Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

7 paratges idíl·lics on fer rutes amb raquetes de neu

Descobrim alguns racons on podreu gaudir dels paisatges nevats de les muntanyes del Pirineu

Tan sols necessiteu unes raquetes, uns bastons de caminar, unes bones botes i unes polaines per llançar-vos a l’aventura d’endinsar-vos en els paratges més bucòlics de l’hivern. Entre boscos d’avets i a les faldes dels cims més majestuosos, gràcies a les raquetes de neu podreu caminar tranquil·lament i arribar a tots els racons sense enfonsar-vos a la neu. Sense fer ús de telecadires o remuntadors, les raquetes us permetran endinsar-vos en els paisatges d’hivern més autèntics i verges evitant aglomeracions i sense necessitat de ser cap expert. Tan sols cal tenir ganes de caminar i calçar-se un parell d’aquests estris per accedir al cor de les muntanyes a ple hivern.

Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Raquetes de neu PN aigüestortes Les raquetes de neu permeten arribar a indrets recòndits impossibles de visitar d’altres maneresGetty Images
Boscos d’avets emblanquinats, llacs gelats, prats d’alta muntanya i cims coberts de neu verge. Són els escenaris de les passejades amb raquetes que ens proposen des d’Aigüestortes i l’estany de Sant Maurici. Els guies del Parc organitzen sortides guiades des de Boí i des d’Espot per conèixer-ne els espais més emblemàtics. Fins i tot recomanen una ruta nocturna amb llum de lluna des del poble de Son.

Estació d’esquí nòrdic d’Aransa

Avets nevats aransa Boscos d’avets nevats a l’estació d’AransaAransa Esquí
En aquesta estació d’esquí nòrdic situada al cor de les muntanyes de la Cerdanya hi ha un parell de circuits amb boniques vistes a la serra de Cadí que transcorren a través de boscos d’avets. Un arriba al pla de les Pollineres (de 7,6 km) i l’altre al Mirador (6,8 km). Des de l’estació es lloguen raquetes i bastons i tan sols cal seguir els senyals per anar avançant, entre els arbres, creuant rius glaçats i travessant prats nevats sense por de perdre’s.

Estació de Vallter 2000

Vallter raquetes Un dels circuits de raquetes de neu a l’estació de Vallter2000Vallter 2000
A Vallter hi ha l’opció de fer diverses excursions amb raquetes de neu de diferents nivells i durades per poder gaudir de la neu. Les excursions poden ser d’itinerari lliure o guiat (Guies Nord Sud, i Escola d’Esquí Alta Vall del Ter. Podeu triar entre els quatre itineraris per fer amb raquetes de neu per a tots els nivells, des de famílies amb nens fins a esportistes avançats. Amb començament al pàrquing de la cota 1.910 m al llarg de tota la zona d’Ulldeter fins a la cota a 2.550 m de l’estació.

Meranges (Cerdanya)

Meranges nevat Les muntanyes nevades de MerangesGuies Meranges
Un dels grans atractius que tenen els cims de la comarca de la Cerdanya és que són relativament senzills i accessibles, fins i tot a l’hivern. Els guies de Meranges ofereixen l’oportunitat de pujar-hi amb raquetes de neu. Tan sols es necessita una mínima forma física i les ganes de fer un cim. Es pot triar entre el Puigllançada (2.409 m), el Puigpedrós (2.914 m), el Puigmal (2.910 m) i la Tossa Plana de Lles (2.898 m). La mateixa empresa organitza una excursió nocturna amb raquetes fins a l’estany de Malniu, un idíl·lic llac a prop de la població de Meranges. La baixada es fa fins al refugi, on se sopa abans de tornar cap a Meranges.

Estació d’esquí de Port del Comte

Raquetes de neu Les raquetes distribueixen el pes de la persona sobre una superfície més gran i per això el peu no s’enfonsa a la neuGetty Images
Passejar amb raquetes és una de les millors maneres de gaudir de la neu i alhora captar la bellesa dels boscos dels Pirineus tots tenyits de blanc. A més, es tracta d’un esport que no requereix cap mena d’aptitud física, ja que el grau de dificultat el marca el practicant. A Port del Comte, l’empresa Esportec organitza sortides amb raquetes de diferents durades i nivells: la bàsica, de tres hores, que recorre els voltants de l’estació; l’excursió mirador, de 3 hores, que surt des de la cota 2.110 m, i l’excursió Prepirineu, que dura tot el dia, des de la base de l’estació als cims més alts de la zona.

Parc natural de l'Alt Pirineu

Regufi Comes de Rubiói El refugi Comes de RubióGuies de Muntanya en Ruta
Aquesta proposta s’endinsa en la descoberta d’aquest Parc Natural, a la vora del refugi de Sant Joan de l’Erm. Es tracta d’una travessa que uneix els refugis de muntanya de la zona, un recorregut circular de 55 km, per fer en quatre dies, amb raquetes de neu. Tot i que és una ruta de mitja muntanya, les condicions són d’hivern, per la qual cosa és més costosa. Els boscos, els prats, els cims nevats i les boniques vistes panoràmiques són alguns dels luxes que es poden gaudir realitzant-la. El preu inclou l’acompanyament del guia, l’allotjament i els àpats als refugis, el material de seguretat i l’assegurança.

El bosc de Virós

Bosc de Virós nevat Endinseu-vos a les rutes del bosc de VirósRutes Pirineus
El bosc de Virós és un dels més extensos i importants de Catalunya. A banda de la seva bellesa natural és un lloc animat, sobretot a l’hivern, i on és possible fer moltes activitats i alhora gaudir de la tranquil·litat i la riquesa de la flora i la fauna. El refugi de Gall Fer (a 1.700 m), dins de l’estació hivernal Virós-Vallferrera, és el campament base de la zona. Des d’aquest punt s’inicien les diferents excursions guiades i per lliure amb raquetes a llocs com les bordes de Virós o de Buiro, passant per boscos d’avets i miradors amb vistes espectaculars.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació