Anuncia't al Descobrir

8 plans per descobrir Vilafranca del Penedès

Les millors propostes per conèixer la capital del Penedès

El vi i el cava són un dels principals atractius de Vilafranca, però també ho són la cultura popular i diversos reclams patrimonials. La capital del Penedès té fórmules diverses per omplir d’activitats el temps lliure de parelles, famílies o amics. Combineu propostes i munteu-vos un cap de setmana a mida!

Visitar el VINSEUM, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya

Vinseum Vilafranca Sales d’art al nou VINSEUMVinseum
El nou VINSEUM és el lloc imprescindible per descobrir la cultura del vi i tot el que l’envolta. A més de l’exposició permanent, formada per peces diverses d’arqueologia, pintura, escultura, ceràmica o etnologia, hi podeu anar per veure exposicions temporals, concerts i altres esdeveniments, o per prendre una copa de vi a la taverna del museu. Es fan visites guiades cada tercer dissabte de cada mes. Si viatgeu en família, podeu jugar a conèixer la col·lecció a través de la proposta ‘Explora el Museu’. Abans de comprar l’entrada, considereu també la possibilitat de comprar el ‘Pack museu’, que inclou dues entrades, una ampolla de vi del celler de la Quinzena i un pòster.
Més informació a la seva web.

Descobrir els cellers de Vilafranca

caves Heretat Mastinell L’entrada a les caves Heretat MastinellCaves Mastinell
Sou a la capital del vi del Penedès, així que una bona proposta és visitar un dels cellers que hi ha al municipi: Antonio Mascaró, situats en un gran edifici modernista, Pinord o Cava Heretat Mastinell, que té restaurant i hotel propi. Tots tres ofereixen visites guiades per conèixer el procés d’elaboració del vi o del cava, descobrir les seves instal·lacions i tastar els seus vins.

Rutes culturals per lliure, guiades i teatralitzades

Visita Casa Freixedas Vilafranca Moment de la visita teatralitzada a l’interior de la Casa FreixedasServei de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca
Per conèixer el centre històric de Vilafranca, res millor que passejar pels carrers i places per lliure o apuntar-vos a una visita guiada. Des de l’Oficina de Turisme proposen l’aplicació Inventrip per consultar els llocs d’interès al vostre mòbil o tauleta. I també organitzen itineraris guiats, com la ruta medieval i la modernista (podeu reservar-ne plaça a Turisme Vilafranca. També podeu gaudir d’una ruta teatralitzada sobre el Modernisme que inclou la cripta de Santa Maria i els interiors de la Casa Miró i la Casa Freixedas. La propera es farà el 19 de desembre. A més, l’empresa Gust a Terra organitza la ruta ‘Vilafranca anecdòtica’, per conèixer les històries, les llegendes i les anècdotes de la vila.

Mercats al carrer

Merca vilafranca El mercat dels dissabtes als carrers i les places del centreTurisme Vilafranca
Compreu productes de proximitat i artesania als diversos mercats de carrer que es fan a Vilafranca. Cada dissabte, al centre de la ciutat, s’hi munten més de dues-centes parades de fruita i verdura o roba. Passegeu pel Mercat d’Artesania, de brocanters i de pintura, que es fa un cop al mes a la rambla de Sant Francesc (el proper és el 12 de desembre) i que també es munta per la Fira del Gall (18 i 19 de desembre), per Nadal (22 i 23 de desembre) i per Reis (4 i 5 de gener). En aquest mercat d’artesans es fan tallers gratuïts per a infants. El del 12 de desembre és de pedres pintades, el de Nadal és de motius nadalencs i el de Reis és de fanalets.

Una copa de vi a…

Taverna vinseum Un tast de vins a la taverna del VINSEUMTurisme Vilafranca
Un dels millors plans per fer a Vilafranca és anar a una de les seves tavernes, enoteques o vinoteques i tastar el vi o el cava que s’elabora als cellers del Penedès. Estareu molt a gust i trobareu varietat i qualitat a la taverna Inzolia, al Celler Taverna de Sant Joan (a la plaça de Sant Joan, 10), a l’Angelus Bar À Vin, a l’enoteca La Central o a la mateixa taverna del VINSEUM. També, a l’Obrador Xerigots, en una antiga nau del segle XIX al carrer del Comerç de Vilafranca, es pot fer un maridatge de vins i formatges.

La basílica de Santa Maria i el convent de Sant Francesc

Vilafranca del penedès Les vinyes són un dels principals atributs de la capital del PenedèsServei de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca
Visiteu la basílica de Santa Maria, el gran temple gòtic al centre de la ciutat, i fixeu-vos en el seu campanar, en la façana principal, la portalada de Santa Maria, les gàrgoles amb formes d’animals fantàstics o reals als contraforts, o en les escultures a sota de la coberta. Si hi aneu el dissabte d’11 a 13.30 h, podreu visitar la cripta. Els dissabtes i diumenges d’11 a 14 h també podeu visitar el claustre de Sant Francesc, que és l’única part que s’ha conservat de l’església de l’antic convent dels franciscans.

La Casa de la Festa Major

casa de la festa major vilafranca Capgrossos a la Casa de la Festa MajorServei de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca
La Festa Major de Vilafranca és una de les més lluïdes i tradicionals de Catalunya. La podeu viure la diada de Sant Fèlix, el 29 d’agost, o tot l’any a la Casa de la Festa Major, un espai on podreu aprofundir en el coneixement de les imatges i les tradicions, els balls, els castellers o els diferents actes tradicionals d’aquest esdeveniment, declarat el 1991 Festa Patrimonial d’Interès Nacional.

En bicicleta o a peu

Bicicleta Vilafranca Senderisme a l’entorn de VilafrancaServei de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca
Des de Vilafranca podeu fer moltes excursions o passejades, en bicicleta o a peu. Algunes de les més senzilles són les que arriben fins a la Torre de les Aigües, l’antiga torre que proveïa d’aigua la ciutat (4,90 km, 1 h 20 min) o a la muntanya de Sant Pau (4,10 km, 1 h 40 min). O una mica més llargues, fins a Olèrdola (7,10 km, 4 h), fins als Pèlags de Vilobí (7,5 km, 3 h 20 min), al castell de Penyafort (8,30 km, 3 h 30 min) o al castell de Sant Martí Sarroca (8,10 km, 4 h 30 min). Si voleu fer rutes de manera guiada, cada dissabte, amb reserva prèvia, us podeu apuntar a les passejades de marxa nòrdica que s’organitzen dins del programa ‘Vilafranca Respira’ (a l’agenda de Turisme Vilafranca). Les properes són el 27 de novembre i el 4 i el 18 de desembre.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació