Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

7 experiències per connectar amb la natura a la Garrotxa

Un recull de propostes per gaudir de la terra dels volcans

A peu, en bicicleta, en globus o, fins i tot, a cavall d’un ruc, de dia i de nit. La Garrotxa és una terra infinita que es pot conèixer de moltes maneres. Us recomanem set maneres de descobrir alguns dels racons naturals més especials de la comarca dels volcans.

Una excursió per una antiga carretera romana (Vall de Bianya)

Capsacosta La via romana del Capsacostawww.turismegarrotxa.com
Molt a prop de Sant Joan les Fonts, més endins de la Vall de Bianya, hi ha el petit nucli de Sant Salvador de Bianya, des d’on surt la Via Annia, una variant de l’antiga Via Augusta, que enllaçava Roma amb Cadis. Sortiu des de Sant Salvador de Bianya en direcció a Sant Pau de Segúries. El camí, que està molt ben conservat, fa pujada, ja que s’enfila per la serra del Capsacosta, però l’esforç es veu recompensat per la bellesa dels paisatges i les moltes ermites romàniques que es van trobant durant el trajecte. En total són quinze quilòmetres, que es poden fer en unes quatre hores i mitja.

Vol en globus sobre els volcans (Santa Pau)

Volcans de la Garrotxa
Res no es veu de la mateixa manera des de la cistella d’un globus aerostàtic. Des del cel, els cotxes, les cases o les persones són de mida minúscula. En canvi, la visió del paisatge és amplíssima i la perspectiva de les muntanyes, els camps, els boscos i el cel esdevé sorprenent. I si enlairar-se des de qualsevol lloc assegura espectacle i emoció, aquesta sensació augmenta si sobrevoleu la zona volcànica de la Garrotxa. Durant una hora i mitja veureu els cràters dels volcans, les fagedes i els petits pobles a vista d’ocell. Podeu contactar amb www.voldecoloms.com

Visita al poble abandonat de Talaixà (Oix)

vall d'Hortmoier La vall d’Hortmoier des de TalaixàWikimedia Commons. Anarre 75.
Talaixà és un llogaret de l’antic terme d’Oix, situat en un coll entre les valls d’Hortmoier i Sant Aniol. Hi podeu arribar des d’Oix, caminant dues hores per la riera de Beget, a la vora d’un lloc anomenat la Plantada, seguint el GR 11, passant per l’antiga palanca de Samsó, que creuava la riera. La primera casa que trobareu en arribar-hi és la Casanova, que antigament va ser un hostal. Més enllà hi ha la Casilla (antiga estada dels carrabiners), cal Ferrer o la Masó. Però l’edifici més característic és l’església de Sant Martí, que està en ruïnes, però conserva l’absis i les capelles laterals.

Pujada al cim del Puigsacalm (Joanetes)

El nucli de Joanetes, al peu del Puigsacalm El nucli de Joanetes, al peu del PuigsacalmAmadalvarez
El Puigsacalm és un dels cims més emblemàtics de la Garrotxa i pujar-hi s’ha convertit en un clàssic per iniciar-se en l’excursionisme a Catalunya, ja que és una ascensió relativament senzilla (amb només alguns trams de grimpada i petites vies ferrades) amb molt bons resultats a l’hora de gaudir d’unes vistes espectaculars. Des de dalt, a 1.518 metres d’altitud, i si és un dia clar, s’albira gran part del territori català, des del mar fins als pics pirinencs o els volcans de la Garrotxa. Per pujar-hi, trigareu unes dues hores i mitja des del poble de Joanetes, a la Vall d’en Bas.

L’empresa de guies de muntanya Ama Dablan (www.guiesamadablam.com) organitza ascensions per veure la posta de sol des del cim.

La fageda menys coneguda i les petites ermites de la serra del Corb (les Preses)

Sant Martí del Corb L’ermita de Sant Martí del CorbCecília Lorenzo
L’entorn de la serra del Corb amaga molts secrets, entre els quals les rouredes i fagedes menys transitades de la comarca i petites ermites romàniques envoltades de vegetació, com Sant Miquel i Sant Martí del Corb. Hi podeu arribar caminant durant cinc quilòmetres des de les Preses. Si voleu fer l’excursió acompanyats d’un guia del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, contacteu amb l’empresa de Serveis Ambientals, Educació i Turisme Tosca.

Ruta nocturna a la fageda d’en Jordà (Olot)

fageda d'en Jordà La fageda en una nit de lluna plena www.turismegarrotxa.com
És el bosc més conegut de la comarca. I també el més freqüentat. Per evitar les hores de màxima afluència, aneu-hi, si podeu, entre setmana, ben d’hora al matí o a la nit. L’empresa Tosca (www.tosca.cat) organitza excursions les nits de lluna plena. Prepareu-vos per gaudir d’aquest bosc màgic, caminant entre roques en penombra, branques en moviment i sons corprenedors.

Els volcans en bicicleta (Vall d’en Bas i Zona Volcànica de la Garrotxa)

Garrotxa La zona volcànica de la Garrotxa a cop de pedalwww.turismegarrotxa.com
Per gaudir d’un cap de setmana a cop de pedal, el Centre Logístic de Bicicletes ATMA (www.atma.cat) ofereix propostes de rutes paisatgístiques per la Vall d’en Bas i la fageda d’en Jordà dins del Parc Natural de la Zona Volcànica. Les rutes són circulars, autoguiades amb GPS, i amb inici i retorn al càmping Natura de les Preses. A l’arribada es lliura als participants tot el material necessari per dur a terme l’activitat: plànols, GPS, bicicletes i equipament.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació