Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

La Diputació de Tarragona recupera els camins de la Baronia d’Escornalbou

S’ha completat la primera fase del projecte ‘Escornalbou reneix’

La Diputació de Tarragona ha recuperat l’antiga xarxa de camins i senders que uneix els set municipis de l’antiga Baronia d’Escornalbou (antic territori controlat per un baró que ocupava part de les comarques del Baix Camp i del Priorat) amb el castell monestir. Aquestes millores s’inclouen dins del projecte ‘Escornalbou reneix’, amb el qual es vol recuperar el patrimoni cultural vinculat a l’antiga jurisdicció medieval i convertir-la en un atractiu turístic de primer ordre per als amants del turisme actiu i esportiu.

En aquesta actuació s’han millorat 18 itineraris amb una longitud total de 68,2 km. S’hi han fet actuacions de restauració i condicionament en diversos trams dels camins, amb neteja i aclarida vegetal i forestal de la vora del camí, creació de graons de fusta i trencaaigües en punts determinats, restauració d’algun antic empedrat, millora de la senyalització (banderoles, pals de seguiment, senyals amb pintura de continuïtat) o col·locació de panells informatius i faristols.

També s’han adequat l’entorn de diverses fonts, l’entorn d’una antiga carbonera al peu del castell, la zona dels Horts dels Frares o l’entorn de dos antics forns de calç, entre altres actuacions. Aquests punts reforcen la qualitat dels itineraris i divulguen els valors naturals, històrics, culturals i etnològics de la Baronia.

La intenció és no solament adaptar aquests camins al senderisme sinó també a les activitats esportives. En aquest aspecte, la zona disposa d’espais i boscos d’un gran valor natural i mediambiental que permeten la pràctica del turisme actiu i esportiu a diferents nivells, de manera ‘amateur’ o professional, fent-hi rutes a peu o en BTT, curses de muntanya o ‘trails’, entre altres modalitats.

L’import total de la inversió realitzada en les obres de restauració i millora dels Camins de la Baronia ha estat de 241.548,02 euros, i es finança a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).
El projecte ‘Escornalbou reneix’ consta de tres fases. La primera —ja completada— és la rehabilitació d’infraestructures i l’entorn, la segona vol aconseguir la restauració del castell monestir i finalment —a la tercera fase— es vol museïtzar la zona i afegir-hi serveis turístics.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació