Anuncia't al Descobrir

10 escapades dormint en un alberg

Propostes per viure una petita aventura en família o amb els amics sense viatjar a l’altra punta del món ni gastar-se la meitat del sou

A prop de casa tenim un munt de paratges de mar i muntanya, destinacions amables on podreu gaudir de la natura, els esports a l’aire lliure, la cultura i el patrimoni. A l’hora de buscar allotjament, una bona opció són els albergs, instal·lacions pensades per a famílies o grups de joves, que solen tenir un preu inferior al d’un hotel. A Catalunya, la Xarxa Nacional d’Albergs Socials (XANASCAT) compta amb 45 albergs. Són llocs ideals des dels quals es pot descobrir l’entorn i fer activitats. Aquí trobareu una desena d’idees diverses perquè pugueu triar entre els diferents paisatges del territori.

Platges i muntanyes del Maresme

Castell de Burriac El castell de Burriac, a la costa del MaresmeGetty Images
Us ve de gust fer activitats nàutiques, caminar o fer una ruta en bicicleta a la vora del mar o gaudir d’un bon àpat de cuina marinera? Us animeu a visitar el castell de Burriac, o bé preferiu fer una excursió pels boscos d’alzina i roure del massís del Montnegre, provar de fer un recorregut amb ruc o practicar esports d’aventura? Al Maresme us podeu allotjar a l’alberg de Cabrera de Mar situat en un edifici noucentista o al de Canyamars, situat en un entorn privilegiat envoltat de natura.

Al cor de la Costa Brava

ruïnes d'Empúries Les ruïnes d’Empúries, a l’EscalaGetty Images
Des de l’alberg de l’Escala podreu conèixer un espai privilegiat, el mateix que van triar els primers grecs que van arribar a la Península. Una de les activitats que podeu fer si us hi allotgeu és, precisament, visitar els jaciments arqueològics d’Empúries i Ullastret, però també teniu a prop els castells de Requesens o de Montgrí, el monestir de Sant Pere de Rodes o els Aiguamolls de l’Empordà. Si preferiu emocions fortes, a les platges de l’Escala podreu practicar surf d’estel, surf de vela, submarinisme i, fins i tot, per als més agosarats, provar de llançar-vos amb un paracaigudes o volar dins del túnel del vent!

Una habitació amb vistes a la vall de Núria

La Vall de Núria L'estany de la Vall de NúriaGetty Images
Pugeu al cremallera a l’estació de Ribes de Freser i planteu-vos a la capçalera de la vall de Núria, on hi ha el famós santuari i l’estany rodejat de muntanyes aclaparadores. Un cop allà, agafeu el telecabina per pujar una mica més i arribar a l’alberg de Núria, anomenat també alberg del Pic de l’Àliga. Es tracta de l’alberg situat a més altitud de Catalunya, concretament, a 2.122 metres. És doncs, el lloc perfecte on instal·lar-se uns dies per fer excursions: al pic de Nou Fonts, al Puigmal, al Pic de l’Àliga, al Pic d’Eina…

Un oasi al cap de Creus

Camins de ronda del cap de Creus Camins de ronda del cap de CreusGetty Images
El cap de Creus, no us l’acabareu: cales, platges, pobles mariners com Llançà, Port de la Selva, Cadaqués, el monestir romànic de Sant Pere de Rodes, el GR 11, els camins de ronda… Des de l’alberg Costa Brava, situat a Llançà, teniu a l’abast una pila d’activitats i visites. L’edifici se situa en una antiga casa d’estiu. Més endavant, va ser una casa de colònies i el 2008 s’hi va fer una gran reforma per convertir-lo en l’alberg Costa Brava. El seu jardí és una delícia.

Paisatges d’alta muntanya a la Vall d’Aran

Salardú El poble de Salardú nevatGetty Images
Si us ve de gust una escapada d’alta muntanya, el de Salardú és el vostre alberg. Descobriu la flora i la fauna de la zona, camineu de poble en poble a la vora del riu Garona, visiteu l’art romànic o els espectaculars llacs de Colomers. La pedra natural del país i la pissarra són elements propis de la seva construcció, en consonància amb la resta d’edificis de la zona.

Els secrets de la Costa Daurada

Castell de Tamarit El castell de Tamarit, a la costa d’AltafullaGetty Images
Des de l’alberg d’Altafulla o de Coma-ruga podreu treure tot el partit als atractius de la Costa Daurada. Us animem a fer el camí de ronda entre Altafulla i Torredembarra, o arribar fins a Tarragona i visitar la vil·la romana dels Munts, els carrers medievals d’Altafulla o pujar al far de Torredembarra. A Coma-ruga teniu a la vora el museu Vil·la Casals, dedicat al músic i compositor Pau Casals i paisatges litorals molt atractius, com les platges o el Riuet d’aigües termals.

Pobles aturats en el temps a la vall de Ribes

 vall de Ribes Vistes a la vall de RibesGetty Images
Des de l’alberg de Planoles descobriu la vall del riu Rigard, dins les valls de Ribes. Tindreu a l’abast boscos, camins i pobles de muntanya com Dòrria, Toses, Fornells de la Muntanya, Campelles i el mateix Planoles. Molt a prop de l’alberg també podeu acostar-vos a Ripoll, per visitar el monestir romànic, o accedir a la vall de Núria des de Ribes de Freser o a l’estació de la Molina, que també queden a tocar.

Un parèntesi al delta de l’Ebre

Delta de l'Ebre barraca Barraca tradicional al delta de l’EbreGetty Images
Sempre hi ha excuses per visitar el delta de l’Ebre. Observar ocells des dels observatoris i amagatalls a diferents punts del parc natural, fer excursions al voltant de les llacunes de l’Encanyissada i la Tancada, llogar una barca de perxar i recórrer els canals, passejar a la vora de la bassa de les Olles, fer un recorregut en barca des de la desembocadura, gaudir d’un bon arròs de peix en algun dels seus restaurants… Per allotjar-vos podeu triar entre l’alberg de Poblenou del Delta, situat a la mateixa plaça Major, davant de l’església, o el de Deltebre, al cor del Parc Natural del Delta de l’Ebre, un lloc ideal des d’on es pot començar a fer una ruta en bicicleta o establir un bon campament base per fer altres activitats com canoa, piragua, surf de vela o vela, o visites a espais d’interès, com la platja de Riumar o el far del Fangar.

Tots els colors del verd a les Planes de Son

Planes de Son Tardor a les Planes de SonMon Natura Pirineus
Al cor de les Valls d’Àneu, a tocar del poble de Son, trobareu un alberg envoltat de prats, boscos i muntanyes, en un lloc tranquil i solitari on s’ofereixen estades per sensibilitzar sobre el desenvolupament sostenible i la conservació de la natura i els paisatges, mitjançant activitats d’educació ambiental. Hi ha un observatori astronòmic i un centre de fauna autòctona i s’hi fan molts tallers i activitats. Des d’allà es poden fer una infinitat d’excursions, com la que porta al refugi del Pla de la Font, a les Estanyeres, el pas del Coro o la mata de València, entre moltes altres.

Paradís rural i monumental a la Conca de Barberà

Montblanc La ciutat de Montblanc a vista d’ocellGetty Images
Als peus de les muntanyes de Prades i dins el Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet, l’alberg de l’Espluga de Francolí, a la comarca de la Conca de Barberà, és una porta oberta a la vida rural i al patrimoni cultural i natural. A quatre passos d’allà podeu visitar el monestir de Poblet o la localitat medieval de Montblanc, a més de la cova de la Font Major, a l’Espluga de Francolí.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació