Anuncia't al Descobrir

7 boscos màgics per visitar en família

Descobriu un grapat de rutes plenes de bruixes, gnoms i altres criatures fantàstiques

El concepte ‘bosc màgic’ normalment es fa servir per descriure boscos amb un ambient particular on els colors, la ruta o la flora i la fauna evoquen els contes i les llegendes fantàstiques. A Catalunya, però, hi ha boscos on s’ha utilitzat aquesta idea per decorar camins amb cases de bruixes, estàtues, escultures, animals de fusta o diorames, portant el terme ‘bosc màgic’ a l’extrem. Us presentem unes quantes rutes ideals per fer aquesta tardor que sorprendran els petits i els grans!

Bosc de les bruixes d’Argentera

Bosc de les bruixes d'Argentera Silenci! Que no volem molestar la bruixaViajo luego escribo
Si el que busqueu és un món màgic amb les bruixes com a protagonistes, heu arribat al bosc correcte. Aquesta excursió, que comença al centre d’Argentera (Baix Camp), us descobrirà un bosc molt especial. Durant el recorregut, trobareu zones ambientades on sembla que hi visquin bruixes. A més, al llarg de l’itinerari, hi ha arbres decorats amb escombres, cartells i d’altres objectes. Fa anys aquest bosc estava habitat per famílies carboneres, les quals es refugiaven en construccions senzilles que ara també es poden visitar durant el recorregut. La visita també serveix per descobrir més a fons la vegetació, la fauna i les formacions rocoses de la zona, a més d’històries de bandolers o curiositats de la construcció del ferrocarril d’Argentera. L’itinerari és circular, té una distància de set quilòmetres i mig i una durada d’entre dues hores i mitja i tres hores.

Bosc dels bolets de Canillo

Bosc dels bolets de Canillo Descobriu tots els bolets de la ruta mentre gaudiu d’una passejada en famíliaAndorra Turisme, SAU
Andorra ha inaugurat a Canillo la ruta ‘On són els bolets’ aquest estiu, un recorregut d’uns quatre quilòmetres per descobrir els bolets de la zona. Tota la ruta està muntada com si fos un joc. S’ha de seguir un llibret que es pot aconseguir per internet o a les oficines de turisme de Canillo i d’Andorra la Vella per tal d’anar avançant en les proves que es proposen. D’una manera lúdica, els infants aprendran què són els fongs i de quins tipus se’n poden trobar a la zona. A més, hi ha decoracions de fusta al llarg del recorregut. És un itinerari molt assequible i amb poc desnivell. Es recomanable fer aquesta visita a la primavera o a l'estiu, ja que a la tardor i a l'hivern pot ser perillosa per culpa del gel i la neu.

Camí de la bruixa de Tredòs

Camí de la bruixa de Tredòs Durant la ruta passareu per diversos llocs on viu la bruixa de TredòsCamí de la bruixa de Tredòs
Aquesta ruta temàtica al poble de Tredòs (Vall d’Aran) recupera les llegendes de bruixes dels Pirineus per ambientar tot el recorregut en aquest món fantàstic. (Demanar info visites teatralitzades). Durant el recorregut d’un quilòmetre, passareu per la porta de les bruixes, pel costat de tendes encantades o per sobre d’una cascada a través d’un pont de fusta, i caminareu per camins empedrats. Una experiència que us farà sentir dins d’un conte i que és imprescindible si visiteu la Vall d’ Aran amb els més petits de casa. A més, el poble de Tredòs és un dels més bonics de la zona, un motiu més per acostar-vos a fer la ruta.

Bosc dels bolets pintats de Poblet

Bosc dels bolets pintats de Poblet Busqueu el lloc precís per veure els bolets completsTurisme la Conca de Barberà
El bosc de Castellfollit de Poblet (Baix Camp) amaga sis tresors, així que obriu bé els ulls si no us els voleu perdre! Una ruta circular d’uns tres quilòmetres permet recórrer el bosc observant bolets pintats als arbres. Es troben dividits en diferents troncs formant una il·lusió òptica d’un sol bolet, si trobeu el lloc correcte del bosc per mirar-los. Els bolets que heu de trobar són el peu de rata, la farinera borda, l’ou de reig, el fredolic, l’apagallums i el rovelló. És una ruta perfecta —i més ara, en temps de bolets— per fer-la amb infants, tant per les il·lusions òptiques que creen els bolets pintats als troncs com per l’ambient màgic de tota la passejada. Es tracta d’una caminada fàcil d’una hora i mitja, aproximadament. La web de Conca Turisme ofereix més informació i el quadern de la ruta.

Bosc de les escultures de la Garriga

Bosc de les escultures de la Garriga La casa dels nans, l’escultura estrella del bosc de les escultures de la GarrigaWikiloc
Aquesta zona a prop de la Garriga (Vallès Oriental) és pràcticament un museu a l’aire lliure. Durant anys, un veí de la zona ha fet escultures i les ha deixat al bosc perquè tothom qui ho vulgui les pugui visitar lliurement. No hi ha una ruta marcada, sinó que podeu passejar per la zona i anar-les trobant totes. No us descuideu de trobar el drac, l’arbre de braços llargs o la casa dels nans! Actualment les escultures estan una mica malmeses a causa del poc manteniment i del vandalisme, però encara es poden visitar i continua valent molt la pena.

Bosc dels menairons

Bosc dels menairons La ruta és plena de portes i figures relacionades amb els menaironsAndorra Turisme
Si amb els bolets, les bruixes i els animals no n’heu tingut prou, també podeu visitar el bosc del menairons, a Andorra. Aquestes criatures son uns éssers menuts i entremaliats però molt treballadors, ja que mantenen el bosc en les millors condicions possibles i guarden les pedres blanques d’Andorra. Amb aquest itinerari podreu descobrir com viuen. Al llarg de la ruta veureu portes, estructures relacionades amb aquestes criatures i, si teniu sort, potser veieu algun menairó i tot! A més, es poden anar fent jocs i superant reptes durant el transcurs de la caminada a través d’una guia que es pot imprimir a casa o demanar en qualsevol oficina de turisme d’Andorra. La ruta és circular i es pot fer en dues hores. Es recomanable fer aquesta visita a la primavera o a l'estiu, ja que a la tardor i a la l'hivern pot ser perillosa per culpa del gel i la neu.

Bosc encantat de Gurb

Bosc encantat de Gurb Els nans, protagonistes d’un dels diorames de la ruta del bosc encantatSortidetes
Prop del poble de Gurb (Osona), podeu trobar una de les rutes més atractives de Catalunya per fer amb la canalla. Aquesta caminada pel mig del bosc us farà descobrir tota la fauna autòctona —i no tan autòctona— a través d’escultures i figures de fusta. Si voleu viure tota l’experiència no mireu només pel camí, ja que a sobre els arbres també podreu observar ocells de fusta, alguns amb els seus nius, que us acompanyaran durant tot el trajecte. Poseu atenció també als follets, a la bruixa de fusta i als cartells amb frases clavats a les escorces dels arbres. Un itinerari ple d’aventures, ja que cal travessar diverses vegades la riera a través de passarel·les. La ruta és lineal i té una distància de menys de quatre quilòmetres. Es pot completar pujant fins al castell de Gurb, que, tot i que està en ruïnes, permet contemplar unes vistes espectaculars de la plana de Vic.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació