Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

4 experiències per aprofitar al màxim les vacances de Nadal

Descobriu que l’hivern és molt més que muntanyes i neu

Segur que alguna vegada us heu quedat captivats per imatges de zones catalanes colgades de neu. Aquest Nadal pot ser el moment ideal per conèixer-les. Però, ep! L’hivern a Catalunya no implica només neu. Les propostes que trobareu a continuació són per gaudir tant dels Pirineus com d’altres punts del territori català on l’hivern es mostra en tota la seva esplendor. Poseu-vos en marxa i gaudiu dels banys termals a la Vall d’Aran, de les platges del sud de Catalunya, de les estrelles del Montsant o de la Vall de Cardós per fer d’aquest Nadal l’època més màgica de l’any.

L’encant de la costa de l’Ebre a l’hivern

Delta de l'Ebre hivern El Delta de l'Ebre és encantador tots els mesos de l'anyGetty Images
Tot i que és a l’estiu quan triomfa, el mar és bonic cada dia de l’any. La sorra freda, l’aigua amb tons blaus foscos propers al gris i les onades més altes creen un paisatge completament diferent al dels mesos de calor. Podem recórrer la costa de les terres de l’Ebre a través del GR 92 des del port mariner de l’Ametlla de Mar fins a l’Ampolla, passant per alguns dels trams de costa més ben conservats de Catalunya, ple de restes d’antigues torres de vigilància i de trinxeres. 
 
No us oblideu de passejar per les platges del Delta. El paisatge d’hivern està marcat per la terra, ara buida després de les collites. Lluny de les postals dels camps d’arròs verds i grocs, el Nadal és una bona època per gaudir —gairebé en soledat— de les espècies que s’hi queden durant tot l’any i d’unes postes de sol difícils de creure. Remuntant l’Ebre, a més, trobareu arbres amb centenars de milers taronges. No podeu marxar de les Terres de l’Ebre a l’hivern sense comprar aquestes fruites lluents i carnoses en algun dels mercats que organitzen gairebé tots els pobles, sobretot els de la llera del riu. 

Neu i aigua calenta a la Vall d’Aran

Val d'Aran nevat La Vall d'Aran es converteix en una postal durant els mesos d'hivernVal d'Aran
A la Vall d’Aran podeu viure una escapada de Nadal plena de contrastos. Evidentment que podreu fer excursions amb raquetes i llançar-vos boles de neu, però també podreu fruir de les meravelles termals de la comarca. Us proposem dues opcions per gaudir dels diferents banys termals de la zona. Les Termes Baronia de Les tenen l’origen a l’època del domini romà, i s’hi han trobat moltes restes romanes al voltant. Les aigües d’aquest balneari són riques en silici i tenen una olor peculiar a causa del gas sulfhídric. Són aigües recomanades per a problemes de salut relacionats amb la pell. El circuit termal consta de vaporàrium, sauna finlandesa, sala de marbre... La segona opció són els Banhs de Tredòs, un hotel i balneari situat al centre de la Vall d’Aran en un entorn únic. Ubicat prop del Parc Nacional d’Aigüestortes, aquest centre termal presumeix de ser el balneari més alt de tot Europa. A l’hivern recomanen l’experiència de combinar una sauna finlandesa a més de 88 graus amb un bany a la neu i després submergir-se a l’aigua termal de 33 graus. Una delícia! Quan sigueu allà no us oblideu de fer alguna ruta per la neu, ja que els pasiatges nevats de la comarca no deixen indiferent ningú.

Cel i natura a la serra de Montsant

Cel muntanyes de prades El cel de les Muntanyes de Prades, un dels més espectaculars de CatalunyaParc Astronòmic de les Muntanyes de Prades
A la serra de Montsant us faltaran ulls per observar tot el que ofereix la zona. Aquest entorn és un dels espais protegits més singulars de Catalunya. És una zona abrupta amb una gran biodiversitat de fauna i flora. Durant el dia podeu endinsar-vos en barrancs com els d’Argentera i Estopanyà, rius com el Montsant, embassaments com el Siurana, i —amb una mica de sort—veure espècies com l’àguila reial o el cabirol. Reserveu-vos una de les nits de la vostra estada per viure un espectacle únic. El cel de la serra de Montsant, que acaba de rebre la certificació Starlight, us captivarà. En un dia sense núvols, es poden veure milers i milers d’estrelles. Des del Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades us aproparan aquest cel a través de visites que volen fomentar la passió per l’astronomia, la protecció dels cels foscos i la recerca científica de la societat. Tenen diverses experiències per gaudir de les estrelles i cursos per aprendre a fotografiar el cel de nit.

L’espectacle per als sentits de la Vall de Cardós

Vall de Cardós nevada La Vall de Cardós es converteix en una postal a l'hivernGetty Images
Si sou dels que per Nadal voleu neu, fred i natura, aquesta zona del Pallars Sobirà és la vostra opció. Això fa que sigui un lloc obligatori per als amants de l’excursionisme que volen viure un espectacle natural. Des del fons de la vall per on discorre la Noguera de Cardós fins als estanys glacials de la capçalera de la vall d’Estaon, l’autenticitat del Pirineu se sent per cadascun dels racons. Per als excursionistes experts, us recomanem fer algunes de les rutes de la vall amb raquetes de neu. Si preferiu la història i el patrimoni, no us perdeu les poblacions de la zona. Tots els pobles a la Vall de Cardós són bonics. Les cases són fetes amb murs de pedra gruixuda i teulades gairebé verticals de pissarra. Recomanem que visiteu l’església romànica de Santa Maria de Ribera de Cardós, que passegeu pels nuclis pirinencs d’Ainet de Cardós, Anàs, Bonestarre, Cassibrós, Estaon, Lladrós, Ribera de Cardós o Surri. A més, hi podeu veure meravelles arquitectòniques com el pont de Cassibrós sobre la Noguera de Cardós. Si decidiu visitar aquesta zona trobareu tots els serveis necessaris perquè la vostra estada sigui rodona.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació