Anuncia't al Descobrir
7 llocs on podeu descobrir i comprar productes artesans
11 rutes que comencen, passen o acaben en un castell

3 propostes per descobrir Sant Cugat aquest desembre

Teatre, art medieval i activitats nadalenques per passar les festes a la ciutat vallesana

Al cor del Vallès Occidental, trobem un monestir imprescindible per conèixer la història i l’art medieval a Catalunya. Durant anys, va ser el monestir més poderós del comtat de Barcelona i aquesta importància es percep en cada racó, ja que té un dels millors claustres d’Europa, 144 capitells únics i desenes de passadissos. El monestir ofereix moltes facilitats per conèixer-ne la història, i esdevé una visita gairebé obligada. Descobriu-lo aquestes festes de Nadal amb tres propostes úniques.

Pedra i Sang

De pedra i sang Un moment de la represenació "De pedra i sang"Monestir Sant Cugat
Després d’un any d’aturada, la sala capitular del monestir de Sant Cugat torna a programar ‘Pedra i sang’, que enguany arriba a la vintena edició. Es tracta d’una tragicomèdia musical tradicional amb tretze escenes, un epíleg i una coda. Explica les desavinences i litigis que hi va haver entre l’abat Biure i el noble Saltells, que van acabar en un bany de sang la Nit de Nadal del 1350. Apta per a tots els públics, l’obra combina escenes plenes de música i humor amb d’altres d’una alta tensió. Les representacions es duran a terme del 25 al 28 de desembre.

Regala Monestir

Claustre monestir de Sant Cugat del Vallès
'Regala Monestir' és la campanya que ha posat en marxa Sant Cugat aquestes festes per promocionar la joia de la ciutat. La promoció anima a regalar una de les visites que ofereix l'equipament. La visita dels dissabtes 'El monestir més poderós del Comtat de Barcelona' us permetrà descobrir la importància d'aquest espai durant l'Edat Medieval. Si ho preferiu, podeu reglar la proposta dels diumenges per descobrir els capitells del claustre del monestir de Sant Cugat d’una manera diferent. Sense guions previs, només amb algunes regles de joc que s’enllacen amb l’atzar i la improvisació del guia, l’itinerari que us proposa el monestir us portarà a conèixer l’eix iconogràfic d’aquests capitells tan especials, testimonis del pas del temps i, a la vegada, protagonistes d’unes visites exclusives, ja que els mateixos visitants són els que marquen els temes que explica el guia. Per últim, per les ànimes més lliures, teniu l'opció de reglar una visita amb audioguia arreu del conjunt monàstic i el claurstre romànic. Amb 'Sent la veu del Monestir' coneixereu la història i l’arquitectura de tot el conjunt monumental. Si voleu tenir un record del monestir a casa, també teniu l'opció d'adquirir alguns dels seus productes a l’Oficina de Turisme de Sant Cugat i al mateix Monestir de Sant Cugat.

Nadal a l'envelat

parc ludic sant cugat El Parc Lúdic de Nadal estarà obert entre el 27 de desembre i el 4 de gener.Visit Sant Cugat
Un any més, la ciutat tornarà a muntar el Parc Lúdic de Nadal al Parc de Can Vernet. Una oportunitat per passar una estona en família i gaudir d'espectacles, tallers, jocs i un munt d’activitats lúdiques, educatives i divertides per a infants fins a 12 anys. El parc de Nadal estarà obert entre el 27 de desembre i el 4 de gener i trobareu més informació de les activitats a santcugat.cat/nadal.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació