Anuncia't al Descobrir

7 rutes de tardor per fer en família

Excursions fàcils i amb ganxo per fer amb infants abans que arribi l’hivern

A la vora del mar o enfilats a una muntanya, per veure castells o ficar-se a dins d’una cova. Us proposem set recorreguts per gaudir de la natura i conèixer diversos espais naturals de Catalunya. Calceu-vos les botes de trescar, agafeu una motxilla i prepareu-vos per viure petites aventures en família. No cal anar a l’altra punta del món per descobrir nous paratges. Segur que algun d’aquests llocs encara no el coneixeu!

Els Rogerals, al Lloar (Priorat)

Cova Rogerals Una de les petites coves dels Rogerals, al PrioratCecília Lorenzo
Des del poble del Lloar, aquesta excursió us permetrà caminar entre vinyes i arribar fins a una zona amb petites coves de roca vermellosa, formades per l’erosió del terreny ric en argila vermella. Aquestes cavitats van ser ocupades en la prehistòria i, no fa tants anys enrere, pels soldats de la Guerra Civil. Estan envoltades de grans contrastos geològics entre pissarres, gresos i calcàries. De camí, en destaca la roca anomenada ‘Nas d’en Quiuma’. Es tracta d’una roca amb forma de cara humana i un nas gegant. La caminada és apta per a tothom, sense cap dificultat tècnica i recomanable per fer amb infants. Del poble a les coves es triga uns 45 minuts a arribar-hi.

Les barraques de pedra seca de la Capona

Barraca de la Capona La barraca de la Capona, al Pla de Santa MariaCecília Lorenzo
Aquest itinerari de només dos quilòmetres al Pla de Santa Maria, a l’Alt Camp, us permetrà conèixer fins a vuit construccions de pedra seca. Camineu entre camps de conreu i boscos mediterranis per anar descobrint-les de mica en mica. Veureu la barraca de l’era de la Capona, la barraca de la Capona, el cossiol de la Capona, les arneres, la barraca de l’Augé, les barraques de cal Greuet, el cossiol del Soleta i la barraca de les oliveres. En alguns trams, la ruta coincideix amb el GR-175 de la ruta del Cister. Des de l’Ajuntament del Pla de Santa Maria, programen visites comentades.

El castell vell d’Olivella

La torre del castell d'Olivella La torre del castell d’OlivellaDiBa
A la vora del nucli antic del poble d’Olivella, al cor del Parc Natural del Garraf, s’hi amaguen les restes d’un castell medieval. Una ruta permet arribar-hi tot travessant pinedes i extensions de matolls i margallons. L’itinerari, que podem fer en una hora i mitja aproximadament, permet conèixer una zona força desconeguda, d’altra banda plena de sorpreses que agradaran als més petits. I és que, a més del castell, l’itinerari passa per un antic safareig, una gran roca amb forma de barret anomenada popularment el ‘Barret del Rector’ i la balma de Cal Muntaner, una gran cavitat situada a tocar de la riera de Begues. El punt de partida de la ruta és al nucli antic d’Olivella.

De Llançà al Port de la Selva pel camí de ronda

El far de s'Arenella El far de s’ArenellaCecília Lorenzo
Nou quilòmetres separen Llançà del Port de la Selva. Per superar-los, us caldrà recórrer un camí vora el mar, un tram del sender de GR-92, que travessa algunes cales i roques. A mig camí descobrireu el far de s’Arenella. Està situat en un racó solitari al nord del cap de Creus. El seu senyal és clar i inequívoc per als vaixells que naveguen de nit per la badia del Port de la Selva: un esclat lluminós cada cinc segons. Per fer el recorregut sencer, trigareu unes dues hores i mitja.

Records de princeses i guerrers a Siurana

Siurana Ruta pels boscos al voltant de SiuranaCecília Lorenzo
Per fer aquesta excursió circular de cinc quilòmetres, necessiteu unes dues hores i mitja. Temps suficient per quedar bocabadats amb les vistes, els cingles i els camins medievals que es recorren. És apte per a tota la família, però el camí de la Trona pot resultar una mica vertiginós per a persones amb aprensió a les altures i cal vigilar en alguns trams si es fa amb infants. Podeu explicar als nens la llegenda de la princesa Abdelazia, que va aparèixer muntant un cavall blanc i va llançar-se abans de rendir-se envers els cristians. Diuen que si es busca bé es pot trobar l’empremta de l’ungla del cavall marcada a la roca.

La talaia del Montmell

L'església de Sant Miquel L’església de Sant Miquel, a punt de coronar el MontmellCecília Lorenzo
Un bon lloc per fer un petit cim amb els més petits de la casa és el Baix Penedès i, en concret, la talaia del Montmell. És una muntanya de 861 metres d’altitud a la qual es pot pujar en poc més d’una hora i que, en el camí, ofereix altres atractius com l’església romànica de Sant Miquel. Podeu sortir des de l’esplanada de l’Àrea Recreativa Forestal del Montmell. Un cop a dalt trobareu primer la punta de la Creu, coronada per una creu de formigó de grans dimensions, i tot seguit, després de fer l’últim tram per un sender carener, el cim més alt de la serra, la talaia del Montmell.

Els pobles de la vall de Boí (de Boí a Durro)

Sant Quirc de Durro Camí de muntanya entre Boí i DurroCecília Lorenzo
Prepareu-vos per descobrir ermites romàniques, boscos i paisatges d’alta muntanya. Una de les millors maneres de conèixer la vall de Boí és a peu. Us proposem fer la ruta des de Sant Joan de Boí, a 1.265 m d’altitud, fins al poble de Durro. Es tracta d’una ruta curta, de 3,4 km, que podreu fer en poc més d’una hora i mitja. Passareu per rius i per una tartera i veureu paisatges amb unes vistes espectaculars fins a arribar a Durro, on podeu visitar l’ermita de Santa Maria i la de Sant Quirc.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació