Anuncia't al Descobrir

18 experiències per viure l’Empordanet a la tardor

Propostes de @Visitempordanet per descobrir de primera mà els artesans i els productes d’aquest territori

A mig camí entre la ciutat de Girona i les poblacions costaneres de la Costa Brava, hi ha petits pobles amb encant on el temps s’atura. A la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret s’organitzen activitats i visites guiades que permeten sentir el ritme vital de l’autèntic Empordà a través de la gent que hi viu. Us presentem les experiències que agrupa la iniciativa @Visitempordanet, perquè no us en perdeu ni una!

1. Visita guiada a un dels pobles de Visit Empordanet

Visita guiada Empordanet Una de les visites guiades que es fan als municipis de l'Empordanet@visitempordanet
Escolteu i descobriu la història que hi ha darrere de cada poble, castell o monestir guiats pels apassionats locals de la història, l’art, l’arqueologia i la natura que formen l’equip de Turismon Travel & Girona Guide Services.

2. Viatge amb globus per l'Empordà

Globus empordanet Sobrevolar l'Emporadanet, un privilegi@visitempordanet
Poder observar la bellesa del paisatge de l’Empordà més autèntic a vista d’ocell és una experiència única. En Joan, en Jaume i en Luca us ofereixen la possibilitat de fer-ho amb Globus Empordà. Acabareu amb un esmorzar de pagès amb productes de la terra a un dels pobles medievals de la zona.

3. Ruta a cavall per les Gavarres

Cavall Gavarres Descobrir les Gavarres a cavall@visitempordanet
Anna Wintle, del centre d’equitació Les Feixes, de Sant Sadurní de l’Heura, ofereix la possibilitat d’acompanyar-vos i guiar-vos durant una sortida a cavall o de realitzar una classe d’equitació tot gaudint de l’entorn natural de les Gavarres. Una excursió per camins i corriols travessant rius, fent pujades i baixades i visitant elements patrimonials, com un forn de calç, un molí o un aqüeducte.

4. Taller de ceràmica creativa

Ceràmica Taller de ceràmica creativa@visitempordanet
La ceramista Annick Galimont crea objectes útils i artístics, elegants i únics, inspirats en la natura. Al seu taller de la Bisbal d’Empordà, podreu fer-hi les vostres pròpies creacions.

5. Visita a un taller de ceràmica amb demostració de torn

Ceràmica Torn El taller de ceràmica de torn és una experiència sensorial@visitempordanet
El mestre artesà Francesc Cabrillana proposa una visita guiada al seu taller Ceràmica Yuma, amb més de trenta anys d’història i ubicat al costat d’una de les xemeneies de ceràmica més altes i antigues de la Bisbal d’Empordà.

6. Visita guiada a un taller de testos de ceràmica

Visita guiada ceràmica Una visita guiada per descobrir la ceràmica@visitempordanet
Visita guiada a Figueras i Fills, una fàbrica en funcionament de testos de ceràmica de gran format per a jardineria. En Salvador estarà encantat de poder-vos-en explicar tot el procés de creació.

7. Visita a un taller de ceràmica 100% artesanal

Taller artesanal La ceràmica artesanal és tot un art@visitempordanet
En Jordi, un artesà apassionat, obre les portes del seu taller perquè pugueu veure com treballa la ceràmica d’una manera completament artesanal.

8. Taller de picapedrer

taller picapedrer L'art de treballar la pedra al taller de picapedrer@visitempordanet
En Gaëtan és un picapedrer que realitza tota mena de peces en pedra natural. Durant la visita, n’explica tot el procés, des del bloc de pedra fins a la peça acabada, i hi ha la possibilitat de completar l’experiència amb un taller i endur-se a casa una peça petita.

9. Com es crea un projecte artístic o artesà?

Taller creatiu L'artista Pilar Aldana en ple procès creatiu@visitempordanet
Pilar Aldana ha realitzat més de quaranta escultures monumentals per a museus, parcs i espais naturals en diversos països del món. Ella us obre les portes del seu taller perquè descobriu el seu procés creatiu i us pugueu sentir artistes per un dia.

10. Taller d'espelmes de cera d'abella

Taller espelmes Aprendre a fer espelmes artesanals amb cera d'abella@visitempordanet
Mas Entreserra és una petita empresa familiar que elabora mel i cera d’abella. En aquest taller, la Glòria i el Jordi us guiaran perquè pugueu fer les vostres pròpies espelmes amb cera freda laminada o amb cera calenta. 100% naturals, artesanes i ideals per il·luminar i decorar les vostres llars.

11. Visita a un centre d'investigació artística, amb taller d'escultura i exposició d'art

Espai Tònic L'Espai Tònic, un espai d’experimentació artística@visitempordanet
Una antiga fàbrica de ceràmica és actualment l’Espai Tònic, un espai d’experimentació des d’on es difon l’art com a eina per enriquir la cultura. L’Olga i l’Oriol us proposen una visita guiada de l’exposició en curs i del taller de Guillermo Basagoiti.

12. Taller de decoració empordanesa

Decoració emporadensa El bon gust de la decoració empordanesa@visitempordanet
Marta Xuclà, interiorista i transformadora d’espais, us donarà pautes per harmonitzar amb estil empordanès el vostre propi espai. Després d’haver fet una passejada per l’entorn del seu taller, en què s’expliquen els diferents materials, colors i formes que expressen l’Empordà a la decoració, descobrireu com podeu donar estil empordanès a casa vostra o en celebracions com la castanyada, els sopars d’estiu o les festes nadalenques.

13. Experiència tèxtil sensorial

experiència tèxtil sensorial La creació artísitica a través dels teixits@visitempordanet
Clara Sullà és artista tèxtil i dirigeix Sullà Studio, des d’on creen teixits sensorials d’edició limitada, per a solucions acústiques i decoració d’interiors. Aquesta experiència us guiarà en quatre passos perquè activeu la inspiració, desperteu la vostra creativitat innata i descobriu el món dels materials tèxtils per crear el vostre propi objecte sensorial.

14. Visita guiada a un obrador de recuit de drap i degustació

Recuits Nuri La visita de Recuits Nuri ensenya el procès de producció del recuit de drap@visitempordanet
Una de les postres més apreciades de l’Empordanet és el recuit de drap, un tipus de formatge fresc de pasta tova escorreguda i embolcallat amb un drap de cel·lulosa. Recuits Nuri, un obrador que elabora productes làctics de llet de cabra de manera artesanal, obre les portes de l’obrador familiar per poder conèixer el seu procés de producció. La visita acaba amb un tast.

15. Visita a Can Solivera i tast d'oli d'oliva verge extra

Oli Tast d'oli a Can Solivera@visitempordanet
L’oli d’oliva verge extra és un dels productes més preuats de la dieta mediterrània. Els propietaris de Can Solivera, uns enamorats del paisatge de l’Empordà, us explicaran com elaboren els seus olis d’oliva arbequina fresca i tots els productes per a la cura de la pell que fan artesanalment.

16. Visita a una casa de pagès on tot gira al voltant d'una ovella

Mas Casas Mas Casas mostra la funció de les ovelles a pagès@visitempordanet
L’Anna i en Salvi del Mas Casas, a Cruïlles, us descobreixen quina funció té una ovella en una casa de pagès, i us expliquen com cuiden el ramat per obtenir una llet i una carn de xai ben bones. També fan demostració de com es treballa la llana.

17. Experiència #Aprop de Llet Nostra

Estació de Vacum de Monells Visita a l’Estació de Vacum de Monells@visitempordanet
La visita a l’Estació de Vacum de Monells (EVAM) explica què hi ha darrere d’un got de llet. És un recorregut comentat sobre la producció de llet des de diferents punts de vista: el clima, el benestar animal, el paisatge... Un audiovisual immersiu, un taller divulgatiu sobre les propietats de la llet i un tast completen la visita.

18. Explicació i tast de magdalenes

cal tuset Visita guaida a Cal Tuset@visitempordanet
A la petita plaça de l’Oli de Peratallada s’amaga un dels tresors més dolços, Cal Tuset, on l’Àngel explicarà els ingredients i el procés de fabricació de les seves magdalenes, amb tast final.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació