Anuncia't al Descobrir

7 experiències immersives de moda

Una selecció de propostes culturals per submergir-nos en el món de l’art, la natura, la tecnologia o l’arquitectura amb tots els sentits

Desconnectar de tot el que ens envolta per endinsar-nos en un món nou, on tot (les imatges, el so i fins i tot el tacte o les olors) està dissenyat per activar els sentits i despertar sensacions especials. Les experiències immersives estan de moda. Gràcies a això, podreu introduir-vos en un quadre de Klimt, descobrir l’obra de Frida Kahlo, reviure el moment en què es van pintar les pintures murals romàniques de l’església de Sant Climent de Taüll, descobrir els secrets de la ment de l’arquitecte Gaudí o nedar com un peix a les profunditats de l’oceà. Aquí en teniu un recull.

Klimt: l’experiència immersiva

klimt Una de les projeccions en 360º a ‘Klimt: l’experiència immersiva’www.idealbarcelona.com
Qui no coneix el quadre del petó de Klimt? És l’obra més famosa d’aquest pintor austríac, però en va fer més de 150! Per conèixer tots els secrets de la seva vida i obra visiteu el Centre d’Arts Digitals Ideal, a Barcelona. De dilluns a diumenge (excepte dimarts, que està tancat), d’11 h a 20.30 h, ofereix una producció immersiva de gran format centrada en Klimt. L’objectiu és submergir-se en la seva trajectòria i estil a través de més de mil metres quadrats de pantalla, projeccions en 360º, ulleres de realitat virtual, espais expositius i eines interactives. Gràcies a aquesta tecnologia, podreu sentir-vos dins de les seves pintures o, fins i tot, fer-vos un retrat personalitzat amb el seu particular estil amb decoracions de mosaic i fons daurat.

Frida Kahlo, the life of an icon

frida Projeccions de gran format al voltant de l’obra de Frida Kahlowww.idealbarcelona.com
A partir de novembre, el Centre d’Arts Digitals Ideal, a Barcelona, obrirà les portes a una experiència immersiva centrada en la vida, l’obra i, fins i tot, en la intimitat i els pensaments de Frida Kahlo. La proposta combinarà elements més clàssics de les exposicions amb altres d’innovadors, com les projeccions de gran format o la realitat virtual per atrapar, sorprendre i inspirar els visitants amb la força, el talent i la rebel·lia de la pintora mexicana, un dels grans personatges femenins del segle XX.

Criatures submarines. Una aventura al fons del mar

criatures submarines Criatures submarines és una experiència ideal per a famílies.www.poble-espanyol.com
Fins al 12 d’octubre, al cor del Poble Espanyol trobareu una manera de submergir-vos al fons de l’oceà sense mullar-vos. Es tracta d’una exposició per explorar i conèixer el fons marí del mar Mediterrani i d’altres oceans del planeta a través d'una experiència immersiva. Nedareu al costat de les espècies que hi habiten per mitjà de la realitat virtual 4K, les pantalles gegants i diferents eines interactives. A més de conèixer els habitants del mar, també descobrireu l’impacte que tenen els residus que van a parar al mar i sabreu què podem fer entre tots per contribuir a la sostenibilitat ambiental. Abans de marxar, no us oblideu de pintar la vostra espècie submarina preferida per després veure-la projectada en una pantalla gegant interactiva convertida en un gran aquari virtual col·lectiu.

10D Experience a la Casa Batlló

casa batlló El Gaudí Dome i el Gaudí Cube recreen l’univers i la ment de l’arquitecte GaudíSílvia Fraire
La Casa Batlló pren vida amb aquesta nova proposta cultural que us endinsarà en l’imaginari de l’arquitecte Antoni Gaudí i en la història d’aquesta casa, Patrimoni Mundial de la UNESCO. Prepareu-vos per un viatge sensorial, que no només desperta la vista i l’oïda, sinó també el tacte i l’olfacte. A través de la realitat augmentada, el ‘machine learning’, la intel·ligència artificial, les projeccions volumètriques, els sensors de moviment i altres innovacions tecnològiques, gaudireu d’un espai immersiu únic per submergir-vos en la ment de Gaudí mentre creava la seva obra mestra.

Mapping de l’església de Sant Climent de Taüll

mapping boi taull Les pintures de Sant Climent de Taüll, projectades a l’interior de l’esglésiawww.centreromanic.com
Ja fa vuit anys que es va estrenar el videomapatge de l’església de Sant Climent de Taüll, però segueix emocionant a tothom qui el visita. Aquest recurs tecnològic permet recrear ‘in situ’ les pintures conservades al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), conjuntament amb les pintures que queden a la mateixa església, així com la reproducció de la interpretació del conjunt pictòric complet, tal com devia ser l’any de la seva consagració, el 1123. La major part de les increïbles pintures murals de l’interior de l’església van ser arrencades i traslladades a principis del segle XX a Barcelona per tal de protegir-les, conservar-les i evitar-ne la venda a col·leccionistes i marxants d’art estrangers. Les de l’absis central van ser reproduïdes a la mateixa església a la dècada del 1960. La còpia es va retirar el 2013 i, en el moment de restaurar-la, es van descobrir restes de les pintures originals. Avui, el mapatge és una de les grans propostes culturals de la Vall de Boí, un tresor patrimonial envoltat de muntanyes aclaparadores.

Tecnoespai. Espai temps immersiu

tecnoespai Espai temps immersiu’, la primera proposta del Tecnoespaimnactec.cat
El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica, a Terrassa, us proposa la visita al nou Tecnoespai, una sala de projecció immersiva que permet descobrir diferents temes relacionats amb l’evolució de la tecnologia i el coneixement científic. El primer tema, ‘Espai temps immersiu’, que és el que es pot veure actualment, és una reflexió sobre com es poden mesurar les societats a partir del seu grau de tecnificació en diversos moments de la història. A partir de l’octubre, i coincidint amb l’Any Europeu del Ferrocarril, es podrà veure l’exposició ‘Present, passat i futur del ferrocarril’.

Vicpuntzero: l’origen d’una història

vicpuntzero L’audiovisual immersiu ‘Vic, un viatge pel temps i l’art’www.vicpuntzero.cat
Visiteu el Vicpuntzero per gaudir d’una experiència que us situa al punt més alt del centre històric, on ara fa dos mil anys va crear-se la ciutat romana d’Auso, els orígens de Vic. És el punt de partida d’una original visita guiada pel conjunt arquitectònic de l’església barroca de la Pietat amb el seu campanar i el jaciment arqueològic de la Capella Fonda, amb restes tardoantigues i medievals. I, com a cirereta final, l’audiovisual immersiu a la mateixa Capella Fonda, anomenat ‘Vic, un viatge pel temps i l’art’, amb el qual podreu descobrir la història de la ciutat amb l’art contemplant una innovadora proposta tecnològica que us deixarà bocabadats.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació