. En canvi, la multipersonal té un cost de 70 euros i permet que el titular pugui portar amb ell fins a un màxim de tres acompanyants —tant poden ser familiars com amics o companys— per gaudir de manera gratuïta i il·limitada dels 29 museus.

Les persones de 65 anys o més, els pensionistes, així com els titulars del Carnet Jove, del Carnet d’Estudiant Internacional o del carnet de família nombrosa o monoparental poden optar a un preu reduït de 25 euros en la modalitat individual, i de 60, en la multipersonal.

L’abonament ‘De Bat a Bat’ es pot adquirir de manera presencial a les taquilles dels museus, o bé en línia. La targeta s’acompanya d’un mapa que té referenciats els 29 equipaments i inclou informació pràctica de cadascun. A més, les persones abonades podran gaudir de promocions exclusives.

Per donar a conèixer aquesta iniciativa, Barcelona ha estat l’escenari de promoció. ‘De Bat a Bat’ s’ha presentat al públic amb cinc portes obertes, dutes a terme al mig del passeig Lluís Companys, que volen simbolitzar com l’abonament obrirà i facilitarà l’entrada al patrimoni cultural català. En les properes setmanes, les portes recorreran el territori amb parades a Girona (del 15 al 18 de juliol), Lleida (del 22 al 25 de juliol), Terrassa (del 29 de juliol a l’1 d’agost) i Tarragona (del 5 al 8 d’agost).

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació