Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Ponent Actiu, el projecte de turisme sostenible a les Terres de Lleida, entra a la fase final

Ja s’han executat el 72% de les accions del programa que vol posar en valor la cultura, la natura o la gastronomia de la plana lleidatana

Ponent Actiu es consolida com un dels projectes més ambiciosos en l’àmbit turístic del territori català després de completar gairebé tres quartes parts dels 65 projectes escollits. Aquesta iniciativa busca establir un nou model de turisme a la zona amb la sostenibilitat com a eix d’acció principal. Fins a 74 municipis de les comarques de les Garrigues, el Pla d’Urgell, el Segrià i l’Urgell s’han vist implicats en un pla —dotat amb 3,8 milions d’euros— per conservar ubicacions tant urbanes com naturals.

Ponent Actiu neix com un projecte que pretén realçar el patrimoni natural i cultural de les terres de Lleida mitjançant un nou model de gestió. A través d’aquesta iniciativa, es busca generar una marca pròpia per a l’àmbit territorial de Ponent, desenvolupar un pla de comunicació dels productes culturals, paisatgístics o turístics i definir —de manera conjunta amb els agents del territori— les pautes i les accions per a la comercialització dels productes creats. Per aconseguir-ho, s’han aprovat un total de 65 accions —33 de conservació del patrimoni cultural urbà i 32 de manteniment i millora d’espais naturals— a les quals s’han destinat 3.836.10,47 euros. El 50% d’aquest pressupost prové del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). La resta l’aporten la Diputació de Lleida i els municipis implicats.
 
Patrimoni cultural i natura, els dos eixos vertebradors
Els nous productes culturals i turístics estan agrupats en dos grans blocs d’acció. El primer són els espais naturals, on destaquen els de l’Aiguabarreig Segre-Cinca, l’Estany d’Ivars i Vila-sana, Mas Melons-Alfés, els Secans del Segrià-Utxesa, la Serra i els Tossals de Torregrossa o la Serra d’Almenara-Bellmunt. A més, també s’han creat vuit rutes turístiques que recorren els espais rehabilitats. La informació d’aquests itineraris està disponible al perfil de YouTube del Patronat de Turisme de la Diputació i al web (POSEM LINKS), que a més inclou visites virtuals i gravacions de 360°. El segon eix són els projectes relacionats amb el patrimoni cultural, com ara el riu Set, el riu Corb, el Baix Segre o la Vall de Vinaixa.
 
El projecte també preveu programes escolars d’educació i sensibilització mediambiental que es desenvoluparan tant als centres com sobre el terreny. Un cop finalitzades les intervencions s’espera un increment del nombre de visitants a la zona, i que això faci augmentar la qualitat del turisme —és a dir, un augment de les pernoctacions, del nombre de visitants i que aquests generin activitat econòmica.
 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació