Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

7 refugis amb vistes

Propostes en indrets privilegiats per passar una nit al cor dels Pirineus

Dormir enmig de la natura, sota les estrelles, i despertar-se amb la llum del primer sol il·luminant les aigües d’un llac és un luxe a l’abast de tothom. Tan sols cal allotjar-se en un refugi. Als Pirineus en trobareu un munt. No són tan còmodes com els hotels o les cases rurals, ja que les habitacions són compartides i no hi ha els luxes dels allotjaments convencionals, però, per compensar-ho, estan situats en llocs privilegiats i són una opció econòmica per viure una experiència inoblidable i molt pràctica per fer rutes de senderisme o travesses de diversos dies.

Refugi de Saboredo

estany de Saboredo El refugi i l’estany de Saboredowww.refusaboredo.com
Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
Espot, al Pallars Sobirà


Situat en un dels circs lacustres menys coneguts dels Pirineus, el petit refugi de Saboredo és ideal per desconnectar i passar-hi una nit (o les que siguin) dormint sota els estels. És el refugi més petit de la zona, situat a 2.310 metres d’altitud, just davant d’un dels estanys del circ de Saboredo, i és molt acollidor. S’hi pot arribar des de diferents llocs; des de la vall de Roda, a la Vall d’Aran, o bé des dels refugis d’Amitges, travessant el coll de la Ratera, o bé des del refugi dels estanys de Colomers, travessant el collat de la Sendrosa.

Refugi de Rebost

refugi de Rebost El refugi de Rebost i el seu entornwww.refugirebost.cat
Parc Natural del Cadí-Moixeró
Bagà, al Berguedà

Sota el pedró dels Quatre Batlles, a la Tosa d’Alp, a 1.640 metres d’altitud, al vessant sud-est de la coma Bella. En aquest indret privilegiat, envoltat de vegetació i amb vistes increïbles al massís del Pedraforca i al massís del Cadí i el Moixeró, es troba el refugi de Rebost. Des d’aquí podreu conèixer i descobrir un gran ventall d’itineraris a peu, amb BTT o a cavall, i també podreu gaudir de deu circuits permanents d’orientació, situats a la vora del refugi.

Refugi de Colomers

Colomèrs El refugi i el llac Major de ColomèrsGettyImages
Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
Salardú, a la Vall d’Aran


El refugi de Colomers està situat a la Vall d’Aran, a 2.135 metres d’altitud, dins la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. La localitat més propera és Salardú, des d’on s’accedeix a la vall d’Aiguamòg, als banhs de Tredòs i al circ de Colomers. Des del refugi –on també serveixen àpats–, podeu fer la volta curta al circ de Colomers o la volta llarga, així com excursions als refugis propers: el de Restanca, el Ventosa i Calvell, el de Saboredo, l’Ernest Mallafré o el d’Amitges.

Refugi de Colomina

refugi de Colomina El refugi de Colomina, vora l’estany del mateix nomGettyImages
Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
Vall Fosca, al Pallars Jussà


Si busqueu un refugi a la vora d’un llac, l’heu trobat. El de Colomina se situa just a la vora de l’estany de Colomina, a la capçalera de la vall Fosca. La manera més senzilla d’arribar-hi és caminant unes dues hores i mitja des del pantà de Sallent, o des de l’estany Gento si agafeu el telefèric. Un cop al refugi, podeu descobrir nombrosos espais realitzant algun dels itineraris: fins a l’estany Negre o l’estany de Mar, o l’ascensió al pic de Peguera.

Refugi de Montgarri

refugi de Montgarri El santuari de Montgarri, a la Vall d’AranGettyImages
Naut Aran, a la Vall d'Aran

A la vora del riu Noguera Pallaresa, aquest nucli despoblat és un dels espais més idíl·lics de l’Alt Aran. Es tracta d’un poble abandonat envoltat de prats i de muntanyes, i presidit per l’inconfusible santuari de Montgarri, un edifici del segle XVI però amb un origen encara més llunyà, del segle XII. S’hi pot arribar per una pista forestal des del pla de Beret. A la vora del santuari, hi ha el refugi Amics de Montgarri, on es pot fer un àpat o dormir.

Refugi de Prat d’Aguiló

refugi de Prat d'Aguiló El refugi de Prat d’Aguiló, a les faldes de la serra del Cadíwww.lacentralderefugis.com
Parc Natural del Cadí-Moixeró
Montellà i Martinet, a la Cerdanya


El lloc ideal per llevar-se amb vista a la imponent silueta de la serra del Cadí és aquest refugi, situat en una de les zones més tranquil·les i encantadores del parc natural, a 2.020 metres d’altitud. A sota del pas dels Gosolans, el famós port que connecta el Berguedà amb la Cerdanya, és un punt clau per fer-hi algunes excursions, com l’ascensió al Comabona des de la Cerdanya o el mateix pas dels Gosolans fins al peu del Pedraforca. Es pot accedir al refugi des de Montellà, fent unes tres hores de caminada.
El refugi de Prat d’Aguiló, a les faldes de la serra del Cadí.

Refugi de la Pleta del Prat

refugi Pleta del Prat El refugi de la Pleta del Prat envoltat de vegetaciówww.refugipletadelprat.net
Tavascan, dins el terme municipal de Lladorre, al Pallars Sobirà

Aquest refugi està situat en un lloc privilegiat, a 1.720 metres d’altitud, enmig del Parc Natural de l’Alt Pirineu, als peus de l’estació d’esquí de Tavascan. S’hi pot accedir en cotxe, i al seu voltant es poden dur a terme activitats diverses, tant a l’estiu com a l’hivern, per a tots els nivells i edats. És un entorn privilegiat, on podreu gaudir de la natura en estat pur, amb una gran riquesa pel que fa a la flora i la fauna. L’equip del Descobrir vam anar-hi en grup un setembre i va ser espectacular: estàvem sols i ens vam despertar amb la primera nevada de la temporada.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació