Anuncia't al Descobrir

7 experiències d’enoturisme per viure la verema

Propostes variades per gaudir d’aquest moment de l’any a diversos cellers de Catalunya

Durant les darreres setmanes d’agost i els mesos de setembre i octubre molts cellers fan la verema. És el moment de recollir els fruits del treball de la terra al llarg de tot l’any, i donar forma al raïm que, amb el temps, es convertirà en vi o en cava. És un moment especial i molt idoni per visitar els cellers de les diferents denominacions d’origen que hi ha a Catalunya. Us proposem set maneres de viure la verema al màxim, tastant vins, trepitjant raïm, visitant els cellers o menjant entre les vinyes.

Pícnic de verema als cellers de la Ruta del Vi del Penedès

enoturisme penedès Experiències d’enoturisme al celler Parés Baltà www.penedesturisme.cat
Apunteu una data: 4 de setembre. És el dia en què els cellers de la Ruta del Vi del Penedès donen la benvinguda a l’època més esperada de l’any amb la festa de la verema. Durant tota la jornada, els diversos cellers que formen part de la Ruta del Vi oferiran un pícnic de verema al seu celler. Es tracta d’una proposta que us permetrà passar el matí entre vinyes, visitar les instal·lacions del celler i fer un àpat a l’aire lliure. Cada celler fa una proposta diferent, entre els 20 € i els 42 €. Un exemple: arribada i copa de benvinguda, visita al celler amb tast de most a les tines, vinya i pícnic amb olives, patates, embotits i formatges de proximitat, pa amb tomàquet, amanida amb vinagreta de melmelada de gerds, coca de forner, truita de patates, ampolla de vi o cava per a dues persones, aigua i most per als més joves per 31 €. Podeu consultar tots els pícnics disponibles a la web de Penedès Turisme.

Escapada de verema ecològica al Priorat

vi entre vinyes Una copa de vi entre vinyesGettyImages
Aquesta sortida de cap de setmana organitzada per Brogit Guiatges us convida a gaudir del paisatge de vinyes del Priorat, a participar la verema i a tastar els vins de dues denominacions d’origen de la comarca: la DOQ Priorat i DO Montsant. El cap de setmana comença amb una caminada entre vinyes a Poboleda i amb una activitat per viure les tasques i l’ambient de la verema en una vinya ecològica del celler Burgos-Porta, tastant els vins de la DOQ Priorat i fent un àpat entre vinyes. L’allotjament serà en un hotel rural del Priorat, envoltat de vinyes, i el diumenge participareu en una activitat de mig dia, teatralitzada i interactiva, a Cornudella, fent una excursió a peus de la serra del Montsant tot seguint un joc de pistes. En acabar, tastareu els vins de la DO Montsant al celler cooperatiu de Cornudella.

Verema familiar al celler Avgvstvs Forvm

cellers del Penedès La verema omple de vida els cellers del Penedès www.avgvstvsforvm.com
Collir i premsar el raïm amb els peus com ja feien els romans fa més de dos mil anys. És la primera activitat que ens proposen els cellers Avgvstvs Forvm del Vendrell per iniciar la verema familiar. Tot seguit recuperareu forces amb un bon esmorzar entre les vinyes i continuareu l’activitat experimentant el sabor i l’aroma que té un mateix vi, en ple procés dins de la bóta o bé ja afinat a l’ampolla per poder aprendre i valorar el paper de l’enòleg en el procés de vinificació. Per acabar: un dinar a la terrassa de la Sala Entrevinyes, a base de vi Avgvstvs, amanida amb alvocat i fruita seca, patates braves cuites amb aigua de mar, formatges, pa amb tomàquet, mandonguilles amb musclos, aletes de pollastre, fluid de xocolata o peres al vi i cafès.

Festa de la Verema a Poboleda

trepitjar raïm L'experiència de trepitjar raïmAjuntament de Poboleda
El primer dissabte de setembre (enguany el 4 de setembre) és un dia esperat a Poboleda, al Priorat. Durant aquesta jornada podreu veure com es feia la verema antigament. Hi participen tots els veïns del poble, engalanant els carrers de la vila amb motius relacionats amb el vi. La festa comença amb el repic de campanes i anant a veremar amb els carros, les mules i tota mena d’estris antics. Després de la verema, es fa un esmorzar popular. Tot seguit, a la carretera es fa la piada del raïm, que consisteix a trepitjar-lo amb els peus nus en un cossiol per tal d’extreure’n most. Després té lloc l’acte amb més afluència de públic: la degustació de vins de la DOQ Priorat a les entrades de les cases pairals del carrer Major; al mateix temps, a la plaça del Mercat i a la carretera, hi ha una fira de productes artesans. Podeu consultar el programa sencer a la web de l’Ajuntament de Poboleda.

Fes-te el most!

celler de Vilajuïga La verema al celler de Vilajuïgawww.empordalia.com
Per viure la verema en família a l’Empordà us proposem participar en aquesta activitat d’Empordàlia, al celler de Vilajuïga, amb la qual us podreu posar en la pell del veremador i elaborar el vostre propi most. Es durà a terme els diumenges 5, 12, 19 i 26 de setembre a les 9.30 h. A les 10 h, el trenet us durà cap a les vinyes, on tallareu el raïm i el posareu en caixes. L’esmorzar es farà al celler de Vilajuïga i aquí arribarà el moment d’aixafar el raïm amb els peus, i premsar-lo per elaborar el most.

Sopars de verema al Bages

verema És temps de verema als cellersGettyImages
Al cor de la DO Pla de Bages, el celler Oller del mas proposa una activitat per gaudir de la verema en primera persona. A les 20.30 h els participants presenciaran l’arribada del raïm al celler i la posterior selecció que se’n farà. A les 21.30 h duran a terme un tast de les noves anyades i dels vins experimentals, i a les 22 h gaudiran d’un sopar de verema maridat a l’espai gastronòmic Bages964, amb un menú diferent cada setmana.

Verema en família al Penedès i al Priorat

Vinyes Penedès Vista de les vinyes del PenedèsPenedès Turisme
Les bodegues Torres al Penedès (a Pacs del Penedès) i al Priorat (al Lloar) ofereixen diverses experiències envoltades de vinyes per descobrir tot els secrets de la verema. Al Penedès, a més de viure en directe tot el procés que segueix el raïm per convertir-se en vi, podreu assaborir un tast de dos vins al Jardí El Celleret, situat a peu de vinya, en un marc incomparable, i els infants podran tastar el most (sense alcohol). I la cirereta del pastís: un esmorzar tradicional amb productes de proximitat.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació