Anuncia't al Descobrir

La Ruta del Cister en família

Tres itineraris amb nens per descobrir els monestirs cistercencs i els seus entorns

La Ruta del Cister estrena tres itineraris aptes per fer en família que us permetran descobrir l’entorn dels monestirs cistercencs de Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges mentre participeu en un repte esportiu de l’aplicació LiveRun. És una manera de motivar els nens i nenes mentre descobreixen el patrimoni i fan esport a la vegada. Són petits reptes per viure l’esport en llibertat i a la natura sense data ni horari, i que permeten posar-se a prova en companyia de la família. 

Natura i agricultura al voltant del monestir de Vallbona de les Monges

Vallbona El monestir de Vallbona de les MongesLa Ruta del Cister
És una ruta de gairebé sis quilòmetres que transcorre entre planúries, serres i turons, envoltats per marges i cabanes de pedra seca. Es tracta d’un recorregut molt agradable que permet descobrir un paisatge en què la natura i l’agricultura conviuen en perfecta harmonia.

Pedra seca a l’entorn del monestir de Santes Creus

Santes Creus Les escales que pugen al monestir de Santes CreusLa Ruta del Cister
Aquesta ruta us permetrà descobrir el patrimoni de pedra seca testimoni d’una època passada: la pedra com a únic material per separar finques, per traçar camins, per proporcionar recer, per aprofitar l’aigua; en definitiva, per fer el màxim amb el mínim. Un recorregut de gairebé vuit quilòmetres que transcorre per l’altra banda del riu Gaià en una zona planera i agrícola.

Les millors visites al monestir de Poblet

Poblet Una família inicia el trail de PobletLa Ruta del Cister
La tercera ruta que us proposem s’endinsa al Paratge Natural de Poblet per un sender que us despertarà els sentits a través de la natura i us portarà al mirador del Tossal de la Creu, on podreu gaudir de les millors vistes del voltant del monestir. Un recorregut de gairebé set quilòmetres que, a més, us permetrà conèixer la singularitat geològica del bosc de Poblet.

Com funciona?

monestir de Santes Creus El claustre i part de la torre del monestir de Santes CreusGetty Images
Cal descarregar-se l’aplicació gratuïta i certificada LiveRun en qualsevol de les plataformes en línia, Play Store o Apple Store. Després, cal activar la ruta i seguir el ‘track’ establert del repte que s’esculli per tal de poder registrar el temps i una classificació provisional. La mateixa app permet consultar les classificacions, les previsions de pas i informacions tècniques i turístiques, així com utilitzar l’audioguiatge. El sistema agafa les dades de geolocalització del GPS de manera que, quan no hi ha cobertura mòbil, emmagatzema les dades i, quan torna a agafar cobertura, les envia totes.

A més, la plataforma està vinculada a la web de la Ruta del Cister, on es mostren informacions diverses de les rutes i es publiquen els resultats del temps dels diferents participants, per reptes i per categories. A diferència d’altres plataformes més populars com Wikiloc o Strava, en què els recorreguts que pengen els usuaris no estan supervisats per cap gestor del territori, el sistema de LiveTrail sí que és definit per un gestor del territori i les rutes estan supervisades.

Un cop feta la ruta, podeu compartir-la a Instagram amb l’etiqueta #larutadelcister.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació