Anuncia't al Descobrir

Comença la restauració de la basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa

Les obres se centraran en la recuperació de la nau central

La basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa comença les obres de restauració d’una intervenció integral que garanteixi la preservació del monument en el marc del projecte global del temple. La basílica, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional com a Monument Històric-Artístic des de l’any 1931, entra a la fase 1 del projecte, que se centrarà a restaurar la nau central de la basílica. Paral·lelament, també s’està restaurant el frontal florentí del segle XIV, una de les peces més rellevants de la col·lecció de béns mobles de la Seu, considerada una joia del patrimoni tèxtil medieval a escala mundial. El passat 9 de setembre, aquest tapís va ser traslladat a les instal·lacions del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya per estudiar-lo i fer-ne la restauració, que durarà uns set mesos. Una actuació finançada gràcies a la col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i la Fundació ”la Caixa”.
 
Per tal de dur a terme aquest projecte treballen conjuntament el Departament de Cultura, el Bisbat de Vic, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Manresa. El finançament total és de 380.000 euros, 200.000 dels quals han estat finançats pel Departament de Cultura, per al trienni 2020-2022, a través de subvenció de concurrència pública per a la restauració d’immobles de notable valor cultural. La resta ha estat aportat per cadascuna de les tres institucions implicades en el projecte, que, novament, han renovat el conveni de col·laboració pel qual cada institució aporta 60.000 euros per a l’execució de les obres.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació