Anuncia't al Descobrir

5 escapades per desconnectar aquest mes de novembre

Un recull de llocs per fugir de la rutina

Al novembre, ben entrada la tardor, ens preparem per al fred, els dies s’escurcen i les pluges imprevistes ens deixen el cos glaçat. Malgrat no semblar un escenari gaire encoratjador, aquestes setmanes de transició entre la tardor i l’hivern són perfectes per fer sortides arreu del territori català. L’encant dels colors ataronjats, les primeres empolsinades de neu a cotes altes, la sorra freda de les platges o els mantells de fulles que no ens deixen veure el terra són algunes de les postals que ens deixa el novembre. Així doncs, us proposem cinc plans per aprofitar i viure aquest mes.

Enoturisme entre vinyes i onades

S'Alguer S'Alguer, una de les cales més boniques de l'EmpordàGetty Images
Novembre és el mes perfecte per endinsar-se en l’enoturisme a l’Empordà. A la comarca hi ha un total de 31 cellers per conèixer tots els vins de la zona, elaborats majoritàriament amb varietats tradicionals. Molts cellers tenen visites guiades o tastos per tal de conèixer de primera mà el secret d’alguns dels millors vins del territori català. Una bona opció és el celler Terra Remota, que aprofita les característiques del terreny per elaborar un vi ecològic suau i elegant. Recomanem especialment combinar les caminades entre vinyes ataronjades amb les rutes pels camins de ronda a conèixer el color fred del mar a la tardor. La Gastronòmica organitza caminades pel camí de ronda de Palamós per conèixer les seves cales i racons més especials amb totes les seves llegendes i acaba amb un tast de vins de la zona i degustació de productes de proximitat. Tot plegat crea un còctel de sensacions per explorar amb tots els sentits.

L'aigua termal de Caldes de Montbui

Banys termals El safareig Caldes de Montbui Relaxeu-vos a les aigües dels banys termals El SafareigCristina Torra
Caldes de Montbui va ser el primer poble termal de Catalunya i posseeix les termes romanes més ben conservades de la península Ibèrica. Aquesta població del Vallès Oriental és coneguda justament per la seva relació amb els balnearis i l’aigua termal. Si aneu a Caldes és imprescindible que us relaxeu en algun dels seus balnearis. Els Banys Termals El Safareig són un espai públic on podreu gaudir d’un bany amb propietats terapèutiques i relaxants. Aquest equipament aprofita l’estructura d’un safareig d’aigua termal construït a mitjan segle XX. A causa del seu aforament limitat, és recomanable reservar a través de la seva web abans d’anar-hi. Seguint amb la ruta termal, es pot visitar la font del Lleó —un monument centenari situat a la plaça central de la vila del qual brolla un cabal constant d’aigua a 74 graus. Tothom pot fer-ne ús i, de fet, us ho recomanem: aquestes aigües tenen propietats mineromedicinals ja que contenen clor, sodi, liti, brom i iode.

Descobrir la Catalunya Nord a bord del Tren Groc

Tren groc El tren groc al seu pas pel viaducte de SéjournéGetty Images
Després d’un mes de reparacions, el Tren Groc torna a recórrer els 63 quilòmetres màgics pels quals transcorre. Aquesta línia ferroviària és un dels símbols de la Catalunya del Nord i uneix Vilafranca de Conflent amb la Tor de Querol. Descobrireu paisatges de muntanya excepcionals i gaudireu d’unes vistes panoràmiques úniques. Més enllà dels pobles que connecta, el més important en aquesta via és el trajecte! Entre muntanyes, travessant rius i valls o passant a través de boscos, fer el recorregut del Tren Groc és com entrar dins d’un conte. A un dels extrems de la via, hi ha un dels pobles més bonics de França, distingit també per tenir tres espais declarats patrimoni mundial de la UNESCO. Parlem de Vilafranca de Conflent, una ciutat fortificada que ha conservat gran part de la seva estètica medieval. A més, també s’han conservat activitats artesanals i comercials pròpies dels segles passats. Una visita imprescindible!

Els pobles amb encant del Matarranya

pena-roja de tastavins El poble de Pena-roja de TastavinsGetty Images
Al sud de la Franja de Ponent trobem el Matarranya, una comarca coneguda per l’oli, la carn i els tolls. Aquesta zona —cada vegada més coneguda— té alguns dels pobles més bonics d’Aragó, entre els quals destaquen Fontdespatla, Pena-roja o Vall-de-roures. A més, en les muntanyes properes hi ha una pila d’itineraris a peu per conèixer més a fons el Parc Natural dels Ports i el Parc Natural de la Tinença de Benifassà. Al novembre, el ritme turístic baixa i, juntament amb els colors de tardor, es crea un escenari únic per a un cap de setmana de desconnexió.

La Noguera, terra de l'or líquid

Recollida Olives Novembre, època de la recollida d'olivesGetty Images
Quan arriba el novembre comença la temporada de la recollida de les olives, i a la Noguera aquest és un dels mesos més importants de l’any. Es calcula que s’hi produeixen un total de tres milions de quilos d’olives, que s’acabaran convertint en 540.000 litres d’oli. Visitar la Noguera per aquestes dates és sinònim de tractors carregant olives del camp als molins d’oli. Aquesta comarca ofereix una gran varietat d’elements i contrastos que captiven el visitant a través d’experiències úniques: el paisatge erosionat del riu Segre, les restes de l’edat mitjana, els boscos immensos o els cims de la zona. Cal destacar les visites als molins d’oli i les passejades pel poble de Penelles, on els grafits a les parets han convertit la vila en un museu a l’aire lliure.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació