Anuncia't al Descobrir

8 visites teatralitzades que heu de viure

Els protagonistes del passat prenen la paraula a museus, monuments i jaciments

Per viatjar en el temps i conèixer de prop un equipament museístic, res millor que participar en una visita teatralitzada. És una manera molt amena de conèixer la història a partir d’un o més personatges i endinsar-se en les seves vivències a l’escenari on ens les expliquen: des d’una ciutat grega a un monestir medieval passant per una fortalesa inexpugnable o una casa modernista.

Empúries romana

Empúries Romana Una de les zones per on passen en Caius i la Iulia durant la visitaGetty Images
Voleu fer un viatge a l’antiga Roma i conèixer els costums dels seus habitants? La Iulia Romitia i en Caius Aemilius, veïns de l’‘Emporiae’ del segle I dC, us explicaran com era la vida a la seva ciutat fa dos mil anys. Passegeu amb ells per la ciutat per participar en el seu dia a dia. La visita té lloc a les ruïnes d’Empúries, a l’Escala. Durant el mes d’octubre, tindrà lloc els dies 23, 24, 30 i 31. I el novembre, els dies 1, 6, 7, 13, 14, 21, 27 i 28. Cal fer-ne reserva prèvia.

Terra d’indiketes

Visita teatralitzada Terra d'indiketes ‘Terra d’indiketes’, una visita plena de sorpresesMAC Ullastret
La ciutat d’Indika, al segle III aC es troba en un moment esplendorós. Els negocis i el comerç amb ciutats veïnes viuen una gran època, sobretot amb la veïna Empòrion. Els indiketes se senten orgullosos de les muralles inexpugnables de la seva ciutat. Per viure-ho en primera persona, apunteu-vos a la visita teatralitzada de la ciutat ibèrica d’Ullastret i descobriu com s’alimentaven, defensaven i negociaven els seus habitants. Cal fer-ne reserva prèvia.

Un passeig per la història de Sant Pere de Galligants

Visita teatralitzada a Sant Pere de Galligants Els monjos de Sant Pere de Galligants prenen vidaMAC Girona
Com si fóssiu pelegrins, uns monjos us rebran a les portes del monestir de Sant Pere de Galligants, a la seu de l’actual Museu d’Arqueologia de Catalunya de Girona. Els religiosos, seguidors de la regla de sant Benet, us acompanyaran en una visita teatralitzada i us acostaran d’una manera divertida a la quotidianitat dels habitants del segle XIII. Sobretot, a la de la comunitat benedictina i els seus estrictes costums. Apunteu-vos a les properes visites del 31 d’octubre o del 5 de novembre. Cal fer-ne reserva prèvia.

La veritable història de la torre de la Minyona

Castell de Cardona Al castell de Cardona es pot gaudir d'una visita teatralitzadaGetty Images
La manera perfecta per visitar l’impressionant castell de Cardona és fer-ho amb dos dels seus habitants, que us explicaran la seva jornada i alguns dels secrets del castell. I, de pas, us donaran a conèixer una de les joies del romànic europeu a casa nostra. Cal fer-ne reserva prèvia.

1909. Un passeig per la fàbrica

mNACTEC El terrat de l'edifici del mNACTECGetty Images
A través de personatges que hi treballen, podeu fer una visita teatralitzada al Vapor Aymerich, Amat i Jover de principis de segle a través dels espais de l’antiga fàbrica tèxtil, actual seu del MNACTEC, a Terrassa. Podreu descobrir, d’una manera divertida, com funcionava una fàbrica en aquella època i el procés de producció de la llana. Les properes dates són els diumenges 24 d’octubre,14 de novembre i 12 de desembre, a les 12 h. Cal fer-ne reserva prèvia.

La Tortosa templera

Castell de Tortosa Uns templers us ensenyaran el castell de TortosaConficon Turisme / Amador Gisbert
Acompanyats d’un cavaller templer descobrireu els racons templers de la ciutat, els seus barris, els carrers, les torres, els convents o els documents que es conserven; tot, al voltant del castell de la Suda. La visita té lloc cada segon dissabte de mes, a les 17 h, i té una durada de tres hores. Cal fer-ne reserva prèvia.

La Casa Navàs de Reus

Visita teatralitzada a la Casa Navàs, a Reus Pere Ferré i Marcel Pons en accióCasa Navàs
Totes les excuses són bones per descobrir la Casa Navàs, una de les meravelles del Modernisme català. Però, per fer-ho des d’una altra perspectiva i descobrir racons que no es veuen amb les visites guiades, podeu apuntar-vos a la visita teatralitzada per viatjar als anys quaranta i viure en directe les obres de restauració de les destrosses causades per les bombes del 1938. Acompanyats de Pere Ferré, cap de les obres, i Marcel Pons, encarregat de la botiga, us endinsareu a la casa i en coneixereu alguns dels secrets.
Les properes visites guiades seran el 31 d’octubre i el 14 i el 28 de novembre. 
 

Celler Cooperatiu de Falset

Visita al celler de Falset En Blai fent una visita al celler cooperatiuTurisme Priorat / Joan Capdevila Vallvé
Descobriu aquest edifici d’estil modernista, construït el 1919 per l’arquitecte Cèsar Martinell, amic i deixeble d’Antoni Gaudí, acompanyats d’en Blai, un treballador poc acostumat a rebre visites. Amb ell visitareu aquesta joia del modernisme agrari i dels secrets dels vins que s’hi fan, a més del procés d’elaboració dels vins, vermuts, dolços i rancis. El recorregut finalitza a la sala de tast, on es degusten tres vins de les gammes Ètim i Castell de Falset, els emblemes de la Cooperativa Falset Marçà.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació