Anuncia't al Descobrir

8 propostes per passar un dia rodó a Vic

Museus, monuments, placetes i carrerons plens d’establiments amb encant on podreu gaudir de la capital d’Osona

Vic està de moda. Sempre trobareu excuses per visitar la ciutat: un concert a l’Atlàntida o a la Jazz Cava, el Mercat de Música Viva de Vic, jornades gastronòmiques, festivals de cinema, el Mercat Medieval… Tanmateix, qualsevol dia la ciutat ofereix propostes de cultura i lleure per a tots els públics. Trieu i remeneu per planejar un dia rodó.

La plaça Major

Mercadal plaça vic El Mercadal, punt de trobada al centre de VicGettyImages
També anomenada el Mercadal, aquesta és una de les places més emblemàtiques de Catalunya. És un monumental espai quadrat, amb porxos als quatre costats. Visiteu-la dimarts o dissabte, quan s’hi fan els tradicionals mercats setmanals, o qualsevol altre dia a l’hora de l’aperitiu d’abans de dinar o al vespre, per gaudir de les seves terrasses.

Visita al temple romà

temple romà vic El temple romà, al bell mig dels carrerons del barri antic www.victurisme.cat
Una veritable sorpresa enmig dels carrerons del barri antic. Es tracta d’un temple romà construït a principis del segle I. Es pot visitar dimarts, divendres i dissabte d’11 a 13 h i de dimarts a diumenge de 18 a 20 h. L’entrada és lliure.

La Catedral

Vic La Catedral i el centre històric de VicGettyImages
Passegeu pel centre històric i jugueu a buscar la catedral tot travessant carrerons i placetes amb un encant especial i amb petits bars i restaurants on aturar-se a fer un refresc, un cafè o un àpat. Un cop allà podreu contemplar per fora un dels edificis més espectaculars de la ciutat. I també hi podeu entrar cada dia, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h, per veure’n la cripta i el campanar —d’estil romànic— i el claustre gòtic del segle XIV, a més del retaule d’alabastre de Pere Oller i les espectaculars pintures murals de Josep M. Sert.

Visites guiades i experiències immersives

Vic catedral i pont

L’Oficina de Turisme ofereix visites guiades per descobrir Vic

GettyImages
L’Oficina de Turisme ofereix visites guiades. Els dissabtes a les 17 h té lloc la visita ‘Descobrir Vic’, un recorregut exterior de dues hores pel centre històric amb entrada a la nau central de la catedral i l’espai Vicpuntzero. També podeu fer una visita guiada només a aquest espai, que ofereix una experiència immersiva per descobrir la història de Vic. Ho podeu fer els dissabtes a les 10 i a les 12 h i els diumenges i festius a les 12 h. Els diumenges a les 12 h també s’ofereix una visita temàtica, que varia cada mes.

La ruta de les pintures de Josep M. Sert

Josep M. Sert Catedral Vic Les pintures de Josep M. Sert a la catedral de Vicwww.victurisme.cat
Se’l considera el millor pintor muralista dels anys trenta. Les seves obres es poden veure a diferents espais museístics d’Europa i Amèrica, des del Rockefeller Center a Nova York fins a l’edifici de les Nacions Unides a Ginebra. A Vic podeu veure pintures seves a la catedral, a l’edifici del Sucre i a la Casa de la Ciutat.

De portes endins

Museu Episcopal de Vic Pintures romàniques al MEVwww.museuepiscopalvic.com
Visiteu o participeu en les activitats del Museu Episcopal de Vic (MEV), amb una magnífica col·lecció d’obres romàniques i gòtiques, a més de peces d’orfebreria, teixits, forja, vidre o ceràmica. O visiteu els altres museus de la ciutat: el Museu de l’Art de la Pell, el Museu de Sant Antoni M. Claret o el Museu Balmes.

El bisbe Oliva i el manuscrit perdut

façana catedral Vic La façana de la catedral, un dels escenaris del joc de pistesGettyImages
Un joc de pistes en família pel centre històric per descobrir alguns racons de la ciutat amb el bisbe Oliba com a fil conductor. El bisbe Oliba ha perdut un document molt important per signar els acords de Pau i Treva. El podeu ajudar a recuperar-lo? Per fer-ho, haureu de passar una sèrie de proves que es proposen en un llibret i les escultures del centre històric us ajudaran. Passeu per l’Oficina de Turisme per adquirir el material necessari per començar el joc.

Productes fets a Vic

embotit L’embotit de Vicwww.victurisme.cat
Tasteu i compreu la llonganissa, la somalla o els altres embotits típics de la ciutat. Molt millor si ho feu després de visitar un dels obradors artesans o botigues centenàries que hi ha pel centre, entre les quals destaca la Casa Riera Ordeix. També visiteu les pastisseries per comprar el típic pa de pessic o les verduleries a la recerca de la patata del bufet o la ceba vigatana, allargada, de pell violada i forta de gust. Per a records no comestibles, visiteu la web www.animarecordsvic.cat
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació