Anuncia't al Descobrir

El santuari del Miracle finalitza la rehabilitació de la Casa Gran

L’Ajuntament de Riner recupera un edifici històric de la zona després de reparar el pati central renaixentista

El santuari del Miracle de Riner (el Solsonès) ha recuperat la Casa Gran després d’acabar la restauració del pati interior renaixentista, que estava en obres des del 2011. A més, s’han aprofitat els treballs de restauració per condicionar i reordenar tota la zona exterior.
 
Aquesta rehabilitació —que ha durat sis anys— s’ha dut a terme en dues fases. La primera va començar el 2011 i va consistir en la consolidació estructural del pati. La segona fase, que va començar el 2020, s’ha centrat a restaurar les peces originals (baranes, columnes...) i substituir el mínim nombre de peces de pedra possible. Això es deu al fet que la Casa Gran forma part del conjunt del santuari del Miracle, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional en la categoria de monument històric. El projecte també ha inclòs la restauració de l’escultura de l’encantat del Miracle, que es trobava en estat de degradació. També s’ha complementat amb il·luminació a tot el pati i un millor accés a persones amb mobilitat reduïda. Aquest projecte s’ha dut a terme gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) —dins la línia de subvencions en l’àmbit del patrimoni cultural per a l’execució d’obres de restauració i conservació d’immobles de notable valor cultural—, així com de l’Ajuntament de Riner i de l’Obra Social ”la Caixa”. 
 
La Casa Gran, història de Riner
La Casa Gran torna a ser un símbol important de Riner després de la rehabilitació, ja que aquest edifici tenia molta història: servia d’allotjament de pelegrins i viatgers. Construït originalment en èpoques diverses compreses entre el segle XVI i el XVIII, representa un dels màxims exponents d’edifici renaixentista civil de la zona amb ampliacions de l’època barroca. A més de l’atractiu del mateix edifici, la Casa Gran acull una exposició permanent —l’Espai Barroc— i dues exposicions temporals.
 
A la restauració del pati de la Casa Gran cal sumar-hi la finalització, el mes de juny passat, del projecte ‘El miracle: patrimoni, cultura i natura accessibles’, que ha comportat una millora important del conjunt del Miracle amb la incorporació de l’Espai Miracle, el circuit perimetral, els aparcaments dissuasius, actuacions mediambientals, accessibilitat i zona de pícnic. Tot plegat fa que el santuari del Miracle s’hagi convertit en un gran espai de benvinguda a tots els visitants de la zona.
 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació