Anuncia't al Descobrir

5 escapades perfectes per fer aquest octubre

Gaudireu dels colors de la tardor i dels paisatges de la terra

L’explosió cromàtica que es produeix quan arriba la tardor és una excusa perfecta per sortir de casa i anar a descobrir racons de Catalunya. Una estació envoltada d’una flaire misteriosa i màgica que ens regala paisatges esplèndids i idíl·lics dignes de ser fotografiats. Després d’un estiu calorós, és hora de posar-nos les botes, i amb un abric finet a la motxilla per si fa fresca, gaudir del patrimoni natural i cultural de terres riques i úniques. Unes propostes que van des de Baqueira, a la Vall d’Aran, passant pel Bisaura, a Osona, i que acaben al Baix Fluvià, a l’Empordà, descobrint el patrimoni romànic. Què espereu?

Baqueira a la tardor, a la Vall d’Aran

Baqueira tardor L'entorn de Baqueira abans que la neu el cobreixi de blancGettyImages
Quan sentim el nom de Baqueira, som molts els que pensem en neu i en l’esquí, però aquest espai té molt més per oferir durant la resta de l’any, i quin millor moment per descobrir-ho que a la tardor! Situada a la meravellosa Vall d’Aran, Baqueira té muntanyes de més de 3.000 metres d’altitud que ofereixen unes vistes increïbles i excursions per recordar, a banda de tenir una gran xarxa de camins senyalitzats que permeten fer recorreguts a peu o en bicicleta. Tot i que la tardor no és el millor moment per banyar-nos, aquest indret també conté nombrosos llacs i salts d’aigua que regalen paisatges molt bells. Baqueira, mentre espera la neu, és sinònim d’activitat, acció i natura, un pla perfecte per aquest mes d’octubre.

Una passejada pel bosc de Viròs, al Pallars Sobirà

bosc de Viròs Comença els canvis de colors en el bosc de Viròs
El bosc de Virós és un indret molt especial i un dels boscos més valuosos de Catalunya, ja que hi ha l’única fageda que trobem al Pallars Sobirà. Un espai tranquil i de gran bellesa que en arribar la tardor queda tenyit de taronja, un color que contrasta amb els grocs i els roigs d’altres arbres caducifolis, i el verd dels pins i avets. Per visitar aquest indret podeu fer diferents rutes, però nosaltres us animem a començar el camí a les bordes de Virós, una pista forestal que us guiarà a través del bosc fins a arribar al refugi del Gall Fer, des d’on podreu observar la serra de Màniga. Una excursió plena de natura en què, a més, podreu buscar bolets!

Les esglésies romàniques i el patrimoni artístic del Baix Fluvià

 Sant Miquel de Fluvià Sant Miquel de Fluvià, un monestir fortificat del segle XIVWikimedia Commons
Tot indret amaga una història i, per sort, gràcies als vestigis que sobreviuen al pas del temps, nosaltres podem conèixer-la i formar-ne part. És el cas del Baix Fluvià, a l’Empordà, que conté un ric patrimoni romànic a punt per ser descobert. Una experiència única que us permetrà visitar quatre grans esglésies romàniques, com Santa Maria d’Ermedàs, un temple d’una sola nau i d’absis semicircular, o Santa Maria de Vilajoan, amb una volta de canó ultrapassada. No deixeu d’entrar a l’impressionant monestir fortificat de Sant Miquel de Fluvià o visitar el poble de Palau de Santa Eulàlia, on descansa una església del segle XIII. Una oportunitat per passejar pel passat i ser testimonis de l’art i el patrimoni centenaris que acull aquest indret, juntament amb paratges naturals de gran valor.

Els racons del Bisaura, a Osona

Salt del Mir El Salt del Mir és una cascada de 25 metres d’alçadaWikimedia Commons
Situada al Prepirineu català entre Osona i el Ripollès, el Bisaura és una zona amb una gran riquesa natural, on abunden els boscos i la vegetació, un espai idíl·lic per visitar a la tardor, on tot l’ambient experimenta una explosió de colors. Si us hi endinseu, podreu ser testimonis de paratges encantadors, com el Salt del Mir, de 25 metres d’alçària, o la serra de Bellmunt, que hosteja el santuari de Bellmunt, un edifici renaixentista que sembla suspès a l’aire. També podeu animar-vos i fer l’excursió fins als bufadors de Beví, on les escletxes i les cavitats, juntament amb l’aire, creen un espectacle de xiulets molt curiós. Molts excursionistes afirmen que és un lloc extret d’un conte de fades! Trobareu més informació del Bisaura al DESCOBRIR d’aquest mes d’octubre.

El gran valor ecològic de la vall del Brugent, al Baix Camp

Brugent Les aigües cristal·lines del riu BrugentWikimedia Commons
Al cor de les muntanyes de Prades, hi ha un espai amb un gran valor ecològic: la vall del Brugent, rica en flora i fauna. Aquest indret està protegit per un conjunt de serres que permeten l’existència d’un ecosistema molt complet dins la vall, on destaca l’altiplà dels Motllats. Un racó del Baix Camp que es caracteritza per unes aigües cristal·lines, que reguen tota la plana i que ofereixen salts d’aigua i tolls d’una bellesa captivadora. Aquest espai acull, entre d’altres tresors, el Parc Natural de Poblet, considerat Paratge Natural d’Interès Nacional. A més, conté un gran patrimoni històric i cultural, com són les pintures rupestres de més de 10.000 anys d’antiguitat, diferents edificacions de pedra al llarg del riu, pobles encantadors com Capafonts o el monestir de Santa Maria de Poblet.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació