Anuncia't al Descobrir

12 mercats i fires per preparar el Nadal com toca

Un grapat de propostes relacionades amb les festes nadalenques

Llums, colors, arbres, pessebres, brou, nadales o torrons. Són els elements que no falten a les fires i mercats de Nadal que se celebren arreu de Catalunya i dels quals aquest any podrem tornar a gaudir. Us presentem dotze propostes per voltar entre parades nadalenques, on podreu trobar els ornaments necessaris per marcar el ritme de la tradició de les festes que s’acosten. Deixeu-vos emportar per la màgia d’aquestes dates visitant aquests espais que respiren tradició!

Mercat de Nadal de Girona

Mercat Nadal Girona Els tions, un dels articles del Mercat de Nadal de GironaAjuntament de Girona / Toni Vilches
Del 26 de novembre al 5 de gener
A la dotzena edició del Mercat de Nadal de Girona, hi podreu trobar tota mena d’articles típics nadalencs: objectes de regal elaborats per artesans locals —com figures de pessebre i joguines de fusta— i productes d’alimentació artesana i productes ornamentals —com avets, tions, llums i guarniments. Enguany, renova la imatge i estarà format per vint-i-tres casetes de fusta en una aposta clara per la sostenibilitat.

El Mercat de Nadal de Caldes de Montbui

Fira brou caldes La preparació del brou amb aigua termal és el principal atractiu del mercatThermalia
Del 27 al 28 de novembre i del 4 al 5 de desembre
El Mercat de Nadal de Caldes de Montbui celebra la 35a edició i manté una de les singularitats que l’han fet famós arreu: el brou de Nadal fet amb aigua termal i amb carn d’olla, cuinat en una olla d’un metre i mig de diàmetre i amb capacitat per a 1.600 litres de caldo. La plaça de la Font del Lleó i el centre històric acolliran el mercat, que aquest any disposarà de casetes de fusta. Enguany, doncs, inaugurarà un nou format que s’inspira en els mercats de Nadal nòrdics, la novetat més visual del qual seran les casetes de fusta que acolliran les parades.

Fira del tió d’Arbúcies

El tió de Nadal és un dels elements bàsics de la mitologia catalana i fer-lo cagar regals la Nit de Nadal és una de les tradicions més arrelades al nostre país. Un personatge tan singular és mereixedor d'una fira en el seu honor i així va néixer l'any 201 Thinkstock
Del 4 al 5 de desembre
Arbúcies organitza un any més la Fira del Tió, una cita obligada per als amants d’una de les tradicions més nostrades que assenyalen l’arribada de les festes de Nadal. Durant dos dies, totes les activitats proposades als visitants giraran al voltant d’aquesta temàtica —com ara tallers, jocs i concursos dels quals podrà gaudir públic de totes les edats. Com és habitual, una de les activitats més esperades, especialment per als més petits, és la visita de l’oncle Buscall, el mestre tioner que explicarà com cal tenir cura del tió d’una manera saludable perquè cagui més que mai i que ensenyarà a cantar la cançó del tió, que tothom podrà posar en pràctica quan arribi l’hora de fer cagar el tió gegant d’Arbúcies. Aquest cap de setmana també es procedirà a l’encesa de llums de Nadal a la població.

Market - Gironella Vila de Nadal

Gironella nevat Gironella es converteix en una postal quan arriba la neuAjuntament de Gironella
Del 4 de desembre al 5 de gener
El Market - Gironella Vila de Nadal, que obre les portes del 4 de desembre al 5 de gener, transformarà la plaça de l’Estació en un mercat nadalenc que acollirà parades d’artesania, alimentació i concerts. Inspirat en els que s’organitzen al centre d’Europa, tindrà vint-i-una parades, divuit de les quals les ocuparan artesans i comerços del municipi, i la resta, bars, restaurants i forns del municipi.

Fira del pessebre d'Olot

A la Fira del Pessebre d'Olot trobarem la millor decoració nadalenca Martí Albesa
Del 4 al 7 de desembre
Olot acollirà un any més la Fira del Pessebre, entre el 4 i el 7 de desembre. La capital de la Garrotxa avançarà l’arribada del Nadal amb tot de parades amb figures artesanes de pessebre i amb tot d’objectes relacionats amb els pessebres o la seva confecció. A més, a la plaça del Carme hi haurà, un any més, la zona familiar, amb una programació ben diversa que tindrà el Nadal com a eix conductor, amb actes com el ball del gegantó Tió, dissenyat per l’escultor Modest Fluvià, que estarà acompanyat pels Ministrers de la Bouera i comptarà amb la participació de l’Esbart d’Olot. També s’han programat un seguit de concerts de corals i duets que interpretaran nadales en diferents espais del centre durant els quatre dies de la fira.

Fira del tió de Solsona

Fira tió Solsona
4 de desembre
Cada 24 de desembre a la nit, hi ha algú que fa feliç totes les criatures catalanes. És el tió! Aquest tronc màgic entra a casa nostra a principis de desembre i l’alimentem fins que la Nit de Nadal ens caga regals. A Solsona, li dediquen des de fa sis anys una fira a principis de desembre. Aquesta sisena edició se celebrarà entre el 5 i el 20 de desembre i inclourà un munt d’activitats per tot el casc antic de la ciutat. Sota el lema ‘La màgia del tió’, la fira vol recuperar i posar en valor el tió tradicional. La capital del Solsonès es converteix gairebé en un pessebre amb activitats, concursos i tallers durant les dues setmanes de fira. A més, també podreu comprar productes artesans a les paradetes distribuïdes per tot el centre de la ciutat.

Fira de l'avet d'Espinelves

L'avet és el principal protagonista de la Fira de l'Avet d'Espinelves L'avet és el principal protagonista de la Fira de l'Avet d'EspinelvesAjuntament d'Espinelves
Del 4 al 12 de desembre
Cada època de l’’any té objectes inconfusibles. Un dels de Nadal, sens dubte, és l’’avet. Del 4 al 12 de desembre, se celebra a Espinelves la 40a Fira de l’’Avet. Són moltes les persones que s’’apropen al poble durant aquestes dates; i és que s’hi instal·laranhi haurà fins a deu parades dedicades al gran protagonista de la fira: l’’avet. D’’aquesta manera, tindreu la possibilitat d’’adquirir un avet per a casa vostra. A més, el poble també acull tot de parades d’’artesania on podreu comprar embotit, formatges o torrons. Més enllà de les parades, també hi ha demostracions en viu d’’algunes arts i oficis artesanals i un espai dedicat a les la restauració sobre rodes (‘food trucks’).

Fira de Santa Llúcia de Barcelona

Fira Sant Llúcia Els nens i nenes s'ho passen genial a les fires i mercats de NadalGetty Images
Del 26 de novembre al 23 de desembre
La Fira de Santa Llúcia és la fira més emblemàtica de les festes de Nadal, i la de Barcelona és la més gran de tot Catalunya. A la plaça de la Catedral, hi trobareu 170 parades on podreu comprar figures per al pessebre, decoracions, avets, tions...; tot l’imprescindible per celebrar un Nadal com cal. Aquest any se segueixen mantenint les mesures de seguretat i es controlarà que sempre hi hagi espai entre els visitants.

Fira d’artesans de Nadal de Vic

Plaça Major de Vic Nadal La Plaça Major de Vic es guarneix durant el NadalAjuntament de Vic
Del 4 de desembre al 4 de gener
Vic escampa l’esperit nadalenc per la ciutat amb la Fira d’Artesans, que comença el 4 de desembre sota les voltes de la plaça Major, i inclou també espectacles familiars nadalencs al recinte firal El Sucre. Un altre espai és la Fira de Productes Nadalencs que s’instal·larà a la plaça dels Màrtirs de la capital d’Osona, a partir de l’11 de desembre, i que també programa activitats per als més menuts.

Fira del Nadal i el torró de Cardedeu

Torró Cardedeu A la Fira del Nadal i el torró de Cardedeu hi trobareu torrons de gustos ben diferentsAjuntament de Cardedeu
Del 10 al 12 de desembre
Si hi ha un producte que no pot faltar a la sobretaula de qualsevol àpat nadalenc, és el torró. La Fira de Nadal i del Torró Artesà de Cardedeu ofereix un grapat de parades amb articles tradicionals de Nadal i una gran quantitat de torrons, tant de Cardedeu com de fora. Més enllà dels clàssics torrons i dolços, el torró artesà de borrego de Cardedeu, creat l’any 2000 i fet a base de massapà i comí, és una compra gairebé obligada si visiteu la fira.

Mercat de Nadal de Valls

La Fira de capons, aviram i motius nadalencs de Valls també tindrà tions de Nadal Cambra de Valls
Del 18 al 19 de desembre
Valls viurà enguany el Mercat de Nadal i Motius Nadalencs el tercer cap de setmana de desembre. Es tracta d’un dels mercats de carrer més típics i concorreguts de l’any a la capital de l’Alt Camp. A les seves parades podreu trobar una variada oferta d’arbres, figures de pessebre, vins i caves, mel, dolços, objectes ornamentals i productes artesanals. S’ubica al centre de la ciutat i omple d’animació els carrers que l’acullen.

La Fira del Gall de Vilafranca del Penedès

Fira del Gall
Del 18 al 19 de desembre
La Fira del Gall és una fira amb molta tradició a la comarca del Penedès. És l’ocasió ideal per obtenir l’autèntic protagonista de la fira, que és el gall del Penedès, una varietat autòctona d’au de corral molt apreciada perquè, a banda de ser molt vistosa, té una carn amb molt bon gust. Se celebra des de fa més de 350 anys, i, tot i que n’ha anat variant el sentit amb el temps, el seu valor no ha caducat.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació