Anuncia't al Descobrir

Més de 150 explotacions participen a Benvinguts a Pagès La Festa

Ja es poden reservar les visites gratuïtes a les explotacions agroalimentàries del país

Benvinguts a Pagès La Festa recupera aquest any la presencialitat i ja ha obert les reserves de les visites gratuïtes a les 150 explotacions agroalimentàries de Catalunya que participaran a la gran festa de la pagesia catalana els dies 2 i 3 d’octubre.

La pàgina web del cap de setmana funciona com a central de reserves per planificar unes visites que permetran a la ciutadania conèixer l’origen dels productes que es consumeixen cada dia i experimentar la vida a pagès. La cerca de les explotacions es pot fer per comarca o per categoria de producte.

Les 150 explotacions participants permetran veure els processos d’elaboració de la carn i dels embotits, de la fruita, dels llegums, dels cereals i l’arròs, de la mel, de l’oli i les olives, del peix, dels fruits secs i de les verdures, les hortalisses i els bolets, entre d’altres. L’oferta s’adreça al conjunt de la ciutadania amb una atenció especial per a les famílies i el públic 'foodie'.

Una relació directa
La festa de la pagesia inclourà tastos de productes un cop finalitzades les visites gratuïtes en què el públic podrà omplir el rebost i comprar tot tipus de productes sense intermediaris. 'Benvinguts a Pagès La Festa' promou una relació de confiança entre els pagesos i pageses i la ciutadania amb la fidelització de nous públics, que aprenen a valorar la feina que hi ha darrere cada producte i adquireixen una major consciència de la importància del sector primari a Catalunya.

Reserva prèvia necessària
Benvinguts a Pagès s’adapta a la situació de pandèmia i per això serà obligatori fer la reserva prèvia de les visites gratuïtes a les explotacions a través de la pàgina web. En paral·lel, es respectaran les mesures de seguretat i prevenció vigents en cada moment en què destaquen l’ús de la mascareta, el rentat de mans i la distància de seguretat durant les visites.

Els restaurants i els allotjaments rurals també s'hi sumen!
La festa també inclourà la participació de 200 establiments de restauració que treballen amb els productors del seu entorn i que, com a novetat, han estat seleccionats pels mateixos pagesos aquest any. El públic també tindrà l’oportunitat de fer nit a més de 200 allotjaments rurals i, finalment, es programaran una cinquantena d’activitats complementàries.

Rutes d’un dia o de cap de setmana
El primer cap de setmana d’octubre es mantenen les rutes d’un dia o bé de cap de setmana que inclouen les visites gratuïtes a les explotacions, l’estada als allotjaments i restaurants de cada territori i també proposen redescobrir el patrimoni i la història de cada indret. Benvinguts a Pagès inclou les rutes Costa Brava, Paisatges de Barcelona, Costa Barcelona, Costa Daurada, Terres de l’Ebre, Terres de Lleida i Pirineus.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació