Anuncia't al Descobrir

Les comarques de Lleida igualen resultats turístics pre-pandèmia

Juny i juliol assoleixen dades d’ocupació similars al 2019

A falta de les dades oficials d’agost i setembre, el balanç turístic de juny i juliol a les comarques de Lleida indica que es podrien assolir uns resultats molt similars o superiors als del 2019, any que va registrar un rècord històric amb 565.000 viatgers i 1.428.000 pernoctacions.

El sector turístic lleidatà ha viscut un agost “excel·lent” amb unes ocupacions, especialment a les comarques del Pirineu, molt altes, que en alguns casos han fregat el 100%. Aquest fet, combinat amb els resultats de juny i juliol, que ja s’han fet oficials, fan preveure un balanç molt bo per a la temporada d’estiu d’enguany, que es donarà per acabada a finals de setembre. La vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, confia que aquests resultats estiguin en la línia de l’objectiu marcat pel Patronat, és a dir, assolir els magnífics resultats del 2019, i mostra la satisfacció per l’evolució de la temporada d’estiu al conjunt de la demarcació.

La progressiva represa de l’activitat turística, la bona climatologia, l’increment dels visitants de proximitat i les característiques especials del territori (marcat per un entorn natural format per grans espais oberts, no massificats i per paisatges espectaculars) han estat factors que han contribuït a l’èxit de la demarcació de Lleida, valorada pel visitant com una destinació segura i atractiva de turisme interior i de muntanya.

Per sectors, el dels hotels ha estat un dels que millor han funcionat aquest agost. Josep Castellarnau, president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, qualifica el balanç del mes de “fantàstic”, amb una ocupació d’entre el 90 i el 100% al Pirineu, d’entre el 70 i el 80% al Prepirineu i més baixa a la plana de Lleida, on els resultats han estat més desiguals.
Castellarnau remarca que els visitants eren en un 90% d’origen català, bàsicament famílies, parelles i grups de gent jove. El client estranger no ha suposat més del 7% i procedia de països com França, Alemanya i els Països Baixos. Al setembre, i depenent sempre del temps, es preveu una ocupació del 30% fins a la Diada de l’Onze de setembre, en un mes en què els visitants seran sobretot de cap de setmana.

La xarxa de càmpings de la demarcació de Lleida també ha fet el seu agost. Marta Cortina, presidenta de l'Associació de Càmpings de Lleida, ha qualificat el mes de “molt positiu”, amb dues setmanes centrals magnífiques (amb uns registres del 100% d’ocupació en bungalous i del 85% en acampada). Parlem de visitants de procedència catalana en la seva gran majoria, amb alguns grups de la Comunitat Valenciana, del País Basc i, en menor mesura, de França i dels Països Baixos. Les estades han estat lleugerament més llargues del que és habitual, conseqüència en part “de les ganes de natura i aire lliure” dels usuaris. Respecte al setembre, Cortina preveu també una bona ocupació fins a l’11 de setembre i durant la resta de caps de setmana, amb un increment d’usuaris durant temporades determinades com la de bolets o la de la brama del cérvol.

Finalment, Jaume Ramon, president de la Federació de Cases Rurals de Lleida, confirma que “hem viscut un dels millors mesos d’agost de la història”, amb una ocupació excel·lent a la muntanya (on el visitant, en general, ha fet estades llargues de fins a una setmana o 10 dies) i molt bona a la plana (que ha registrat estades més curtes). Tot i l'handicap de la limitació d’aforament a un màxim de 10 persones a causa de la pandèmia, les cases rurals han tingut una gran demanda, per part sobretot de visitants catalans. Les perspectives per al setembre són també optimistes, amb nombroses reserves per als caps de setmana o d’estades de 3 dies.

La suma dels resultats dels mesos de juny i juliol dels diferents sectors d’allotjament turístic de la demarcació de Lleida (hotels, càmpings i cases rurals) ens dona una xifra de 238.892 viatgers, els quals han fet 617.975 pernoctacions. El nombre de visitants en el mateix període del 2019 va ser de 259.835, i el d'estades, de 589.989. Les xifres representen un 8% menys de viatgers, però un increment d’un 4,7% en pernoctacions. També els resultats són molt millors que els obtinguts l’any 2018 en el decurs d’aquests dos mesos, 237.591 viatgers i 548.498 pernoctacions.

Igualment, es constata que el turisme estranger continua encara sense recuperar-se. Les dades de juny i del juliol demostren que el turisme internacional ha representat el 9,2% del nombre de viatgers i el 8% del nombre de pernoctacions, mentre que abans de la covid-19 assolia el 17%. Amb relació a les dades del 2020, cal destacar que els mesos de juny i juliol les xifres s’han multiplicat pràcticament per dos.

El romànic de Boí rep més de 62.000 visites els mesos de juliol i agost
Deixant curtes totes les previsions, el conjunt romànic de la Vall de Boí ha rebut durant els mesos de juliol i agost un total de 62.021 visites. Aquestes xifres superen les dades d’abans de la pandèmia, ja que durant el mateix període dels anys 2019 i 2018 es van registrar 55.295 i 53.545 visites respectivament.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació