Anuncia't al Descobrir

Catalunya inaugurarà un nou tram de la ruta ciclista EuroVelo 8

És un itinerari europeu que vol enllaçar Cadis amb Atenes passant per Catalunya

Catalunya ampliarà els seus quilòmetres d’itinerari ciclista per mitjà de la inauguració del segon tram a Catalunya de la ruta europea EuroVelo 8. Així s’ha anunciat al 7è Congrés Internacional de la Bicicleta que s’ha celebrat a Barcelona del 5 al 10 d’octubre. Aquest congrés ha servit per conèixer els projectes que poden convertir Catalunya en una destinació cicloturística. El projecte principal que s’ha presentat és la finalització de la ruta europea EuroVelo 8, una ruta de gairebé 6.000 quilòmetres que vol connectar Cadis amb Atenes passant per Catalunya. La ruta uneix 11 països a través de 17 rutes que ressegueixen majoritàriament la costa del Mediterrani. Està dissenyada per ser apta per al lleure actiu, l’esport i la cultura, ja que passa per 23 llocs declarats Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, com la Sagrada Família de Barcelona o la ciutat de Dubrovnik, a Croàcia. 
 
De moment només estava operatiu el tram entre la Jonquera i Sils, però la Generalitat ja ha anunciat durant el congrés que entraran en funcionament els trams d’accés a Barcelona i es connectarà així la capital catalana amb la Jonquera ininterrompudament. El tercer pas serà lligar-ho amb Ulldecona. Un cop acabat, el tram de Catalunya disposarà d’una extensió total de 430 quilòmetres, que es calcula que es podrien fer en una mica més de 30 hores i en 11 etapes.
 
El projecte té com a objectiu implicar els estats membres en la construcció i promoció d’aquesta ruta. Per aconseguir-ho, s’hauran de convèncer els responsables de turisme dels diferents països implicats. Des de l’Agència d’Obra Pública —els principals impulsors— assenyalen que és un projecte amb una inversió reduïda davant les elevades recompenses que pot tenir, i és que el cicloturisme és una activitat que genera actualment a Europa 2.300 milions de viatges i un impacte econòmic de 44.000 milions d’euros. Amb aquest projecte es vol reforçar l’atractiu cicloturístic de Catalunya, a més d’impulsar el turisme sostenible.
 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació