Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

10 destinacions d’estiu per visitar a l’hivern

El plaer de viatjar fora de temporada

No és el mateix visitar Cadaqués, Formentera o Sitges en ple agost que fer-ho al desembre o al gener. Fora de la temporada turística és cert que no fa el temps idoni per capbussar-se i nedar sense neoprè a les aigües transparents de les seves cales o per gaudir de l’ambient nocturn als barets, o de les revetlles a les terrasses. Però, en canvi, l’hivern és la millor època per copsar l’essència d’aquestes i d’altres destinacions costaneres. Coses que semblen inversemblants a l’estiu, com passejar sol per la platja, contemplar la posta de sol des de la terrassa d’un bar en un silenci absolut o dinar en un restaurant sense fer-ne la reserva amb una setmana d’antelació, són possibles en temporada baixa.

Llançà i el Port de la Selva

Panoràmica de la badia del Port de la Selva Panoràmica de la badia del Port de la SelvaGetty Images
Lluny del brogit d’altres zones de la Costa Brava, aquest racó de l’Alt Empordà s’ha mantingut força al marge de la brutal expansió turística d’altres indrets del litoral català. Encara més a l’hivern. Descobriu els pobles de Llançà i el Port de la Selva, el camí de ronda (GR-92) que els uneix, i que passa per indrets tan evocadors com el far de s’Arenella. Apropeu-vos al monestir romànic de Sant Pere de Rodes i gaudiu de la soledat i el silenci a cales idíl·liques com Tamariua o Tavellera.

Formentera

La cala d'en Baster La cala d’en BasterGetty Images
Aquesta petita illa de només vint quilòmetres de llargària ofereix la millor fórmula per oblidar-se de les preocupacions i gaudir d’uns dies perfectes. I el millor de fer-ho als mesos d’hivern és que no heu de compartir els seus indrets paradisíacs amb milers de turistes. En poc temps i sense presses podeu descobrir-ne tots els racons, des del Port de la Savina fins al far de la Mola, els dos extrems de l’illa. Al·lucinareu amb les seves platges i cales (cala Saona, Ses Illetes, Migjorn, el caló de Sant Agustí o la cala d’en Baster) i amb les postes de sol des dels fars (el de sa Mola o el del cap de Barbaria).

Sitges i Vilanova i la Geltrú

Sitges platja La platja de la Fragata i l’església de Sant Bartomeu i Santa Tecla, a SitgesGetty Images
Les dues poblacions més importants del Garraf són rivals en algunes coses, com el xató o el Carnaval, però tenen un tret en comú: són destinacions que combinen sàviament el turisme de sol i platja amb l’oferta cultural. Fora de temporada turística, a Sitges és un plaer passejar per les platges de la Fragata i la de Sant Sebastià, el passeig de la Ribera i el centre històric, amb l’església de Sant Bartomeu i Santa Tecla, el racó de la Calma i els Museus del Cau Ferrat i el Maricel com a elements principals. A Vilanova, les platges de Ribes Roges i del Far també respiren tranquil·litat i, des del passeig marítim, es veuen unes postes de sol que tenyeixen el cel d’intensos vermells, roses i liles. Visiteu els museus (l’Espai Far, el Víctor Balaguer, la Casa Papiol o la Masia d’en Cabanyes), tasteu la cuina marinera o preneu un vi en alguns dels establiments de la Geltrú o de la plaça de la Vila, al rovell de la ciutat.

Cap de Creus

Camins de ronda del cap de Creus Camins de ronda del cap de CreusGetty Images
Camins de ronda vora el mar, pedres amb formes capritxoses erosionades per la tramuntana. Redescobriu el cap de Creus fora de temporada per copsar l’essència del ‘finisterre’ català, el punt més occidental de la Península, o passejar pels carrerons increïblement poc freqüentats de Cadaqués. És la millor època per evocar tots aquells artistes que van trobar la inspiració en els seus racons profundament mediterranis, plens de cases pintades de color blanc, amb finestres, portes i marcs blaus o verds. Arribeu-vos a Portlligat per visitar la casa de Salvador Dalí o camineu pel camí de ronda fins al far de cala Nans, cap al sud, o fins al del cap de Creus, al nord, travessant desenes de cales i platges solitàries.

Badia de Roses

Cala Montjoi, Roses Cala Montjoi, una de les platges de RosesGetty Images
Sabíeu que la de Roses és una de les badies més belles del món? La UNESCO la va certificar amb aquest aval que només tenen una trentena de badies a tot el món. A banda de Roses, està formada pels municipis de l’Escala, Sant Pere Pescador i Castelló d’Empúries, i ofereix més de 45 km de platges i 15 km de cales. És un dels llocs més turístics de la Costa Brava. Tanmateix, a l’hivern s’hi respira tranquil·litat. A Roses, hi podeu visitar el port de pescadors, el passeig, el far situat a la punta de la Bateria i la Ciutadella, al centre, on es poden veure vestigis de diferents èpoques, la ciutat grega i la romana i les restes medievals. Altres punts d’interès són les ruïnes d’Empúries, les infinites platges de Sant Pere Pescador, els camins de ronda i el poble de l’Escala o la catedral de Castelló d’Empúries.

Begur i Palafrugell

Calella de Palfrugell La platja i les voltes de Port Bo, a Calella de PalafrugellGetty Images
Al cor de la Costa Brava, Begur i Palafrugell són municipis coneguts per les seves cales i platges, pel seu litoral escarpat i pels nuclis medievals. En temporada baixa és un plaer recórrer els seus camins de ronda, visitar indrets com el far de Sant Sebastià —rodejat de penya-segats— o gaudir del sol de l’hivern a platges com la de l’Illa Roja, la platja Fonda o la d’Aigua Xelida —tres de les moltes cales de Begur conegudes per la seva bellesa. Al terme de Palafrugell no podeu deixar de passar per Tamariu, Llafranc, els poblets de Llofriu i Ermedàs o arribar-vos al racó més emblemàtic del municipi. És moment de fotografiar sense gent les famoses voltes de Port Bo, a Calella de Palafrugell, envoltades d’algunes cases de pescadors i davant d’un grapat de barques que jeuen a la sorra.

Menorca

Cala Turqueta Vista aèria de cala en TurquetaGetty Images
Potser no hi trobareu tots els hotels i restaurants oberts, però, en canvi, descobrireu la cara més autèntica de l’illa de Menorca. I sense gent. És el moment ideal per descobrir els seus espais naturals (protegits com a Reserva de la Biosfera de la UNESCO), com s’Albufera des Grau, on es pot visitar Cala Blanca —una cova natural de 2.500 metres, de gran importància geològica i arqueològica— o cales d’una gran bellesa —com són ara en Turqueta, Macarella i Macarelleta, Es Talaier, Pregonda o Son Bou. Els amants del senderisme teniu a l’abast el camí de Cavalls i la ruta dels fars; i els de la cultura, les visites a tots els espais arqueològics —especialment, els Talaiots i les Navetes.

Altafulla i Torredembarra

Torredembarra Capvespre al far de TorredembarraGetty Images
El tram de Costa Daurada entre Torredembarra i Altafulla és una gran descoberta per als amants dels paisatges vora el mar i el patrimoni mariner. Us ofereix penya-segats i bufadors, cales d’aigües transparents, unes termes romanes, dos pobles mariners de gran bellesa i la possibilitat de visitar el far més alt i més nou de tot l’Estat. Un dels atractius d’aquesta zona és la visita a la torre del far de la punta de la Galera. Pujar els 217 graons fins al mirador situat a dalt de la torre és una experiència única. L’espai natural dels Muntanyans i el passeig de Torredembarra, la vil·la romana dels Munts, el castell de Tamarit i les cales que l’envolten, el barri marítim, la vila closa o el castell d’Altafulla són altres punts d’interès.

Mallorca

Port de Sóller, Mallorca El port de SóllerGetty Images
Per copsar l’encant de la ciutat de Palma de Mallorca, visitar els seus pobles d’interior i meravellar-se amb els paisatges de mar i muntanya, res millor que visitar l’illa de Mallorca fora de temporada. Podeu començar per la serra de Tramuntana, des del cap de Formentor fins a l’illa de sa Dragonera, passant per pobles com Sóller, Deià o Valldemossa; i continuar per altres espais naturals protegits com el Parc Natural de s’Albufera, a tocar de la ciutat medieval d’Alcúdia. L’hivern és també una bona època per perdre’s pels carrers i places de Palma de Mallorca. Consulteu-ne l’agenda d’activitats culturals i aprofiteu per visitar la catedral, els mercats, el castell de Bellver o Es Baluard, amb el seu fantàstic museu d’art contemporani. No us oblideu de visitar les localitats d’interior, com Sineu o Inca, o de caminar vora el mar per veure les cales i platges verges com la des Moro, Es Trenc, Mondragó, Vaques o Sa Calobra.

L’Ampolla de Mar i l’Ametlla de Mar

Cala Vidre, Ametlla de Mar El GR-92 passa per cala Vidre, al municipi de l’Ametlla de MarGetty Images
Són dues de les poblacions que més visitants reben durant l’estiu a la Costa Daurada. Estan situades a les portes del delta de l’Ebre i totes dues reuneixen tots els ingredients que les converteixen en destinacions ideals per visitar tot l’any. Camineu pel GR-92 per descobrir algunes de les cales i platges més verges del litoral català —com cala Vidre o cala Calafató—, visiteu els seus ports de pescadors —des d’on podreu fer sortides en barca fins a les muscleres del delta de l’Ebre—, tasteu la cuina marinera als seus restaurants, o gaudiu de la natura als seus espais naturals —com la bassa de les Olles o el jardí botànic medicinal Ecoherbes a l’Ampolla.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació