Anuncia't al Descobrir

9 maneres de conèixer Olot

Un recull de propostes de natura, cultura i esport per esprémer al màxim una estada a la capital de la Garrotxa

Descobrir Olot més enllà dels tòpics i dels circuits turístics habituals és fàcil. L’oferta de cultura i lleure és rica i variada i es presenta en formats per a un públic divers: parelles, amics i amigues, famílies… Des de l’Oficina de Turisme d’Olot organitzen rutes guiades per descobrir-ne tots els racons i secrets i, fins i tot, ofereixen una aplicació (Garrotxa Approp), per gaudir de la ciutat i de la comarca d’una manera fàcil i autoguiada.

Una passejada pel nucli antic

Olot, a vista d'ocell El centre històric des del celPaisaje transversal
Passegeu al voltant de la plaça Major i pels carrers que l’envolten, passeu per l’església de la Mare de Déu del Tura —patrona d’Olot— o visiteu el claustre del Carme, l’antic Hospici i l’església de Sant Esteve. Són alguns dels indrets més característics del centre històric d’Olot, on també hi ha botigues centenàries i més modernes, restaurants i cafès, i espais oberts on tenen lloc les principals festes i actes culturals de la ciutat. Al mes d’octubre, s’hi fan la Fira de Sant Lluc i la Fira del Dibuix, i al novembre, l’espectacular Lluèrnia, el Festival del foc i de la llum.

La ruta de les cases modernistes

Detall d'una casa modernista d'Olot Façana de la casa Solà MoralesTurisme Olot
A l’inici del segle XX, es va redactar el primer pla urbanístic de la ciutat, sota les ordres d’Alfred Paluzie, l’arquitecte municipal, que va introduir els principis del Modernisme. D’aquella època són les principals cases i edificis modernistes que podeu contemplar: la Casa Pujador, la Casa Escubós, l’església de Sant Esteve, la Casa Gaietà Vila, la Solà Morales, la Casa Gassiot i el Museu de la Garrotxa.

De portes endins

Museu dels volcans d'Olot Una de les sales del Museu dels volcansMuseus Olot
Els museus són un dels reclams turístics de la capital de la Garrotxa. Descobriu-ne l’art, la natura o la ciència en els diferents equipaments, amb exposicions permanents i activitats per a adults i per a infants. Són el Museu dels Volcans, el Museu dels Sants, el Museu de la Garrotxa i la Casa Museu Can Trincheria (un edifici senyorial del segle XVIII).

Rutes a peu

Panoràmica d'Olot Vista de la ciutat des del volcà MontsacopaGetty Images
Des de la ciutat surten 15 rutes a peu temàtiques per descobrir tots els racons del municipi, des dels seus volcans (el Montsacopa, les Bisaroques i el Montolivet) fins al patrimoni industrial o els miradors.  A la pàgina web de Garrotxa Cultour trobareu marcats tots els punts d’interès amb propostes complementàries en el QR de cada senyal.

Volcans a cop de pedal

Via verda d'Olot Ciclistes a la Via VerdaJordi Puig
Animeu-vos a llogar una bicicleta, o a portar la vostra pròpia, per recórrer la Via Verda, un traçat que aprofita el recorregut de l’antic tren d’Olot a Girona. Podeu visitar l’antiga estació del tren d’Olot, les fonts de Sant Roc, els Tossols (uns turons d’origen volcànic) i panoràmiques de la Vall d’en Bas, la muntanya del Puigsacalm o el volcà Montsacopa.

Paisatges inspiradors a la Moixina i el Parc Nou

El parc nou, d'Olot Un racó del Parc NouTurisme Olot
Els escriptors Joaquim i Marià Vayreda o Josep Berga, de l’escola paisatgística d’Olot, es van inspirar en aquests paratges per pintar algunes de les seves obres més famoses. Són uns oasis de verdor i natura, a pocs passos del centre, ideals per fer-hi una passejada o un pícnic rodejats de vegetació i aigua. Visiteu la capella de la Mare de Déu de la Salut de la Moixina, les fonts de la Moixina i Bufaganyes, els aiguamolls i l’arbreda monumental del parc Nou, amb rouredes, pènols, boixos i grèvols.

La fageda d'en Jordà

La fageda d'en Jordà Llum de tarda a la fageda d'en JordàGetty Images
Un dels boscos més famosos de Catalunya es troba a Olot. És la fageda d’en Jordà, que creix al damunt de la colada de lava provinent del volcà Croscat. Passegeu pel camí vell de Batet, amb murs de pedra i feixes de conreu; i descobriu els tossals i el paisatge màgic de la fageda, especialment bonic a la tardor, quan les fulles dels arbres es tenyeixen de grocs, vermells i ocres.

L'aparador d'RCR arquitectes

El parc de Pedra Tosca El parc de Pedra ToscaTurisme Garrotxa
RCR (Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta són tres arquitectes que, sota la denominació RCR, han portat el nom de la ciutat d’Olot arreu del món. Es caracteritzen per integrar l’arquitectura en el paisatge. Podeu visitar algunes de les seves obres a Olot: l’estadi d’atletisme Tossols-Basil, els pavellons de vidre de les Cols, el parc de Pedra Tosca o el Firalet.

Records comestibles

Fuet d'Olot El típic fuet d'OlotGetty Images
No marxeu d’Olot sense tastar la cuina volcànica en els seus restaurants o sense emportar-vos un dels seus productes tradicionals. Visiteu la plaça del Mercat, el mercat setmanal del dilluns o les botigues del centre i compreu-hi l’embotit d’Olot (especialment, la llonganissa, la baiona, la botifarra d’ou i el famós fuet d’Olot), la coca de llardons, el tortell de matafaluga, les patates, el fajol o la ratafia.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació