Anuncia't al Descobrir

València proposa un joc per descobrir el Sant Greal

Una campanya inspirada en Indiana Jones centra el segon any jubilar del Sant Calze

Convertir-se en un dels membres de la família de Sabina Suey, la dona que va salvar les relíquies del Sant Greal a València durant la Guerra Civil, és el que proposa el joc de geocerca ‘Seguint les pistes del Sant Greal’, que ha llançat Visit València amb motiu del segon any jubilar del Sant Calze.

El 2015, el papa Francesc va concedir a València la celebració de l’Any Sant Jubilar, concessió que la converteix en una de les ciutats santes de tot el món cristià. Ara, en aquest segon any jubilar del Sant Calze, València acollirà tots aquells pelegrins que desitgen aconseguir la indulgència plenària a la catedral, lloc que resguarda el sant tresor.

En aquest context, València ha iniciat aquesta activitat, inspirada en les aventures d’Indiana Jones, la qual forma part de la campanya ‘València, destí del Sant Greal’, que pretén atraure visitants a descobrir els secrets del Sant Calze, que segons explica la llegenda es troba a la catedral de València. Tot i la versemblança que aquest calze sigui l’utilitzat al Sant Sopar, és cert que es troba a la catedral des del segle XV, i per tant té un gran valor patrimonial.

Seguint el rastre del Greal

catedral de València Plaça de Santa Maria i la catedral de ValènciaGettyImages
Una experiència que convida a recórrer la ciutat tot seguint pistes i referències arqueològiques i històriques amb els navegadors GPS dels mòbils per descobrir el rastre d’aquesta relíquia i la seva relació amb onze punts d’interès del cap i casal, des dels jardins del Real fins al Museu del Patriarca, passant per l’església i el Palau del Temple, l’església de Sant Martí Bisbe i Sant Antoni Abat i la mateixa catedral de València.

La geocerca és un tipus de gimcana en la qual els jugadors han de trobar pistes o tresors amagats mitjançant un GPS. Amb l’objectiu de ser fidels a l’esperit i les normes de la geocerca i respectant el distanciament social, ‘Seguint les pistes del Sant Greal’ s’ha dissenyat perquè tota l’experiència es pugui seguir a través de dispositius mòbils a Wherigo, una plataforma que permet crear itineraris de geocerca basats en localitzacions GPS i que convida a moure’s per tota la ciutat, buscant el següent punt de control, per avançar en la història. Trobareu tota la informació i les instruccions per descarregar el joc al web de Visit València.

L’experiència permet explorar i aprendre sobre la ciutat amb un joc que porta pels camins de la història, la cultura, l’art i l’interès arqueològic a través de diferents reptes i endevinalles. Tan bon punt els participants resolguin tots aquests enigmes, a més d’haver descobert un patrimoni d’un valor incalculable, rebran un codi per anar a l’Oficina de Turisme (carrer de la Pau, núm. 48) que els permetrà obtenir el ‘kit Greal’: un paquet d’articles oficials de l’experiència i una entrada lliure a l’Aula Greal.

Una experiència premiada

ruta sant grial Un grup contemplant els murals de la catedral durant la ruta del Sant GrealMike Water
‘Seguint les pistes del Sant Greal’ ha estat premiada en la categoria estatal de la XXVI edició del Concurs de Turisme Actiu que organitzen FITUR i la revista ‘AireLibre’. Per crear aquesta experiència guanyadora, Visit València va comptar amb el suport de la comunitat Geocaching Spain, amb l’assessoria de Manuel Burló, que va desenvolupar la part tècnica del joc, i l’aportació d’Alicia Palazón, creadora de l’Aula Greal.

Finalment, la campanya va acompanyada d’un vídeo promocional que recrea els secrets i els misteris entorn de la relíquia, que té com a narrador el doblador de Harrison Ford a les pel·lícules que donen vida al famós arqueòleg de la saga cinematogràfica.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació