Anuncia't al Descobrir

Rècord de pernoctacions durant l’estiu al Pirineu i les Terres de Lleida

La demarcació de Lleida registra les millors dades de la història en el nombre d’estades després d’un 2020 marcat per la pandèmia

Aquest ha estat l’estiu més turístic de la història de la demarcació de Lleida. La província ha acumulat 1.305.191 pernoctacions entre el juny, el juliol i l’agost; i un total de 461.663 turistes. Les dades —resultat de l’enquesta d’ocupació de l’INE sobre el comportament turístic en els establiments d’allotjament— tenen en compte totes les pernoctacions i viatgers en hoteleria, càmpings, turisme rural i apartaments turístics. Segons Rosa Pujol, vicepresidenta del Patronat de Turisme, “la progressiva represa de l’activitat turística, la bona climatologia, l’increment dels visitants de proximitat i les característiques especials del territori en un entorn natural amb grans espais oberts i paisatges espectaculars, han estat factors que han contribuït a l’èxit de la demarcació de Lleida”. A més, Pujol també ha destacat que és una destinació valorada pels visitants com a segura i atractiva pel que fa a la natura, la cultura, les activitats turístiques o la gastronomia, entre d’altres. La demarcació de Lleida fa temps que treballa —tant des del sector públic com el privat— per tal de posar en valor la zona. De fet, la promoció és una de les claus de l’èxit actual. Fa temps que des de l’Administració pública s’ofereix la imatge de turisme sostenible i compromès. Així, Lleida ha rebut la certificació de “destinació compromesa” de Biosphere Sustainable Tourism, gràcies al fet de vincular les activitats turístiques amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. 
 
Lenta recuperació del turisme internacional
El turisme estranger continua una lenta progressió, tot i que s’ha recuperat lleugerament respecte a l’estiu de l’any passat —període durant el qual només va representar el 4,5% de les pernoctacions i el 6% del nombre total de visitants. El turisme internacional ha representat aquest estiu el 9,4% del nombre de viatgers i el 7,5% del total de pernoctacions, mentre que abans de l’esclat de la pandèmia assolia el 17%. La xifra de visitants estrangers d’aquest estiu ha estat de 41.753, amb 97.462 pernoctacions.
 
Les dades superen el rècord del 2019
Aquestes dades superen l’anterior rècord assolit el 2019, amb un total de 1.220.334 pernoctacions i 461.663 viatgers. Tot i l’increment del nombre de pernoctacions en un 7%, els visitants han baixat un 4%. Això es deu a estades més llargues a les comarques lleidatanes. En comparació amb l’any 2018, la xifra de pernoctacions s’incrementa un 10%, i la de viatgers, fins a un 4,6%. En comparació amb el 2020, tant les pernoctacions com els visitants han augmentat al voltant del 40%: l’any passat es van registrar 292.982 turistes i 934.390 pernoctacions.
Respecte al 2019, el turisme rural, els càmpings i els apartaments turístics presenten un augment significatiu de visitants i sobretot de pernoctacions, mentre que l’allotjament en hotels ha tingut un retrocés del 8,8% en pernoctacions i un 15,4% en el nombre de viatgers.
Aquestes xifres encara s’han de consolidar un cop l’INE publiqui les dades oficials del setembre. 
 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació