Anuncia't al Descobrir

Es posen en marxa tres noves línies de bus per accedir al Parc Natural del Montseny

És una prova pilot per intentar reduir el trànsit de vehicles privats a la zona

A partir d’aquest dissabte, 9 d’octubre, es posen en funcionament tres noves línies del Bus Parc per accedir al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, dues des del vessant osonenc i la tercera des del vessant sud del Vallès Oriental. Es tracta d’una prova pilot que estarà en servei tots els dissabtes, diumenges i festius fins al 7 de novembre. Les tres línies se sumen a les dues existents des del 2018 que enllacen Sant Celoni amb Santa Fe i Fontmartina.
 
Les tres noves línies que es posen en funcionament són la de Vic/Sant Miquel de Balenyà a Collformic, passant per l’estació de Balenyà (Sant Miquel de Balenyà), Seva i el Brull; una segona de Vic a Viladrau, passant també per Tona, l’estació de Balenyà i Seva, i la tercera de l’estació de Palautordera R2 Nord al poble de Montseny per Santa Maria de Palautordera.
 
Els serveis estaran operats per l’empresa Sagalés, concessionària de les línies, i formen part d’una prova pilot per avaluar-ne l’ús amb l’objectiu d’oferir un servei de transport públic per a tots els usuaris i poder accedir al Parc Natural sense haver d’utilitzar el vehicle particular.
 
Lluita contra la massificació
Els tres nous serveis regulars s’han presentat aquest dimarts, a Seva, on el diputat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, Josep Tarín, ha manifestat la satisfacció “per poder facilitar l’accés al medi natural de forma sostenible” i la intenció de “poder tirar endavant la prova pilot amb l’objectiu d’implantar aquest servei de manera definitiva a partir de l’any vinent”. 
Per la seva banda, la directora general de Transports i Mobilitat, Mercè Rius, ha explicat que “els serveis que es posen en marxa ara ajuden a potenciar l’activitat turística i també econòmica de la zona amb una mobilitat sostenible i saludable”.
Des dels municipis, es mostren contents de poder disposar d’un servei de transport públic els caps de setmana i consideren que és una bona manera d’evitar que es produeixin aglomeracions de vehicles particulars en molts indrets del parc, i que sovint dificulten l’activitat normal de les persones que hi viuen. “Aquesta és una mesura de gran ajuda per a tots els municipis del Montseny, que desitgem que després de la prova pilot es converteixi en definitiva”, ha explicat l’alcalde accidental de Seva, Pol Barnils. 
 
Informació pràctica
La línia de Vic/Sant Miquel de Balenyà a Collformic té una freqüència de set serveis diaris, amb una primera sortida a les 7.20 h des de l’estació d’autobusos de Vic i les següents, fins a les 17.00 h, des de Sant Miquel de Balenyà. La darrera sortida des de Collformic és a les 18.00 h, amb arribada a l’estació d’autobusos de Vic a les 18.55 h.
La segona línia, de Vic a Viladrau, té quatre serveis des de Vic i set serveis des de Sant Miquel de Balenyà, amb una primera sortida de Vic a les 7.25 h i una darrera sortida des de Viladrau a les 19.15 h. Finalment, la tercera línia, de l’estació de Palautordera a Montseny, ofereix nou serveis diaris, amb una primera sortida a les 8.05 h del matí i una darrera tornada des de Montseny a les 18.00 h.
Les tres línies ofereixen bitllets senzills, vàlids per a tot el dia i que permeten pujar i baixar de l’autobús tantes vegades com l’usuari vulgui, així com bitllets integrats al sistema tarifari de l’ATM de Barcelona i que permeten el transbordament tren-bus, ja que les línies tenen parada en estacions de tren (Balenyà R3 i Palautordera R2 Nord) i faciliten que més visitants puguin arribar des de casa en transport públic.
El servei del Bus Parc es finança entre la Diputació de Barcelona i el Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, de manera que cada administració n’assumeix el 50% del cost.
Trobareu més informació i horaris del Bus Parc Montseny en aquest enllaç

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació