Anuncia't al Descobrir

5 escapades per fer aquest setembre

Aprofitem els últims moments d’estiu per recórrer indrets plens de natura i història

Quan arribem a final d’agost hi ha una creença general que s’acaba l’estiu i el bon temps, però ens oblidem que el setembre és un gran mes per seguir descobrint racons del nostre país amb un bon clima i, a més, amb menys gent. Us presentem cinc indrets de gran bellesa que tenen molts tresors per mostrar. Llocs per estar en contacte amb una natura salvatge, amb boscos frondosos, estanys de color turquesa i senders tranquils, però també per entendre d’on venim, qui hi va haver abans que nosaltres i quina és la història d’aquests espais. Un equilibri perfecte entre natura i patrimoni cultural per acabar l’estiu del 2021 amb records únics. Us hi apunteu?

Descobrir la serra de Tramuntana

Deià El poble de Deià, immers dins la natura abrupta de la serra de TramuntanaGettyImages
Mallorca és una aposta segura quan parlem d’estiu, vacances, platges i calor, però ara, amb l’arribada del setembre, també és un moment fantàstic per visitar l’illa més gran de les Balears. Concretament, volem que descobriu la serra de Tramuntana, reconeguda per la UNESCO com a Patrimoni Mundial. En aquest impressionant sistema muntanyenc, ple de rutes i racons meravellosos, podreu gaudir de la tradició mallorquina, del seu patrimoni i, sobretot, de la seva natura. Indrets frescos com el gorg Blau o Cúber per fer-hi una excursió en família. Si sou més d’aventures fortes, podeu pujar fins al cim del Puig Major, a quasi 1.500 m, o bé conèixer l’arquitectura de la zona visitant Valldemossa, Sóller o Deià, uns pobles amb molt d’encant. A més, durant el camí, sereu testimonis de la pedra seca, una construcció tradicional que abunda entre aquestes muntanyes. Una fusió entre natura abrupta i cultura mallorquina, que us farà enamorar d’aquest lloc!

Temps de verema al Priorat

Ruta del vi Les vinyes del Priorat
Els amants del vi esteu de celebració aquest setembre: arriba la verema al Priorat! Un moment molt especial per poder descobrir la màgia que envolta les vinyes durant aquest temps. Al Priorat hi ha un dels millors vins de la nostra terra amb dues denominacions d’origen, la DO Montsant i la DOQ Priorat. Els seus cellers obren les portes als 'wine lovers' perquè gaudeixin de passeigs entre vinyes, per descobrir els cellers i ser còmplices del procés vinícola i, fins i tot, per trepitjar el raïm com es feia antigament. Podeu gaudir d’experiències enoturístiques durant tot l’any amb la Ruta del Vi, però fer-ho al setembre és imprescindible si us apassiona aquest món. Una aposta segura per delectar-vos tots els sentits i passar uns dies de setembre únics.

Excursió per les Guilleries

Guilleries El frondós paisatge de les Guilleries amb el pantà de SauGetty Images
Les Guilleries és un paratge muntanyós, dominat per cingleres, on podreu observar des de boscos mediterranis fins a boscos centreeuropeus amb pinedes, alzinars i rouredes. Situat entre la Selva i Osona, és una zona amb una gran riquesa patrimonial i natural, que ofereix desenes d’activitats i racons únics. Aquest espai natural de relleu arrodonit amaga en el seu interior indrets tan increïbles com l’embassament de Sau, el castell de Bellpuig, el monestir de Sant Pere de Casserres o la Domus del Pi. Una oportunitat per conèixer llocs emblemàtics, però, sobretot, d’altres que són quasi invisibles per a la majoria. Des de rutes de senderisme, escapades en bici per itineraris increïbles, excursions pel bosc amb família, escalada o activitats nàutiques per acabar d’acomiadar l’estiu. Si encara no havíeu descobert aquest indret, què espereu per calçar-vos les botes de muntanya?

El castell i la natura de Guadalest

Guadalest Les aclaparadores vistes del poble de Guadalest i el pantà de color esmaragdaGettyImages
Si algun cop heu sentit parlar de Guadalest, tot són lloances, i no és gens estrany. Aquest poble d’Alacant és considerat un dels més bonics de la península Ibèrica i va ser declarat Conjunt Historicoartístic l’any 1974. Situat a la vall de Guadalest, té unes vistes increïbles i queda rodejat per una natura frondosa. Un indret únic per fer senderisme i gaudir dels tresors naturals de la zona, com ara el pantà de Guadalest, popularment conegut com ‘la joia esmaragda’ per les aigües de color turquesa que es difuminen amb el verd dels boscos. O la serra d’Aitana, que és el cim més alt de tota la zona. Però, si el que us agrada és el patrimoni, la història i la cultura, Guadalest també és ideal per a vosaltres. Aquest poble enfilat a una roca i de descendència musulmana, té construccions centenàries, com l’imponent castell, que es pot observar des de qualsevol racó del poble. Carrers estrets, cases de pedra i pintura blanca, l’església i unes vistes increïbles, tot envoltat d’un aire medieval que us fascinarà.

Martinet, porta d’entrada al Cadí-Moixeró

Parc Natural del Cadí-Moixeró El paisatge que ens regala el Parc Natural del Cadí-MoixeróGettyImages
Martinet s’estén a peu de la serra del Cadí i és el portal d’entrada a unes terres amb més de 1.200 anys d’història. Gràcies a la seva situació, és un indret idíl·lic per a persones actives, ja que disposa d’una gran xarxa de senders que permeten fer excursions i esports en contacte directe amb la natura. Des de Martinet podeu arribar als Espais d’Interès Natural de les serres del Cadí-Moixeró, les riberes de l’Alt Segre i el riu de la Llosa, o fer les rutes que s’enfilen a prats alpins, com els de prat de Cadí o Aguiló. També podeu visitar valls, com la de Bastanist, o collets com les Basses de l’Ós o el Verger Verd. Una llista extensa per descobrir la natura de l’indret, que es complementa amb un llegat cultural excepcional. En aquest municipi podeu ser testimonis de la història visitant ponts medievals, esglésies, castells i el Parc dels Búnquers, que forma parta de la Xarxa d’Espais de Memòria de Catalunya. Un racó de la Cerdanya que té molt per oferir!
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació