Anuncia't al Descobrir

Neix ‘La Volta a peu a la Garrotxa’

Un recorregut en 10 etapes per descobrir, degustar i pernoctar cada dia en un poble diferent de la comarca

La Volta a peu a la Garrotxa és un nou producte turístic que permetrà descobrir la comarca caminant, més enllà dels indrets àmpliament coneguts i visitats. Es tracta d’una oportunitat de poder posar en valor aquesta ruta com a producte turístic vinculat a la natura i a la salut, que ajudarà a dinamitzar el desenvolupament econòmic del territori i que, a més, permetrà fomentar la mobilitat sostenible al territori.

El recorregut, que suma una distància total de 201,5 km, es divideix en deu etapes, més una de circular per Olot i els seus voltants, que poden fer-se seguides, o es poden planificar en diferents dies, segons la disponibilitat del viatger. Segueix els camins de la xarxa de senders Itinerànnia, que, a part de la seva senyalització habitual de marques grogues i banderoles, ha vist reforçades les indicacions en alguns punts, amb plaquetes identificatives de la Volta a peu a la Garrotxa, per tal de facilitar el seguiment de la ruta en totes les etapes.

Però la singularitat d’aquesta ruta es troba en el fet que, a més de la senyalització específica, establiments i professionals del turisme ubicats a alguna de les etapes del recorregut s’han adherit al projecte, i ofereixen al viatger els seus serveis al llarg del camí. Els establiments adherits a la Volta, degudament identificats, ofereixen al viatger
informació i avantatges, de manera que es crea una ruta singular i amb personalitat pròpia.

Actualment, la Volta a peu a la Garrotxa ja disposa d’una quarantena d’establiments participants. Els establiments o empreses interessats a participar en el projecte poden unir-s’hi de forma gratuïta, ja siguin allotjaments, bars, restaurants o empreses d’activitats, sempre que siguin socis de Turisme Garrotxa.

Un llibre convertit en ruta
La proposta surt de la guia de viatge ‘La Volta a peu a la Garrotxa’ que els autors Anna Plana i Sergi Romero, amb fotografies de Moi Soler, van publicar a l’editorial Llibres de Batet amb l’objectiu de descobrir la Garrotxa pas a pas, d’una manera detallada i en diferents etapes. A partir d’aquesta publicació, Turisme Garrotxa i Itinerànnia, amb la col·laboració dels autors de la guia, van unir-se per dissenyar un producte turístic que permetés descobrir la Garrotxa a peu.

Detalls de la ruta
Per incentivar els viatgers a completar la Volta, s’ha creat un passaport de ruta que el visitant podrà mostrar a les oficines de turisme, restaurants, allotjaments i serveis adherits al projecte, al seu pas per cada etapa, i aquests establiments podran segellar el passaport com a comprovant d’haver realitzat un tram del recorregut.

Els visitants que completin les deu etapes del passaport obtindran com a obsequi la motxilla de la Volta a peu a la Garrotxa i un val de 30 euros per gastar als establiments inclosos a l’aplicació mòbil Garrotxa Approp. El passaport es podrà adquirir comprant la guia ‘La Volta a peu a la Garrotxa’, a les oficines de turisme i als establiments adherits.

Les característiques principals de cada etapa són:
Etapa 1: Olot - Santa Pau. Distància: 16,69 km. Desnivell acumulat pujada: 410 m.
Etapa 2: Santa Pau - Sant Ferriol - Mieres. Distància: 17,43 km. Desnivell acumulat pujada: 173 m.
Etapa 3: Mieres - Sant Aniol de Finestres - les Planes d’Hostoles - Sant Feliu de Pallerols. Distància: 25,56 km. Desnivell acumulat pujada: 994 m.
Etapa 4: Sant Feliu de Pallerols - la Vall d’en Bas - les Preses. Distància: 19,87 km. Desnivell acumulat pujada: 646 m.
Etapa 5: les Preses - Olot - la Vall de Bianya. Distància: 14,16 km. Desnivell acumulat pujada: 410 m.
Etapa 6: la Vall de Bianya - Sant Joan les Fonts - Castellfollit de la Roca. Distància: 17,79 km. Desnivell acumulat pujada: 448 m.
Etapa 7: Castellfollit de la Roca - Montagut - Tortellà. Distància: 14,18 km. Desnivell acumulat pujada: 463 m.
Etapa 8: Tortellà - Sales de Llierca - Beuda - Besalú. Distància: 17,41 km. Desnivell acumulat pujada: 425 m.
Etapa 9: Besalú - Sant Ferriol - Argelaguer - Sant Jaume de Llierca. Distància: 20,16 km. Desnivell acumulat pujada: 611 m.
Etapa 10: Sant Jaume de Llierca - Olot. Distància: 17,91 km. Desnivell acumulat pujada: 672 m.
Etapa 10+1: Olot - les Preses - Olot. Distància: 20,39 km. Desnivell acumulat pujada: 474 m.

Per consultar tota la informació referent a la Volta a peu a la Garrotxa, tant per a viatgers com per a establiments interessats, Turisme Garrotxa ha habilitat una secció específica al seu web www.turismegarrotxa.com.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació