Anuncia't al Descobrir

El Salí de Cambrils inaugurarà una piscina coberta la temporada vinent

Aquest equipament del Solsonès oferirà banys salins terapèutics tot l'any

El Salí de Cambrils, prop d’Odèn (el Solsonès), disposarà d’una piscina terapèutica coberta que permetrà l’ús de la zona durant tot l’any. Aquest espai museístic i de lleure, que fins ara només oferia banys durant l’estiu, ha decidit estendre la seva oferta al llarg de l’any amb aquesta nova piscina. L’aigua conté un 33% de sal, un percentatge semblant al del mar Mort. Una aigua molt pura i totalment lliure de microplàstics. Des del Salí recomanen els banys per beneficiar-se de les seves qualitats terapèutiques, desintoxicants i remineralitzants. Els banys en l’aigua del salí de Cambrils són un tractament natural per a aquelles persones que tenen dolors musculars, problemes de circulació sanguínia, afeccions relacionades amb els ossos —com l’osteoporosi— o de la pell —com la psoriasi o l’acne. Amb aquesta ampliació s’espera guanyar visitants. Aquesta temporada d’estiu han passat pel Salí de Cambrils uns 4.000 visitants, sumant-hi les persones que han fet la visita guiada, els usuaris de la piscina d’aigua salada i els clients del gastrobar.

Activitats fins al desembre
No és l’única novetat que presenta l’espai. Aquest any, el Salí oferirà activitats fins al desembre. D’aquesta manera, s’estendrà la programació fins a finals d’any a través de diverses rutes guiades, degustacions, demostracions artesanals i visites a monuments emblemàtics del municipi. Aquest calendari actualitzat d’actes començarà el diumenge 21 de novembre amb una trobada de puntaires i visites gratuïtes que es faran en el marc del Mercat del Trumfo i la Sal, que acollirà tallers gastronòmics, degustacions dels productes i la presència de productors de patates i parades d’artesania. El dissabte 27 de novembre tindrà lloc la ruta ‘Del Romànic a la Sal’, que inclourà la visita a l’església de Sant Martí, al castell de Cambrils i al mateix Salí. Per al diumenge 28 de novembre, s’ha programat una sessió de ioga i ‘brunch’ (esmorzar dinar). Finalment, el cap de setmana del 4 i 5 de desembre, s’oferirà una visita guiada combinada amb un tast de torrons i vins dolços de la terra.

L’espai del Salí de Cambrils
El Salí de Cambrils és de les poques salines de muntanya de Catalunya. S’hi poden visitar 5.100 m2 de terrasses, quatre molins o canalitzacions de fusta amb estalactites de sal. És un exemple de l’activitat productiva desenvolupada a la muntanya. De fet, gràcies a la font Salada es van poder construir totes les salines a finals del segle passat.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació