Anuncia't al Descobrir

La Vall d’Aran i València guanyen dos premis FITUR per a productes de turisme actiu

Les propostes guardonades són el Val d’Aran Walking Festival i l’Aventura del Sant Greal

El Val d’Aran Walking Festival i l’Aventura del Sant Greal han recollit aquesta setmana dos dels premis per a millors productes de turisme actiu que dona FITUR. És un guardó que també s’han emportat altres iniciatives, com Elixe Galicia i Barranco de la Leze (Àlaba, País Basc). 

 
Val d’Aran Walking Festival
El Val d’Aran Walking Festival és l’esdeveniment de senderisme de la Vall d’Aran, a Lleida, on senderistes i amants de la natura de tot arreu gaudeixen durant una setmana dels seus paisatges, de la cultura, del patrimoni i de la gastronomia, acompanyats de guies professionals que són els encarregats de dirigir les rutes per llocs emblemàtics i racons amagats d’una gran bellesa natural.
El Val d’Aran Walking Festival va néixer l’any 2018 —enguany se n’ha celebrat la quarta edició— i està integrat als Festivals de Senderisme dels Pirineus que coordina l’IDAPA.
Compta amb la col·laboració de les institucions públiques de la vall —Conselh Generau d’Aran, Foment de Torisme Val d’Aran, els ajuntaments de Naut Aran, Vielha i Bossost—, així com de tot un seguit de productes locals, museus, instal·lacions lúdiques i termals, comerços i allotjaments. El Val d’Aran Walking Festival està organitzat per l’empresa d’activitats de muntanya Camins, que aquest any celebra el seu 35è aniversari, conjuntament amb el Club Alpí Aranès —entitat esportiva de muntanya de la vall. 
 
L’Aventura del Sant Greal
L’Aventura del Sant Greal forma part d’una campanya inspirada en Indiana Jones que ha centrat el segon any jubilar del Sant Calze a València. Visit València ha ideat el joc de geocerca ‘Seguint les pistes del Sant Greal’ per atraure visitants a descobrir els secrets del Sant Calze, que, segons explica la llegenda, es troba a la catedral de València. A més de la versemblança que aquest calze sigui l’utilitzat al Sant Sopar, el fet que es trobi a la catedral des del segle XV li confereix un gran valor patrimonial.
Es tracta d’una experiència que convida a recórrer la ciutat tot seguint pistes i referències arqueològiques i històriques amb els navegadors GPS dels mòbils per descobrir el rastre d’aquesta relíquia i la seva relació amb onze punts d’interès del cap i casal, des dels jardins del Real fins al Museu del Patriarca, passant per l’església i el Palau del Temple, l’església de Sant Martí Bisbe i Sant Antoni Abat i la mateixa catedral de València.
La geocerca és un tipus de gimcana en la qual els participants, mitjançant un GPS, han de trobar pistes o tresors amagats. Amb l’objectiu de ser fidels a l’esperit i les normes de la geocerca i respectant el distanciament social, ‘Seguint les pistes del Sant Greal’ s’ha dissenyat perquè tota l’experiència es pugui seguir a través de dispositius mòbils a Wherigo, una plataforma que permet crear itineraris de geocerca basats en localitzacions GPS i que convida a moure’s per tota la ciutat, buscant el següent punt de control, per avançar en la història. Trobareu tota la informació i les instruccions per descarregar el joc al web de Visit València.
 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació